Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як замаринувати курку для запікання в духовці?

Як замаринувати курку для запікання в духовці?

27-12-2015, 19:56
2 345
Як замаринувати курку для запікання в духовці?
Незалежно від того, як ви вирішили готувати курятину, попередньо бажано замаринувати м'ясо. Завдяки маринаду і без того ніжні курячі гомілки, стегна, крила або філе стануть ще ніжніше, а також просочаться смаками тих добавок, що ви вирішите використовувати в основі суміші. У рецептах нижче ми розберемося з тим, як замаринувати курку конкретно для запікання в духовці, але це не означає, що ви не зможете використовувати ці маринади для приготуванні курки на вугіллі або сковороді.

Як маринувати курку для духовки?


Перший маринад з цього матеріалу до не можна стандартний: гірчиця, мед, пахучі трави – безпрограшне поєднання, яке підійде як для м'яса філе, так і для м'якоті стегон і гомілок.
Інгредієнти:

  • вершкове масло - 45 г;

  • діжонська гірчиця - 10 г;

  • мед - 25 мл;

  • вустерширський соус - 15 мл;

  • сушені трави прованські - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Розтопивши вершкове масло, з'єднайте його з гірчицею і медом до розчинення останнього. Додайте трохи вустерширського соусу і сушені трави прованські для аромату. Перевірте маринад на сіль і підсипте її при необхідності. Залишати птицю в такому маринаді слід на пару годин.

    Курка, маринована в соєвому соусі в духовці


    Східні кисло-гостро-солоні поєднання стали фаворитами багатьох з моменту початку популяризації азіатської кухні. Тепер будь-якому важко встояти проти курятини в липкою глазурі, так і у чому потреба це робити, адже приготувати птицю подібним чином можна власними руками.
    Інгредієнти:

  • мед - 35 мл;

  • соєвий соус - 35 мл;

  • томатне пюре - 15 г;

  • зернова гірчиця - 15 г;

  • оцет - 15 мл;

  • мелений чилі - за смаком.


  • Приготування
    Перед тим, як правильно маринувати курку для духовки, її необхідно підготувати. Робиться це елементарно просто: крила, стегна або гомілки птиці ополіскують і гарненько висушуються. Далі мед з'єднуємо з соєвим соусом томатним пюре і іншими компонентами зі списку інгредієнтів, і ретельно розподіляємо маринад з курячих шматочків. Приступати до запікання можна відразу ж.

    Рецепт маринованої курки в духовці


    Такий рецепт підійде прихильникам пікантною індійської кухні. Велика кількість прянощів пом'якшує смак грецького йогурту, який здатний не тільки згладжувати інтенсивні смаки, але і робити м'якше саме м'ясо.
    Інгредієнти:

  • солодкий цибуля - 45 г;

  • сік 1/2 лимона;

  • часник - 2-3 зубки;

  • оливкова олія - 35 мл;

  • паприка - 1 1/2 ч. ложки;

  • куркума - 1 ч. ложка;

  • гарам масала - 1 ч. ложка;

  • по щіпці меленого коріандру, кайенского перцю;

  • йогурт - 115 мл


  • Приготування
    Скориставшись блендером, збийте разом усі складові зі списку інгредієнтів. Змішайте курятину з однорідним соусом і залиште на півгодини. Рецепт розрахований на 1 кілограм птиці.

    Курка, маринована в майонезі в духовці


    На інтернет просторах вже давно популяризується міф про те, що з допомогою майонезу можна зробити курятину соковитіше і жирніше. Ми не беремося підтверджувати або спростовувати цей міф, але рецептом все ж поділимося. Така маринована курка може запікатися в духовці разом з картоплею і коренеплодами.
    Як замаринувати курку для запікання в духовці?

    Інгредієнти:

  • майонез - 65 мл;

  • часник - 3 зубки;

  • гілочки розмарину і чебрецю - по 2 шт.;

  • сік 1 лимона.


  • Приготування
    Пюрируйте часникові зубки разом з пучкою солі. Додайте до часниковою пасті трави і злегка бити по них товкачем, щоб вивільнити аромат. З'єднайте ароматну суміш з лимонним соком і майонезом, а потім нанесіть все на курятину і залиште птицю на період аж до 8 годин. Отриманого обсягу маринаду вистачить для заготівлі кілограма курятини.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Курка в соєвому соусі в духовці
    Курка в соєвому соусі в духовці
    Куряче м'ясо особливо тим, що має абсолютно нейтральний смак, саме це дозволяє експериментувати зі складом страви, доповнюючи його найнесподіванішими
    Курка в вершково-часниковому соусі
    Курка в вершково-часниковому соусі
    Доповнення будь-якого м'ясного страви всілякими соусами здатне кардинально перетворити блюдо. Таким чином можна вчинити з курячим філе, як ми і
    Запечені курячі ніжки
    Запечені курячі ніжки
    Щоб запекти курячі ніжки не обов'язково мати особливі кулінарні навички. Це м'ясо чудово поєднується різними нестандартними компонентами, що доводять
    Крильця на мангалі
    Крильця на мангалі
    Курячі крильця на мангалі – дуже ніжне і соковите ласощі. Приготувати його можна самими різними способами, кожен з яких відмінно підійде для закуски
    Курка з медом і гірчицею в духовці
    Курка з медом і гірчицею в духовці
    Курка з медом і гірчицею відрізняється своїм насиченим і солодкуватим смаком. Це дозволяє подавати м'ясо з будь-яким гарніром. Поєднання гострого та
    Як замаринувати курку?
    Як замаринувати курку?
    Курятина, смачна сама по собі, але якщо ви хочете урізноманітнити її цікавими смаковими відтінками, її необхідно замаринувати. А які можна зробити