Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Куряча грудка в медово-гірчичному соусі

Куряча грудка в медово-гірчичному соусі

4-12-2014, 18:24
2 029
І знову у мене куряча грудка. І, як не дивно, не набридла! Домашні не проти, а я люблю експериментувати з цим видом м'яса. Втім, сьогоднішній мій рецепт експериментом назвати не можна - це майже класика. Просто я його роблю вперше.

Куряча грудка в медово-гірчичному соусі



Якщо кому-то кисло-солодкий смак м'яса здається збоченням, то мене він, навпаки, приваблює. Тому я часто використовую для приготування курки чорнослив. В медово-гірчичною заливці мене привабила можливість отримати смак ще багатшими - кисло-солодко-гострий.

Для приготування філе курячої грудки в медово-гірчичною заливці я взяла:

4 шт. курячого філе

сіль за смаком

Для заливки:

3 ч. л. готової гірчиці

1 ч. л. гірчичного насіння

1 щіпка прованських трав

чорний мелений перець

2 ч. л. рослинної олії

2 ч. л. рідкого меду (якщо у вас мед густий, його легко можна розплавити на водяній бані)

2 ч. л. лимонного соку

Складність: легко.

Час приготування: 15 години плюс час на маринування від 40 хвилин до 4 годин.

Хід роботи

Все досить просто, ніж мені і подобається готувати курячу грудку.
Першим ділом я промила філе в проточній холодній воді. Склала його в друшляк, дати стекти зайвої рідини. Потім обсушити шматки філе на паперовому рушнику.

Куряча грудка в медово-гірчичному соусі

Зайнялася приготуванням заливки. Склала всі інгредієнти в миску.

Куряча грудка в медово-гірчичному соусі

Перемішала. У мене вийшов ось такий жовто-коричневий з вкрапленнями спецій соус.

Куряча грудка в медово-гірчичному соусі

Шматки філе я обмазала соусом. Поклала в миску, прикрила і прибрала в холодильник. Робила я все заздалегідь, тому часу на маринування у грудки було предостатньо. З досвіду знаю, чим довше маринується м'ясо (тільки без фанатизму), тим смачніше і ніжніше воно буде.

Куряча грудка в медово-гірчичному соусі

Моє філе просотувалася всіма цими смакотами 4 години. За цей час я кілька разів міняла місцями шматки в мисці. Дістала, коли прийшов час готувати. Включила духовку розігріватися. Виставила температуру трохи більше 180 градусів. Змастила форму рослинним маслом, поклала щільно філе, вилила на нього залишки заливки. Покривати фольгою форму не стала і поставила у духовку.

Куряча грудка в медово-гірчичному соусі

Запікалося філе трохи більше години. Це блюдо в приготуванні трохи перегукується з пастромой але якщо останню передбачається є в холодному вигляді, то філе з медом і гірчицею я готувала на вечерю як гаряче блюдо. Тому, в духовці воно провело набагато більше часу. Під час приготування я кілька разів діставала форму і поливала м'ясо соком, що виділився.

Куряча грудка в медово-гірчичному соусі

Зробила до м'яса наш улюблений гарнір - картопляне пюре. Але, думаю, з рисом або макаронами буде не менш смачно.
Куряча грудка в медово-гірчичному соусі

Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Філе під сиром в духовці
Філе під сиром в духовці
Куряча грудка запечена під сиром в духовці - оригінальне і ситне блюдо, яке можна подати як на обід в недільний день, так і на святкове торжество.
Пиріг з яйцем і шпинатом «Мімоза»
Пиріг з яйцем і шпинатом «Мімоза»
Закусочний пиріг «Мімоза» Цей пиріг із серії закусочних. Його можна їсти з першими і другими стравами замість хліба, а також з чаєм, кавою, соком.