Курка в соєвому соусі в духовці
Соєвий соус гаряче любимо нами не тільки завдяки своєму пікантному солоноватому смаку, але й через свою універсальності, оскільки він знаходить місце в стравах з будь-якого м'яса і риби, поєднується з овочами і грибами. У рецептах нижче в якості напарника соусу ми виберемо курятину – доступне і дієтичне м'ясо, ідеально вбирає смаки додаються інгредієнтів.
Як ми встигли помітити вище, соєвий маринад поєднується з будь-яким м'ясом. Перевірити це можна на прикладі шматочків розібраної тушки курки, де присутні частини як з білими, і з червоними волокнами – однаково смачною і соковитою вийде кожна з них.
Інгредієнти:
тушка курки - 12 кг;
шматочок імбиру - 5 см;
зубки часнику - 5 шт.;
соєвий соус - 45 мл;
устричний соус - 35 мл;
мед - 25 мл;
кунжутна олія - 5 мл;
білий перець - за смаком.
Приготування
Перед початком приготування курки в соєвому соусі в духовці розберіть тушку на частини, відокремивши від гомілки стегон, зрізавши крила і філе прямо з шкірою. Сполоснувши і просушивши всі шматочки, натріть їх розтертим в ступі часником і імбиром. З'єднайте разом соєвий і устричний соус, додайте мед і кунжутне масло, після чого залийте курятину отриманим маринадом. Не забувайте про дрібку білого перцю і морської солі. Залиште птицю маринуватися на півгодини, після чого розкладіть її на деко і залиште запікати 40 хвилин при 190 градусах.
Курка до святкового столу вийде особливо апетитною, якщо буде покрита шаром глянсовою, коричневою соєвого глазурі. Спробуйте урізноманітнити рецепт звичної запеченої до банкету птиці кількома інгредієнтами з яскраво вираженим смаком.
Інгредієнти:
куряча тушка - 12 кг;
оцет - 15 мл;
часник - 4 зубчики;
перець чилі - за смаком;
тертий імбир - 5 г;
соєвий соус - 45 мл;
рослинне масло - 75 мл;
цукровий пісок - 15 г;
ріпчаста цибуля - 210 г;
картопляні бульби - 280 м;
пір'я зеленої цибулі - 5 шт.
Приготування
З допомогою ступи, або вручну, ножем, перетворіть в пасту імбир, часник і чилі. З'єднайте пряну суміш з пучкою солі і натріть нею курячу тушу зовні і всередині. Розчиніть цукрові кристали в соєвому соусі з оцтом і змажте глазур'ю птицю. Приправте крупно нарізані овочі сіллю і викладіть на деко, зверху додайте курячу тушку і поставте птицю запікати в розігрітій до 200 градусів духовці на годину. Під час приготування змащуйте курячу шкіру залишилася соєвою сумішшю. По закінченні часу посипте овочевий гарнір подрібненими пір'ям лука.
Ми вважаємо курячі крильця ідеальним снеків, а тому впевнені в тому, що його рецептів просто не буває багато. Саме тому ділимося ще одним – крильцями в медово-соєвого глазурі з чорним перцем.
Інгредієнти:
курячі крильця - 11 кг;
соєвий соус - 65 мл;
мед - 45 мл;
часникові зубки - 6 шт.;
чорний перець - 1 ч. ложка.
Приготування
Промивши крила, зріжте з них кінчик прямо по суглобу. Перекладіть крила в пакет або посуд з нержавійки. З'єднайте разом мед з соєвим соусом і перцем. Додайте пасту з часникових зубков і залийте крила готовим маринадом. Залиште птицю в маринаді на термін від 12 годин до доби, а по закінченні часу залиште крила запікати в розігрітій до 220 градусів духовці на 12-18 хвилин.
Інгредієнти:
куряче філе - 440 г;
оливкова олія - 15 мл;
мед - 85 мл;
рибний соус - 45 мл;
соєвий соус - 45 мл;
рисовий оцет - 30 мл;
кунжутне масло - 5 крапель.
Приготування
Збризнувши філе маслом і приправивши сіллю, залиште курку в духовці при 200 градусах 20 хвилин. Змішайте інгредієнти, що залишилися разом і вилийте у форму половину по закінченні часу. Залиште все ще на 7 хвилин, переверніть, вилийте залишився маринад і запікайте філе до готовності.
