» » Крильця в медово-соєвому соусі

Крильця в медово-соєвому соусі

Крильця в медово-соєвому соусі
Ми сьогодні допоможемо урізноманітнити ваше меню і розповімо, як приготувати крильця в медово-соєвому соусі. Блюдо виходить з дуже апетитною кисло-солодкою скоринкою і має просто приголомшливий аромат.

Курячі крильця в медово-соєвому соусі в духовці


Інгредієнти:

  • курячі крильця – 900 г;

  • мед – 35 г;

  • томатний соус чи кетчуп – 40 г;

  • соєвий соус – 60 мл;

  • перець чорний мелений – 15 г;

  • перець червоний мелений – 7 г;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    Курячі крильця промиваємо й обсушуємо дуже ретельно за допомогою паперових рушників або серветок.
    В окремій ємності змішуємо мед з соєвим соусом і кетчупом, всипаємо чорний і червоний мелений перець, при необхідності сіль і перемішуємо. При використанні солі не забуваємо, що соєвий соус досить солоний. Натираємо отриманим соусом підготовлені курячі крильця і забуваємо про них на сорок хвилин.
    Деко або відповідну вистилаємо форму пергаментним папером або промасленим фольгою і розкладаємо в один шар промариновані крильця. Прогріваємо духовку до 195 градусів і поміщаємо в нього страву на тридцять хвилин.

    Рецепт крилець в медово-соєвому соусі з часником на сковороді


    Інгредієнти:

  • курячі крильця – 700 г;

  • мед – 70 г;

  • томатна паста – 70 г;

  • соєвий соус – 75 мл;

  • лимон – 05 шт.;

  • часник – 2-3 зубчики;

  • перець чорний мелений – за смаком;

  • спеції для курки – за смаком;

  • рослинне масло – 120 мл


  • Приготування
    Курячі крильця промиваємо, гарненько обсушуємо і розрізаємо по суглобам.
    Присипаємо меленим перцем і спеціями для курки і залишаємо на п'ятнадцять хвилин. Тим часом очищаємо і дрібно рубаємо часник видавлюємо з половинки лимона сік, який змішуємо з соєвим соусом, рідким або розтопленим медом і томатною пастою до однорідності.
    У глибоку сковороду вливаємо рослинна рафінована олія, дуже добре прогріваємо його на сильному вогні і обсмажуємо невеликими порціями крильця до рум'яності і виймаємо на тарілку. Потім кидаємо часник, обсмажуємо трохи, повертаємо в сковороду всі рум'яні крильця і заливаємо приготовленим раніше соусом. Ретельно перемішуємо, прикриваємо кришкою і протушиваем двадцять хвилин на помірному вогні, періодично перемішуючи.
    Рум'яні, ароматні курячі крильця готові. Приємного апетиту!

    Крильця в медово-соєвому гострому соусі на мангалі


    Інгредієнти:

  • курячі крильця – 05 кг;

  • мед – 20 г;

  • соєвий соус – 35 мл;

  • томатна паста – 20 г;

  • червоний мелений перець – 5 р;

  • перець чорний мелений – 10 г;

  • сіль – за смаком;

  • свіжі овочі та зелень на свій смак.


  • Приготування
    Курячі крильця моєму, хорошенечко обсушуємо паперовими серветками або рушниками і визначаємо в будь-яку ємність.
    Для маринаду змішуємо мед, соєвий соус, томатну пасту, додаємо червоний і чорний мелений перець, спеції для курки і за смаком сіль. Пам'ятаємо про досить солоний смак соєвого соусу.
    Заправляємо отриманим маринадом крильця, перемішуємо і визначаємо в холодильник на сім годин або на ніч.
    Промариновані курячі крильця розкладаємо на решітці і смажимо на мангалі, на слабкому спеки до готовності і красивою рум'яності.
    Подаємо готову страву зі свіжими овочами і зеленню на свій вибір і смак.

    Курячі крильця в медово-соєвому соусі з кунжутом


    Інгредієнти:

  • курячі крильця – 900 г;

  • мед – 35 г;

  • соєвий соус – 60 мл;

  • кунжутне насіння – 65 г;
  • Крильця в медово-соєвому соусі

  • приправа – за смаком.


  • Приготування
    Вимиті курячі крильця складаємо в миску і приправляємо маринадом, отриманим шляхом змішування меду, соєвого соусу і приправи для курки. Визначаємо в холодильнику на кілька годин для маринування.
    Деко або форму вистилаємо промазаної маслом фольгою або пергаментним папером і розкладаємо одним шаром промариновані крильця. Готуємо страву в заздалегідь нагрітій до 195 градусів духовці протягом тридцяти хвилин. За десять хвилин до завершення приготування присипаємо крильця кунжутним насінням.
    Додав: admin | 15-09-2015, 19:40
    Переглядів: 1808