» » Курка в соєвому соусі в духовці

Курка в соєвому соусі в духовці

Курка в соєвому соусі в духовці
Соєвий соус гаряче любимо нами не тільки завдяки своєму пікантному солоноватому смаку, але й через свою універсальності, оскільки він знаходить місце в стравах з будь-якого м'яса і риби, поєднується з овочами і грибами. У рецептах нижче в якості напарника соусу ми виберемо курятину – доступне і дієтичне м'ясо, ідеально вбирає смаки додаються інгредієнтів.

Курка шматочками в духовці запечена в соєвому соусі


Як ми встигли помітити вище, соєвий маринад поєднується з будь-яким м'ясом. Перевірити це можна на прикладі шматочків розібраної тушки курки, де присутні частини як з білими, і з червоними волокнами – однаково смачною і соковитою вийде кожна з них.
Інгредієнти:

  • тушка курки - 12 кг;

  • шматочок імбиру - 5 см;

  • зубки часнику - 5 шт.;

  • соєвий соус - 45 мл;

  • устричний соус - 35 мл;

  • мед - 25 мл;

  • кунжутна олія - 5 мл;

  • білий перець - за смаком.


  • Приготування
    Перед початком приготування курки в соєвому соусі в духовці розберіть тушку на частини, відокремивши від гомілки стегон, зрізавши крила і філе прямо з шкірою. Сполоснувши і просушивши всі шматочки, натріть їх розтертим в ступі часником і імбиром. З'єднайте разом соєвий і устричний соус, додайте мед і кунжутне масло, після чого залийте курятину отриманим маринадом. Не забувайте про дрібку білого перцю і морської солі. Залиште птицю маринуватися на півгодини, після чого розкладіть її на деко і залиште запікати 40 хвилин при 190 градусах.

    Ціла курка в соєвому соусі в духовці


    Курка до святкового столу вийде особливо апетитною, якщо буде покрита шаром глянсовою, коричневою соєвого глазурі. Спробуйте урізноманітнити рецепт звичної запеченої до банкету птиці кількома інгредієнтами з яскраво вираженим смаком.
    Інгредієнти:

  • куряча тушка - 12 кг;

  • оцет - 15 мл;

  • часник - 4 зубчики;

  • перець чилі - за смаком;

  • тертий імбир - 5 г;

  • соєвий соус - 45 мл;

  • рослинне масло - 75 мл;

  • цукровий пісок - 15 г;

  • ріпчаста цибуля - 210 г;

  • картопляні бульби - 280 м;

  • пір'я зеленої цибулі - 5 шт.


  • Приготування
    З допомогою ступи, або вручну, ножем, перетворіть в пасту імбир, часник і чилі. З'єднайте пряну суміш з пучкою солі і натріть нею курячу тушу зовні і всередині. Розчиніть цукрові кристали в соєвому соусі з оцтом і змажте глазур'ю птицю. Приправте крупно нарізані овочі сіллю і викладіть на деко, зверху додайте курячу тушку і поставте птицю запікати в розігрітій до 200 градусів духовці на годину. Під час приготування змащуйте курячу шкіру залишилася соєвою сумішшю. По закінченні часу посипте овочевий гарнір подрібненими пір'ям лука.

    Рецепт курки в соєвому соусі в духовці


    Ми вважаємо курячі крильця ідеальним снеків, а тому впевнені в тому, що його рецептів просто не буває багато. Саме тому ділимося ще одним – крильцями в медово-соєвого глазурі з чорним перцем.
    Інгредієнти:

  • курячі крильця - 11 кг;

  • соєвий соус - 65 мл;

  • мед - 45 мл;

  • часникові зубки - 6 шт.;

  • чорний перець - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Промивши крила, зріжте з них кінчик прямо по суглобу. Перекладіть крила в пакет або посуд з нержавійки. З'єднайте разом мед з соєвим соусом і перцем. Додайте пасту з часникових зубков і залийте крила готовим маринадом. Залиште птицю в маринаді на термін від 12 годин до доби, а по закінченні часу залиште крила запікати в розігрітій до 220 градусів духовці на 12-18 хвилин.

    Філе курки в соєво-медовому соусі в духовці


    Інгредієнти:

  • куряче філе - 440 г;

  • оливкова олія - 15 мл;

  • мед - 85 мл;
  • Курка в соєвому соусі в духовці

  • рибний соус - 45 мл;

  • соєвий соус - 45 мл;

  • рисовий оцет - 30 мл;

  • кунжутне масло - 5 крапель.


  • Приготування
    Збризнувши філе маслом і приправивши сіллю, залиште курку в духовці при 200 градусах 20 хвилин. Змішайте інгредієнти, що залишилися разом і вилийте у форму половину по закінченні часу. Залиште все ще на 7 хвилин, переверніть, вилийте залишився маринад і запікайте філе до готовності.
    Додав: admin | 16-12-2015, 20:11
    Переглядів: 525