Курка в медово-гірчичному соусі
Курочка, замаринована в медово-гірчичному соусі неодмінно сподобається всім гурманам і цінителям чогось оригінального. Таке блюдо чудово прикрасить будь-який обід або вечеря. Ми розповімо вам, як приготувати курку в медово-гірчичному соусі.
Інгредієнти:
курячі стегенця або гомілки – 1 кг;
спеції.
Для соусу:
гірчиця негостра – 2 ст. ложки;
мед – 2 ст. ложки;
сіль дрібна – 1 ч. ложка;
олія оливкова – 1 ст. ложка;
розмарин – 2 гілочки.
Приготування
Спочатку готуємо курку: стегна добре промиваємо під холодною водою і трохи підсушуємо паперовим рушником, акуратно промаківая. Потім перекладаємо м'ясо у форму для випічки, промазану маслом. У чашці змішуємо рідкий мед з гірчицею, додаємо дрібку солі, додаємо масло і перемішуємо до однорідного стану. Змащуємо отриманим маринадом курячі шматочки і між ними розкладаємо гілочки розмарину. Духовку заздалегідь розігріваємо, відправляємо форму і запікаємо страву приблизно 55 хвилин до появи красивою рум'яної скоринки. Подаємо м'ясо гарячим з будь-яким гарніром на ваш розсуд.
Інгредієнти:
куряче філе – 800 г;
часник – 2 зубчики;
мед світлий – 1 ст. ложка;
гірчиця гостра – 1 ст. ложка;
олія оливкова – 1 ст. ложка;
спеції .
Приготування
Куряче філе обробляємо, нарізаємо порційними шматочками, кладемо в каструльку і додаємо оливкова масло, світлий мед, гостру гірчицю і подрібнений через прес часник. Ретельно перемішуємо і залишаємо м'ясо маринуватися на півгодини. Потім у сковорідку наливаємо трохи олії, викладаємо філе куряче в медово-гірчичному соусі і обсмажуємо його 15 хвилин, періодично перевертаючи на інший бік. Подаємо блюдо з рисом або будь-яким овочевим гарніром на ваш розсуд.
Інгредієнти:
гомілки курячі – 8 шт;
світлий рідкий мед – 2 ст. ложки;
гірчиця гостра – 1 ст. ложка;
масло рослинне – 1 ст. ложка;
оцет столовий – 1 ст. ложка;
спеції.
Приготування
Курку ретельно промиваємо, знімаємо акуратно жовту шкірку, оббираємо пір'ячко і підсолюємо за смаком. Тепер робимо соус для м'яса. Для цього в окремій мисці змішуємо мед з гострою гірчицею, вливаємо трохи оцту, рослинне масло і кидаємо трохи спецій. Все перемішуємо і маринуємо гомілки в цій суміші півгодини. Потім викладаємо курку в чашу мультиварки, закриваємо кришку, виставляємо режим «Випічка» і засікаємо приблизно 45 хвилин. Після закінчення часу дістаємо м'ясо, перекладаємо на тарілку, прикрашаємо рубаною зеленню і подаємо до столу з будь-яким гарніром і свіжими овочами.
Інгредієнти:
курячі заморожені гомілки або крила – 10 шт.;
олія рослинна.
Для соусу:
гостра гірчиця – 4 ст. ложки;
світлий рідкий мед – 4 ст. ложки;
олія оливкова – 4 ст. ложки;
масло вершкове – 10 г;
спеції;
лимон – 1 шт.
Приготування
Отже, спочатку розморожуємо куряче м'ясо, промиваємо його і обсушуємо на рушник. Лимон обполіскуємо, розрізаємо навпіл і вичавлюємо в пиалку сік. Розтоплюємо В мікрохвильовці масло, додаємо до нього рідкий мед, гірчицю, спеції, лимонний сік і оливкову олію. Все ретельно перемішуємо і добре обмазуємо кожну ніжку приготованим соусом. Форму застеляємо листом фольги, акуратно викладаємо підготовлені ніжки, відправляємо в розігріту духовку і запікаємо 40 хвилин при температурі 200 градусів. Подаємо м'ясо до столу, виклавши на тарілку і посипати рубаним свіжим кропом.
