Шашлик зі свинини з лимоном і цибулею
Звичне додаток до м'яса для шашлику під час маринування – кільця цибулі, які не тільки віддають свій аромат свинині, але й самі стають м'якими і солодкими після обжарювання на багатті, чудово гармоніює з стравою. У рецептах далі, крім цибулі, до складу маринаду буде входити лимонний сік, і саме він забезпечить готового м'яса м'якість і соковитість.
Інгредієнти:
свинина 750 г;
соєвий соус - 60 мл;
лимонний сік - 120 мл;
рослинне масло - 55 мл;
вода - 370 мл;
ріпчаста цибуля - 160 р.
Приготування
Робимо суміш з лимонного соку, соєвого соусу, води і масла. Ставимо її на вогонь, а після закипання знімаємо і кладемо цибульні кільця. Останні слід нарізати товсто, можна навіть злегка віджати, щоб отримати з них максимум смаку. Отриманий маринад слід охолодити перед тим, як занурювати в нього м'ясо. Смак суміші буде балансувати на грані кислого і солоного, але якщо солі від соєвого соусу вам буде не достатньо, то додайте трохи простий морської солі ще під час кип'ятіння маринаду.
Свинині слід маринуватися від 3 до 8 годин, залежно від часу, яким ви володієте, але, очевидно, чим довше, тим краще.
Цей маринад готується дуже просто: трохи соку лимона з цибулею, сушені трави та чудові середземноморські мотиви в готовому блюді забезпечені.
Інгредієнти:
свинина - 500 г;
сік лимона - 120 мл;
сушений орегано - 2 ч. ложки;
гілочка розмарину;
цибуля ріпчаста - 70 г;
часниковий зубок - 1 шт.
Приготування
З допомогою ступи в пасту розтираємо часник з пучкою морської солі, сушеним орегано і розмарином. Отриману пасту розводимо лимонним соком. Збиваємо цибулю з допомогою блендера в кашку, викладаємо її на марлю, віджимаємо сік і змішуємо його з базовим маринадом. Отриманою сумішшю заливаємо свинину і залишаємо м'ясо маринуватися мінімум на півгодини.
Інгредієнти:
свинина - 13 кг;
тростинний цукор - 10 г;
порошок каррі - 1 ст. ложка;
насіння коріандру - 2 ч. ложки;
курага - 2 ст.;
апельсинова цедра - 4 смужки;
ріпчаста цибуля - 210 г;
сухе червоне вино - 360 мл;
сметана - 60 мл;
лимонний сік - 60 мл
Приготування
Свинину нарізаємо кубиками і кладемо в емальовану ємність. З'єднуємо тростинний цукор з каррі і коріандром, посипаємо сухою сумішшю м'ясо, перемішуємо все разом з кільцями цибулі. Курагу дрібно ріжемо і відправляємо її до свинини разом з смужками апельсинової цедри. Для того, щоб м'ясо залишалося жирним і соковитим, змішуємо зі сметаною, а слідом, для легкої кислинки і запаморочливого аромату, вливаємо мікс вина з лимонним соком. Залиште м'ясо в прохолоді на 4 години перед приготуванням.
Азіати дуже люблять свинину, особливо підчеревину. Рецепт цього маринаду також був розрахований на використання саме цього зрізу туші, але якщо ви не відрізняєтеся любов'ю до жирного м'яса, то сміливо замінюйте підчеревину пісним шматком, все одно вийде смачно.
Інгредієнти:
соєвий соус - 150 мл;
вода - 100 мл;
часник - 3 зубки;
мед - 35 мл;
кунжутна олія - 30 мл;
корінь імбиру - шматочок довжиною 4 см;
лимон - 1 шт.;
фіолетовий цибуля - 80 г;
стебло лемонграсу;
свинина - 900 р.
Приготування
За ніч до передбачуваного приготування шашлику з свинини з лимоном і цибулею, наріжте м'ясо і додайте в глибокій скляному або емальованому посуді. До м'яса покладіть товсті кільця фіолетового цибулі, попередньо розім'явши останні руками.
Розітріть часник в пасту змішайте з водою, соєю, медом, маслом, лимонним соком і цедрою, а також тертим імбиром. Отриманою сумішшю залийте м'ясо і залиште його в холоді на всю ніч.
