» » Як замаринувати свинину?

Як замаринувати свинину?

Як замаринувати свинину?
Маринади створені для того, щоб урізноманітнити, доповнювати або підкреслювати смак м'яса. Свинина не є винятком. Будучи м'ясом не надто наділеним смаком, свинина прекрасно сусідить з широким розмаїттям спецій і соусів, з разу в раз дивуючи їдців своєю багатогранністю. Рецепти з цього матеріалу ми вирішили присвятити маринадам, підходящим саме для свинини.

Як замаринувати свинину для запікання в духовці?


Будь-яке м'ясо, і свинина в тому числі, добре поєднується з вином і класичним набором прованських трав начебто розмарину і чебрецю. Перевірити це звичне поєднання можна, випробувавши на ділі рецепт цього маринаду.
Інгредієнти:

  • шавлія - 2 ст. ложки;

  • чебрець - 2 ст. ложки;

  • розмарину - 4 ст. ложки;

  • червоне вино (сухе) - 115 мл;

  • оливкова олія - 85 мл


  • Приготування
    Покладіть довільно нарізану зелень в ступу і посипте пучкою великої морської солі. Розітріть листя в пасту і розведіть отриману пасту оливковою олією. Натріть м'ясо маслом, полийте вином і помістіть в контейнер або пластиковий пакет з замком. Після, залиште шматок промаринуватися не менш ніж на 3 години.

    Рецепт маринаду для шашлику з свинини на мангалі


    Ще один простий маринад, навіяний традиційними рецептами Середземномор'я, готується на основі гірчиці і часнику – безпрограшне поєднання, яке підійде для приготування свинини, як у духовці, так і на вугіллі.
    Інгредієнти:

  • солодка гірчиця - 15 г;

  • часникові зубки - 3 шт.;

  • оливкова олія - 45 мл;

  • лимонний сік - 45 мл;

  • гострий перець - за смаком;

  • гілочки розмарину - 3 шт.


  • Приготування
    В ступі розітріть часник з пучкою солі до утворення пасти. Розведіть отриману пасту лимонним соком і олією, додайте пластівці гострого перцю і подрібнений розмарин. У фіналі додайте до суміші солодку гірчицю і натріть маринадом м'ясо. Залиште свинину просочитися смаками на 4-6 годин, а потім приступайте до обжарке.

    Маринад для свинини на грилі


    Ще одна суха суміш для маринування як не можна краще підходить для смаження свинини на грилі. М'ясо не буде містити зайвої вологи або компонентів перешкоджають утворенню апетитною сіточки на поверхні шматка.
    Інгредієнти:

  • насіння куміна - 1 ч. ложка;

  • насіння коріандру - 4 ч. ложки;

  • насіння фенхеля - 3 ч. ложки;

  • листя лавра - 9 шт.;

  • сушений лук, часник - по 3 ч. ложки;

  • сіль - 2 ч. ложки.


  • Приготування
    Покладіть ароматну суміш спецій в ступу і розітріть все разом до утворення порошку. Натріть сумішшю свинину і залиште маринуватися приблизно на годину. Щоб суха суміш краще закріпилася на поверхні, шматок можна злегка змастити оливковою олією. Після того, як м'ясо проведе в маринаді приблизно годину, можна починати розігрівати гриль і приступати до готування. Такої кількості маринаду вам вистачить для приготування 2 кг м'яса.

    Найкращий маринад для шашлику з свинини


    Неможливо уявити м'ясну закуску смачніше свинячих реберець барбекю, маринад для яких ми будемо готувати нижче. Після обжарювання шматочки м'яса покриваються апетитним шаром глазурі, що залишить слід не тільки у вашій душі, але і на пальцях, а тому запасайтеся серветками.
    Інгредієнти:

  • томатний соус - 115 мл;

  • вустерширський соус - 55 мл;

  • коричневий цукор - 15 г;
  • Як замаринувати свинину?

  • яблучний оцет - 35 мл;

  • діжонська гірчиця - 15 г;

  • копчена паприка - 3 ч. ложки;

  • сушений орегано, кумин - по 1 ч. ложці.


  • Приготування
    Змішайте всі складові зі списку в сотейнику і розмістіть на середньому вогні. Після закипання дайте маринаду побурлить близько 5 хвилин, а потім зніміть його з вогню, охолодіть і змішайте зі свининою. Залиште м'ясо в маринаді приблизно на 2-3 години, після чого приступайте до обжарке.
    Додав: admin | 27-12-2015, 20:30
    Переглядів: 1150