Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Курка в медово-гірчичному соусі

Курка в медово-гірчичному соусі

19-09-2015, 08:43
2 827
Курка в медово-гірчичному соусі
Курочка, замаринована в медово-гірчичному соусі неодмінно сподобається всім гурманам і цінителям чогось оригінального. Таке блюдо чудово прикрасить будь-який обід або вечеря. Ми розповімо вам, як приготувати курку в медово-гірчичному соусі.

Курка в гірчично-медовому соусі в духовці


Інгредієнти:

  • курячі стегенця або гомілки – 1 кг;

  • спеції.


  • Для соусу:

  • гірчиця негостра – 2 ст. ложки;

  • мед – 2 ст. ложки;

  • сіль дрібна – 1 ч. ложка;

  • олія оливкова – 1 ст. ложка;

  • розмарин – 2 гілочки.


  • Приготування
    Спочатку готуємо курку: стегна добре промиваємо під холодною водою і трохи підсушуємо паперовим рушником, акуратно промаківая. Потім перекладаємо м'ясо у форму для випічки, промазану маслом. У чашці змішуємо рідкий мед з гірчицею, додаємо дрібку солі, додаємо масло і перемішуємо до однорідного стану. Змащуємо отриманим маринадом курячі шматочки і між ними розкладаємо гілочки розмарину. Духовку заздалегідь розігріваємо, відправляємо форму і запікаємо страву приблизно 55 хвилин до появи красивою рум'яної скоринки. Подаємо м'ясо гарячим з будь-яким гарніром на ваш розсуд.

    Курка в медово-гірчичному соусі на сковороді


    Інгредієнти:

  • куряче філе – 800 г;

  • часник – 2 зубчики;

  • мед світлий – 1 ст. ложка;

  • гірчиця гостра – 1 ст. ложка;

  • олія оливкова – 1 ст. ложка;

  • спеції .


  • Приготування
    Куряче філе обробляємо, нарізаємо порційними шматочками, кладемо в каструльку і додаємо оливкова масло, світлий мед, гостру гірчицю і подрібнений через прес часник. Ретельно перемішуємо і залишаємо м'ясо маринуватися на півгодини. Потім у сковорідку наливаємо трохи олії, викладаємо філе куряче в медово-гірчичному соусі і обсмажуємо його 15 хвилин, періодично перевертаючи на інший бік. Подаємо блюдо з рисом або будь-яким овочевим гарніром на ваш розсуд.

    Курка в медово-гірчичному соусі в мультиварці


    Інгредієнти:

  • гомілки курячі – 8 шт;

  • світлий рідкий мед – 2 ст. ложки;

  • гірчиця гостра – 1 ст. ложка;

  • масло рослинне – 1 ст. ложка;

  • оцет столовий – 1 ст. ложка;

  • спеції.


  • Приготування
    Курку ретельно промиваємо, знімаємо акуратно жовту шкірку, оббираємо пір'ячко і підсолюємо за смаком. Тепер робимо соус для м'яса. Для цього в окремій мисці змішуємо мед з гострою гірчицею, вливаємо трохи оцту, рослинне масло і кидаємо трохи спецій. Все перемішуємо і маринуємо гомілки в цій суміші півгодини. Потім викладаємо курку в чашу мультиварки, закриваємо кришку, виставляємо режим «Випічка» і засікаємо приблизно 45 хвилин. Після закінчення часу дістаємо м'ясо, перекладаємо на тарілку, прикрашаємо рубаною зеленню і подаємо до столу з будь-яким гарніром і свіжими овочами.

    Курка в медово-гірчичному соусі


    Інгредієнти:

  • курячі заморожені гомілки або крила – 10 шт.;

  • олія рослинна.


  • Для соусу:

  • гостра гірчиця – 4 ст. ложки;

  • світлий рідкий мед – 4 ст. ложки;

  • олія оливкова – 4 ст. ложки;

  • масло вершкове – 10 г;

  • спеції;

  • лимон – 1 шт.
  • Курка в медово-гірчичному соусі


    Приготування
    Отже, спочатку розморожуємо куряче м'ясо, промиваємо його і обсушуємо на рушник. Лимон обполіскуємо, розрізаємо навпіл і вичавлюємо в пиалку сік. Розтоплюємо В мікрохвильовці масло, додаємо до нього рідкий мед, гірчицю, спеції, лимонний сік і оливкову олію. Все ретельно перемішуємо і добре обмазуємо кожну ніжку приготованим соусом. Форму застеляємо листом фольги, акуратно викладаємо підготовлені ніжки, відправляємо в розігріту духовку і запікаємо 40 хвилин при температурі 200 градусів. Подаємо м'ясо до столу, виклавши на тарілку і посипати рубаним свіжим кропом.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Курячі крильця в медово-соєвому соусі
    Курячі крильця в медово-соєвому соусі
    Любителям курячого м'яса, пропонуємо урізноманітнити меню, приготувавши чудові крильця в медово-соєвому соусі. Це досить оригінальне блюдо особливо
    Курка в медово-соєвому соусі
    Курка в медово-соєвому соусі
    Курка давно стала звичним м'ясом у багатьох будинках. Тому і страв на її основі існує неймовірна кількість. Пропонуємо приготувати по-справжньому
    Крильця в клярі
    Крильця в клярі
    Курячі крильця в клярі - що може смачніше і вишуканішим цієї простої і улюбленої багатьма закуски? Пропонуємо вам декілька цікавих варіантів
    Крильця в медово гірчичному соусі
    Крильця в медово гірчичному соусі
    Крильця в медово-гірчичному соусі - це відмінна закуска для посиденьок в компанії друзів або вечірки. А приготувати таке ласощі не складе особливої
    Курка в соєвому соусі
    Курка в соєвому соусі
    Курка в соєвому соусі, смажена на сковороді або запечена в духовці виходить соковитою і неймовірно ніжною. Таке блюдо можна подати до святкового