Куряча грудка в медово-гірчичному соусі
І знову у мене куряча грудка. І, як не дивно, не набридла! Домашні не проти, а я люблю експериментувати з цим видом м'яса. Втім, сьогоднішній мій рецепт експериментом назвати не можна - це майже класика. Просто я його роблю вперше.
Якщо кому-то кисло-солодкий смак м'яса здається збоченням, то мене він, навпаки, приваблює. Тому я часто використовую для приготування курки чорнослив. В медово-гірчичною заливці мене привабила можливість отримати смак ще багатшими - кисло-солодко-гострий.
Для приготування філе курячої грудки в медово-гірчичною заливці я взяла:
4 шт. курячого філе
сіль за смаком
Для заливки:
3 ч. л. готової гірчиці
1 ч. л. гірчичного насіння
1 щіпка прованських трав
чорний мелений перець
2 ч. л. рослинної олії
2 ч. л. рідкого меду (якщо у вас мед густий, його легко можна розплавити на водяній бані)
2 ч. л. лимонного соку
Складність: легко.
Час приготування: 15 години плюс час на маринування від 40 хвилин до 4 годин.
Хід роботи
Все досить просто, ніж мені і подобається готувати курячу грудку.
Першим ділом я промила філе в проточній холодній воді. Склала його в друшляк, дати стекти зайвої рідини. Потім обсушити шматки філе на паперовому рушнику.
Зайнялася приготуванням заливки. Склала всі інгредієнти в миску.
Перемішала. У мене вийшов ось такий жовто-коричневий з вкрапленнями спецій соус.
Шматки філе я обмазала соусом. Поклала в миску, прикрила і прибрала в холодильник. Робила я все заздалегідь, тому часу на маринування у грудки було предостатньо. З досвіду знаю, чим довше маринується м'ясо (тільки без фанатизму), тим смачніше і ніжніше воно буде.
Моє філе просотувалася всіма цими смакотами 4 години. За цей час я кілька разів міняла місцями шматки в мисці. Дістала, коли прийшов час готувати. Включила духовку розігріватися. Виставила температуру трохи більше 180 градусів. Змастила форму рослинним маслом, поклала щільно філе, вилила на нього залишки заливки. Покривати фольгою форму не стала і поставила у духовку.
Запікалося філе трохи більше години. Це блюдо в приготуванні трохи перегукується з пастромой але якщо останню передбачається є в холодному вигляді, то філе з медом і гірчицею я готувала на вечерю як гаряче блюдо. Тому, в духовці воно провело набагато більше часу. Під час приготування я кілька разів діставала форму і поливала м'ясо соком, що виділився.
Зробила до м'яса наш улюблений гарнір - картопляне пюре. Але, думаю, з рисом або макаронами буде не менш смачно.
Приємного апетиту!
Якщо кому-то кисло-солодкий смак м'яса здається збоченням, то мене він, навпаки, приваблює. Тому я часто використовую для приготування курки чорнослив. В медово-гірчичною заливці мене привабила можливість отримати смак ще багатшими - кисло-солодко-гострий.
Для приготування філе курячої грудки в медово-гірчичною заливці я взяла:
4 шт. курячого філе
сіль за смаком
Для заливки:
3 ч. л. готової гірчиці
1 ч. л. гірчичного насіння
1 щіпка прованських трав
чорний мелений перець
2 ч. л. рослинної олії
2 ч. л. рідкого меду (якщо у вас мед густий, його легко можна розплавити на водяній бані)
2 ч. л. лимонного соку
Складність: легко.
Час приготування: 15 години плюс час на маринування від 40 хвилин до 4 годин.
Хід роботи
Все досить просто, ніж мені і подобається готувати курячу грудку.
Першим ділом я промила філе в проточній холодній воді. Склала його в друшляк, дати стекти зайвої рідини. Потім обсушити шматки філе на паперовому рушнику.
Зайнялася приготуванням заливки. Склала всі інгредієнти в миску.
Перемішала. У мене вийшов ось такий жовто-коричневий з вкрапленнями спецій соус.
Шматки філе я обмазала соусом. Поклала в миску, прикрила і прибрала в холодильник. Робила я все заздалегідь, тому часу на маринування у грудки було предостатньо. З досвіду знаю, чим довше маринується м'ясо (тільки без фанатизму), тим смачніше і ніжніше воно буде.
Моє філе просотувалася всіма цими смакотами 4 години. За цей час я кілька разів міняла місцями шматки в мисці. Дістала, коли прийшов час готувати. Включила духовку розігріватися. Виставила температуру трохи більше 180 градусів. Змастила форму рослинним маслом, поклала щільно філе, вилила на нього залишки заливки. Покривати фольгою форму не стала і поставила у духовку.
Запікалося філе трохи більше години. Це блюдо в приготуванні трохи перегукується з пастромой але якщо останню передбачається є в холодному вигляді, то філе з медом і гірчицею я готувала на вечерю як гаряче блюдо. Тому, в духовці воно провело набагато більше часу. Під час приготування я кілька разів діставала форму і поливала м'ясо соком, що виділився.
Зробила до м'яса наш улюблений гарнір - картопляне пюре. Але, думаю, з рисом або макаронами буде не менш смачно.
Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Філе під сиром в духовці
Куряча грудка запечена під сиром в духовці - оригінальне і ситне блюдо, яке можна подати як на обід в недільний день, так і на святкове торжество.
Пиріг з яйцем і шпинатом «Мімоза»
Закусочний пиріг «Мімоза» Цей пиріг із серії закусочних. Його можна їсти з першими і другими стравами замість хліба, а також з чаєм, кавою, соком.