Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як замаринувати м'ясо?

Як замаринувати м'ясо?

27-12-2015, 20:21
1 553
Як замаринувати м'ясо?
У приготуванні м'яса головне правильно підібрати не тільки сам шматок, але і замаринувати його. В якості маринаду зараз можуть виступати самі екзотичні інгредієнти, начебто коли або пюрированных ківі, але кожен з них знаходить своє застосування в рецепті не дарма – більшість базових складових маринаду спрямовані не тільки на додання страві смаку, але і для розм'якшення м'ясних волокон.

Як замаринувати м'ясо для смаження на сковороді?


Інгредієнти:

  • гірчиця - 45 г;

  • томатний кетчуп - 45 г;

  • сік лайма - 15 мл;

  • мелений кумін - 2 ч. ложки;

  • часник - 1 зубок;

  • ріпчаста цибуля - 170 р.


  • Приготування
    Розділивши яловичину на шматки рівної товщини, викладіть їх в посуд з скла або пластику, щедро посоліть і перемішайте. Для маринаду змішайте гірчицю з томатним кетчупом, цитрусовим соком і пюрированным часником. Розділіть цибулину на великі кільця і з'єднайте з м'ясом. Слідом відправте маринад і знову перемішайте. Залиште м'ясо мінімум на півгодини перед смаженням. Такого об'єму вистачить для приготування маринаду до кілограма м'яса.

    Як замаринувати м'ясо для запікання?


    Інгредієнти:

  • соєвий соус - 115 мл;

  • рослинне масло - 65 мл;

  • коричневий цукор - 2 ст. ложки;

  • вустерширський соус - 45 мл;

  • часник - 4 зубки;

  • цибуля - 65 г;

  • бальзамічний оцет - 15 мл


  • Приготування
    Пюрируйте цибулю і часникові зубки, пропустивши їх через м'ясорубку. Змішати отримане пюре з м'ясом, а слідом влийте суміш з решти інгредієнтів. Перемішавши шматочки, залиште їх у холодильнику на всю ніч. Після готуйте м'ясо в цибульному маринаді в духовці, попередньо обсмаживши до зарум'янювання. Час приготування залежить від бажаної ступеня готовності шматка.

    Як правильно замаринувати м'ясо для шашлику?


    Інгредієнти:

  • часник - 3 зубки;

  • цедра одного лимона;

  • жменя свіжої петрушки;

  • чебрець, розмарин - по 2 ч. ложки;

  • оливкова олія - 55 мл;

  • лимонний сік - 30 мл


  • Приготування
    В ступі перетворіть в пасту часникові зубки разом з хорошою пучкою солі. Додайте до пасти лимонну цедру і суміш подрібнених ароматних трав. Розведіть отриману пасту оливковою олією з соком лимона, а потім змішайте з маринадом шматочки м'яса. Такої кількості маринаду вистачить приблизно на кілограм м'яса.

    М'ясо в кефирном маринаді в духовці – рецепт


    Кефірний маринад ідеально підходить для маринування м'яса птиці, але не бійтеся маринувати з його допомогою яловичину. Результат вийде дивним: м'яке і розпадається на волокна м'ясо, отримане таким завдяки впливу молочної кислоти на білок м'язових волокон.
    Інгредієнти:

  • кефір - 240 мл;

  • оливкова олія - 45 мл;

  • вустерширський соус - 35 мл;

  • розмарин - 2 гілочки;

  • часник - 3 зубки.


  • Приготування
    Розітріть часник з листочками розмарину в ароматну пасту. Розведіть пасту кефіром з оливковою олією і вустером. Додайте дрібку солі, а потім замаринуйте в отриманій суміші м'ясо (не більше кілограма) у межах 3-12 годин.

    Маринад для м'яса перед запіканням в духовці


    Ще один рецепт для духовки може здатися вам екстравагантним, але повірте, він настільки ж дієвий, наскільки і незвичайна.
    Інгредієнти:

  • кола - 720 мл;

  • часник - 3 зубки;

  • ріпчаста цибуля - 130 г;

  • соєвий соус - 210 мл;

  • вода - 115 мл;
  • Як замаринувати м'ясо?

  • мед - 115 мл;

  • сік одного лимона і апельсина;

  • листочки чебрецю - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Розітріть часникові зубки з листочками чебрецю. Дрібно наріжте цибулю і змішати його з пастою. Додайте мед, воду, сою і цитрусовий сік, після чого розведіть основу маринаду колою. Залиште кілограмовий шматок в маринаді на всю ніч, а потім приступайте до запіканню. Процес приготування в середньому займає близько півтори години при 110 градусах.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Маринад для кролика
    Маринад для кролика
    М'ясо кролика - неймовірно смачне, але в той же час дуже примхлива. Далі запропоновані рецепти вдалого маринаду саме для такого м'яса, з ними ваше
    Як замаринувати свинину?
    Як замаринувати свинину?
    Свинина - невибагливий вид м'яса і приготувати різноманітні страви з нього досить просто. А незвично доповнити блюдо можна використовуючи рецепти
    Маринад для яловичини для м'якості
    Маринад для яловичини для м'якості
    Не секрет, що яловичина відрізняється досить жорсткої текстурою, з якою недосвідчений кулінар часто не може впоратися. Однак існують деякі секрети,
    Маринад для м'яса
    Маринад для м'яса
    Досвідчені кулінари знають, що правильно підібраний маринад відіграє вирішальну роль в підсумковому смак будь-якої страви. Тому, озброївшись
    Маринад з соєвим соусом для курки
    Маринад з соєвим соусом для курки
    Не секрет, що будь-правильно замариноване м'ясо виходить смачніше і м'якше. Навіть звичайна курятина заграє новими пікантним смаком і ароматом, якщо
    Як замаринувати курку для запікання в духовці?
    Як замаринувати курку для запікання в духовці?
    Щоб вразити гостей ефектним і, головне, смачною стравою з курки потрібно завчасно подбати про маринаді, який допоможе перетворити навіть самий