» » Курка в медово-соєвому соусі

Курка в медово-соєвому соусі

Курка в медово-соєвому соусі
Хотіли б приготувати на вечерю курочку з неймовірно хрусткою скоринкою і неймовірно запашним ароматом? Пропонуємо вам кілька рецептів курки в медово-соєвому соусі. Вона прикрасить ваш стіл і викличе захват у всіх гостей.

Курка в медово-соєвому соусі в духовці


Інгредієнти:

  • заморожена курка – 1 шт.;

  • масло рослинне – 1 ст. ложка;

  • спеції .


  • Для маринаду:

  • соус соєвий – 6 ст. ложок;

  • часник – 4 зубчики;

  • мед рідкий – 2 ст. ложки;

  • імбир мелений – щіпка;

  • масло вершкове – 1 ст. ложка;

  • каррі – щіпка.


  • Приготування
    Курку розморожуємо, промиваємо, витираємо серветкою і натираємо спеціями. Тепер готуємо маринад: часник очищаємо, дрібненько нарізаємо і змішуємо з медом. Додаємо розтоплене масло, вливаємо соєвий соус, кидаємо каррі, імбир і ретельно перемішуємо. Натираємо цією сумішшю нашу курку і залишаємо на годину просочуватися. Форму промазуємо рослинним маслом, викладаємо птицю і запікаємо в розігрітій духовці 40 хвилин, періодично поливаючи її соком, що виділився. Після закінчення часу акуратно виймаємо курку, посипаємо зеленню і подаємо до святкового столу.

    Курка в медово-соєвому соусі в мультиварці


    Інгредієнти:

  • куряче філе – 600 г;

  • соєвий натуральний соус – 6 ст. ложок;

  • мед рідкий – 2 ст. ложки;

  • імбир свіжий – 05 ч. ложки;

  • часник – 4 зубчики;

  • базилік – 025 ч. ложки;

  • спеції;

  • олія рослинна;

  • каррі – щіпка.


  • Приготування
    Куряче філе промиваємо, нарізаємо порційними шматочками. У мисці змішуємо соєвий соус з рідким медком, кидаємо імбир, подрібнений часник, базилік, карі і спеції за смаком. Далі все перемішуємо і поллємо приготованим соусом курку. Залишаємо м'ясо полежати в маринаді приблизно на 1 годину, а потім викладаємо його в чашу мультиварки. Закриваємо кришку електроприладу, вибираємо програму «Випічка» і засікаємо приблизно 1 годину.

    Курка в медово-соєвому соусі на сковороді


    Інгредієнти:

  • курячі ноги або крила – 700 г;

  • мед рідкий – 20 мл;
  • Курка в медово-соєвому соусі

  • соєвий соус – 50 мл;

  • олія рослинна;

  • спеції.


  • Приготування
    Крильця або гомілки промиваємо, витираємо насухо і розрізаємо на частини. Потім викладаємо м'ясо на розігріту з маслом сковороду і обсмажуємо хвилин 10 на середньому вогні. Після цього додаємо мед, гарненько перемішуємо і смажимо ще 5 хвилин, періодично помішуючи. В самому кінці вливаємо в сковороду соєвий соус, перемішуємо і тушкуємо кілька хвилин.
    Додав: admin | 19-09-2015, 08:43
    Переглядів: 2552