Курка шматочками в духовці запечена в соєвому соусі
Як ми встигли помітити вище, соєвий маринад поєднується з будь-яким м'ясом. Перевірити це можна на прикладі шматочків розібраної тушки курки, де присутні частини як з білими, і з червоними волокнами – однаково смачною і соковитою вийде кожна з них.
Інгредієнти:
Приготування
Перед початком приготування курки в соєвому соусі в духовці розберіть тушку на частини, відокремивши від гомілки стегон, зрізавши крила і філе прямо з шкірою. Сполоснувши і просушивши всі шматочки, натріть їх розтертим в ступі часником і імбиром. З'єднайте разом соєвий і устричний соус, додайте мед і кунжутне масло, після чого залийте курятину отриманим маринадом. Не забувайте про дрібку білого перцю і морської солі. Залиште птицю маринуватися на півгодини, після чого розкладіть її на деко і залиште запікати 40 хвилин при 190 градусах.
Ціла курка в соєвому соусі в духовці
Курка до святкового столу вийде особливо апетитною, якщо буде покрита шаром глянсовою, коричневою соєвого глазурі. Спробуйте урізноманітнити рецепт звичної запеченої до банкету птиці кількома інгредієнтами з яскраво вираженим смаком.
Інгредієнти:
Приготування
З допомогою ступи, або вручну, ножем, перетворіть в пасту імбир, часник і чилі. З'єднайте пряну суміш з пучкою солі і натріть нею курячу тушу зовні і всередині. Розчиніть цукрові кристали в соєвому соусі з оцтом і змажте глазур'ю птицю. Приправте крупно нарізані овочі сіллю і викладіть на деко, зверху додайте курячу тушку і поставте птицю запікати в розігрітій до 200 градусів духовці на годину. Під час приготування змащуйте курячу шкіру залишилася соєвою сумішшю. По закінченні часу посипте овочевий гарнір подрібненими пір'ям лука.
Рецепт курки в соєвому соусі в духовці
Ми вважаємо курячі крильця ідеальним снеків, а тому впевнені в тому, що його рецептів просто не буває багато. Саме тому ділимося ще одним – крильцями в медово-соєвого глазурі з чорним перцем.
Інгредієнти:
Приготування
Промивши крила, зріжте з них кінчик прямо по суглобу. Перекладіть крила в пакет або посуд з нержавійки. З'єднайте разом мед з соєвим соусом і перцем. Додайте пасту з часникових зубков і залийте крила готовим маринадом. Залиште птицю в маринаді на термін від 12 годин до доби, а по закінченні часу залиште крила запікати в розігрітій до 220 градусів духовці на 12-18 хвилин.
Філе курки в соєво-медовому соусі в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Збризнувши філе маслом і приправивши сіллю, залиште курку в духовці при 200 градусах 20 хвилин. Змішайте інгредієнти, що залишилися разом і вилийте у форму половину по закінченні часу. Залиште все ще на 7 хвилин, переверніть, вилийте залишився маринад і запікайте філе до готовності.
Рекомендуємо добрі рецепти
Крильця в медово-соєвому соусі в духовці
Крильця - частина курячої тушки, яку приготувати неймовірно легко будь-яким способом. Але ж просто запечене м'ясо часто приїдається, і в такому
Курка в соєвому соусі на сковороді
Просто посмажити курку - нудно, так і впоратися з цим завданням зможе будь-кулінар. Але, запропоновані далі рецепти підкажуть, як зробити
Курячі крильця в соєвому соусі
Представляємо кілька способів приготування чудовою закуски для дружньої посиденьки за келихом пива. У цій статті запропоновані рецепти чудових,
Курка в апельсиновому соусі
Урізноманітнити повсякденне блюдо з курячого м'яса досить просто. Птах чудово поєднується з різноманітними пікантними маринадами, в тому числі і
Курячі крильця в медово-соєвому соусі
Любителям курячого м'яса, пропонуємо урізноманітнити меню, приготувавши чудові крильця в медово-соєвому соусі. Це досить оригінальне блюдо особливо
Курка в медово-соєвому соусі
Курка давно стала звичним м'ясом у багатьох будинках. Тому і страв на її основі існує неймовірна кількість. Пропонуємо приготувати по-справжньому