Рецепт шашлику з лимоном, соєвим соусом і цибулею
Інгредієнти:
Приготування
Робимо суміш з лимонного соку, соєвого соусу, води і масла. Ставимо її на вогонь, а після закипання знімаємо і кладемо цибульні кільця. Останні слід нарізати товсто, можна навіть злегка віджати, щоб отримати з них максимум смаку. Отриманий маринад слід охолодити перед тим, як занурювати в нього м'ясо. Смак суміші буде балансувати на грані кислого і солоного, але якщо солі від соєвого соусу вам буде не достатньо, то додайте трохи простий морської солі ще під час кип'ятіння маринаду.
Свинині слід маринуватися від 3 до 8 годин, залежно від часу, яким ви володієте, але, очевидно, чим довше, тим краще.
Маринад для шашлику з лимоном і цибулею
Цей маринад готується дуже просто: трохи соку лимона з цибулею, сушені трави та чудові середземноморські мотиви в готовому блюді забезпечені.
Інгредієнти:
Приготування
З допомогою ступи в пасту розтираємо часник з пучкою морської солі, сушеним орегано і розмарином. Отриману пасту розводимо лимонним соком. Збиваємо цибулю з допомогою блендера в кашку, викладаємо її на марлю, віджимаємо сік і змішуємо його з базовим маринадом. Отриманою сумішшю заливаємо свинину і залишаємо м'ясо маринуватися мінімум на півгодини.
Як замаринувати шашлик з лимоном і цибулею?
Інгредієнти:
Приготування
Свинину нарізаємо кубиками і кладемо в емальовану ємність. З'єднуємо тростинний цукор з каррі і коріандром, посипаємо сухою сумішшю м'ясо, перемішуємо все разом з кільцями цибулі. Курагу дрібно ріжемо і відправляємо її до свинини разом з смужками апельсинової цедри. Для того, щоб м'ясо залишалося жирним і соковитим, змішуємо зі сметаною, а слідом, для легкої кислинки і запаморочливого аромату, вливаємо мікс вина з лимонним соком. Залиште м'ясо в прохолоді на 4 години перед приготуванням.
Шашлик, маринований в цибулі і лимоні по-азійськи
Азіати дуже люблять свинину, особливо підчеревину. Рецепт цього маринаду також був розрахований на використання саме цього зрізу туші, але якщо ви не відрізняєтеся любов'ю до жирного м'яса, то сміливо замінюйте підчеревину пісним шматком, все одно вийде смачно.
Інгредієнти:
Приготування
За ніч до передбачуваного приготування шашлику з свинини з лимоном і цибулею, наріжте м'ясо і додайте в глибокій скляному або емальованому посуді. До м'яса покладіть товсті кільця фіолетового цибулі, попередньо розім'явши останні руками.
Розітріть часник в пасту змішайте з водою, соєю, медом, маслом, лимонним соком і цедрою, а також тертим імбиром. Отриманою сумішшю залийте м'ясо і залиште його в холоді на всю ніч.
Рекомендуємо добрі рецепти
Шашлик в гранатовому соку
Шашлик - улюблене багатьма блюдо для пікніка та свята. Різновидів маринаду для нього дуже багато: його готують і в томатному соку, і в майонезі, і з
Шашлик в оцті
Один з головних складових гарного шашлику - це, звичайно ж, м'якість і ніжність. Для цього м'ясо маринують найрізноманітнішими способами, яких
Шашлик з лимоном
Лимон - чудовий кислий плід, який ми практично не використовуємо самостійно, однак його включення в деякі страви надає їм вишукану нотку, завдяки
Шашлик зі свинини з лимоном
Жоден виїзд на природу або на дачу, звичайно ж, не обходиться без шашлика. І в сьогоднішній статті ми поділимося цікавими рецептами приготування
Рецепт маринаду для свинини
В весняний і літній період багато хто з нас виїжджають на пікніки або дачі. Незмінним супутником таких виїздів стає приготування м'ясних страв на
Маринад для шашлику з курки
І хоча справжні шанувальники шашлику стверджують, що готувати його потрібно виключно з свинини, ми все одно візьмемо на себе сміливість довести вам,