Хотіли б приготувати на вечерю курочку з неймовірно хрусткою скоринкою і неймовірно запашним ароматом? Пропонуємо вам кілька рецептів курки в медово-соєвому соусі. Вона прикрасить ваш стіл і викличе захват у всіх гостей.
Курка в медово-соєвому соусі в духовці
Інгредієнти: заморожена курка – 1 шт.; масло рослинне – 1 ст. ложка; спеції . Для маринаду:
соус соєвий – 6 ст. ложок; часник – 4 зубчики; мед рідкий – 2 ст. ложки; імбир мелений – щіпка; масло вершкове – 1 ст. ложка; каррі – щіпка. Приготування Курку розморожуємо, промиваємо, витираємо серветкою і натираємо спеціями. Тепер готуємо маринад: часник очищаємо, дрібненько нарізаємо і змішуємо з медом. Додаємо розтоплене масло, вливаємо соєвий соус, кидаємо каррі, імбир і ретельно перемішуємо. Натираємо цією сумішшю нашу курку і залишаємо на годину просочуватися. Форму промазуємо рослинним маслом, викладаємо птицю і запікаємо в розігрітій духовці 40 хвилин, періодично поливаючи її соком, що виділився. Після закінчення часу акуратно виймаємо курку, посипаємо зеленню і подаємо до святкового столу.
Курка в медово-соєвому соусі в мультиварці
Інгредієнти: куряче філе – 600 г; соєвий натуральний соус – 6 ст. ложок; мед рідкий – 2 ст. ложки; імбир свіжий – 05 ч. ложки; часник – 4 зубчики; базилік – 025 ч. ложки; спеції; олія рослинна; каррі – щіпка. Приготування Куряче філе промиваємо, нарізаємо порційними шматочками. У мисці змішуємо соєвий соус з рідким медком, кидаємо імбир, подрібнений часник, базилік, карі і спеції за смаком. Далі все перемішуємо і поллємо приготованим соусом курку. Залишаємо м'ясо полежати в маринаді приблизно на 1 годину, а потім викладаємо його в чашу мультиварки. Закриваємо кришку електроприладу, вибираємо програму «Випічка» і засікаємо приблизно 1 годину.
Курка в медово-соєвому соусі на сковороді
Інгредієнти: курячі ноги або крила – 700 г; мед рідкий – 20 мл; соєвий соус – 50 мл; олія рослинна; спеції. Приготування Крильця або гомілки промиваємо, витираємо насухо і розрізаємо на частини. Потім викладаємо м'ясо на розігріту з маслом сковороду і обсмажуємо хвилин 10 на середньому вогні. Після цього додаємо мед, гарненько перемішуємо і смажимо ще 5 хвилин, періодично помішуючи. В самому кінці вливаємо в сковороду соєвий соус, перемішуємо і тушкуємо кілька хвилин.