Курка в гірчично-медовому соусі в духовці
Інгредієнти:
Для соусу:
Приготування
Спочатку готуємо курку: стегна добре промиваємо під холодною водою і трохи підсушуємо паперовим рушником, акуратно промаківая. Потім перекладаємо м'ясо у форму для випічки, промазану маслом. У чашці змішуємо рідкий мед з гірчицею, додаємо дрібку солі, додаємо масло і перемішуємо до однорідного стану. Змащуємо отриманим маринадом курячі шматочки і між ними розкладаємо гілочки розмарину. Духовку заздалегідь розігріваємо, відправляємо форму і запікаємо страву приблизно 55 хвилин до появи красивою рум'яної скоринки. Подаємо м'ясо гарячим з будь-яким гарніром на ваш розсуд.
Курка в медово-гірчичному соусі на сковороді
Інгредієнти:
Приготування
Куряче філе обробляємо, нарізаємо порційними шматочками, кладемо в каструльку і додаємо оливкова масло, світлий мед, гостру гірчицю і подрібнений через прес часник. Ретельно перемішуємо і залишаємо м'ясо маринуватися на півгодини. Потім у сковорідку наливаємо трохи олії, викладаємо філе куряче в медово-гірчичному соусі і обсмажуємо його 15 хвилин, періодично перевертаючи на інший бік. Подаємо блюдо з рисом або будь-яким овочевим гарніром на ваш розсуд.
Курка в медово-гірчичному соусі в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Курку ретельно промиваємо, знімаємо акуратно жовту шкірку, оббираємо пір'ячко і підсолюємо за смаком. Тепер робимо соус для м'яса. Для цього в окремій мисці змішуємо мед з гострою гірчицею, вливаємо трохи оцту, рослинне масло і кидаємо трохи спецій. Все перемішуємо і маринуємо гомілки в цій суміші півгодини. Потім викладаємо курку в чашу мультиварки, закриваємо кришку, виставляємо режим «Випічка» і засікаємо приблизно 45 хвилин. Після закінчення часу дістаємо м'ясо, перекладаємо на тарілку, прикрашаємо рубаною зеленню і подаємо до столу з будь-яким гарніром і свіжими овочами.
Курка в медово-гірчичному соусі
Інгредієнти:
Для соусу:
Приготування
Отже, спочатку розморожуємо куряче м'ясо, промиваємо його і обсушуємо на рушник. Лимон обполіскуємо, розрізаємо навпіл і вичавлюємо в пиалку сік. Розтоплюємо В мікрохвильовці масло, додаємо до нього рідкий мед, гірчицю, спеції, лимонний сік і оливкову олію. Все ретельно перемішуємо і добре обмазуємо кожну ніжку приготованим соусом. Форму застеляємо листом фольги, акуратно викладаємо підготовлені ніжки, відправляємо в розігріту духовку і запікаємо 40 хвилин при температурі 200 градусів. Подаємо м'ясо до столу, виклавши на тарілку і посипати рубаним свіжим кропом.
Рекомендуємо добрі рецепти
Курячі крильця в медово-соєвому соусі
Любителям курячого м'яса, пропонуємо урізноманітнити меню, приготувавши чудові крильця в медово-соєвому соусі. Це досить оригінальне блюдо особливо
Курка в медово-соєвому соусі
Курка давно стала звичним м'ясом у багатьох будинках. Тому і страв на її основі існує неймовірна кількість. Пропонуємо приготувати по-справжньому
Крильця в клярі
Курячі крильця в клярі - що може смачніше і вишуканішим цієї простої і улюбленої багатьма закуски? Пропонуємо вам декілька цікавих варіантів
Крильця в медово гірчичному соусі
Крильця в медово-гірчичному соусі - це відмінна закуска для посиденьок в компанії друзів або вечірки. А приготувати таке ласощі не складе особливої
Курка в соєвому соусі
Курка в соєвому соусі, смажена на сковороді або запечена в духовці виходить соковитою і неймовірно ніжною. Таке блюдо можна подати до святкового