Соєвий соус гаряче любимо нами не тільки завдяки своєму пікантному солоноватому смаку, але й через свою універсальності, оскільки він знаходить місце в стравах з будь-якого м'яса і риби, поєднується з овочами і грибами. У рецептах нижче в якості напарника соусу ми виберемо курятину – доступне і дієтичне м'ясо, ідеально вбирає смаки додаються інгредієнтів.
Курка шматочками в духовці запечена в соєвому соусі
Як ми встигли помітити вище, соєвий маринад поєднується з будь-яким м'ясом. Перевірити це можна на прикладі шматочків розібраної тушки курки, де присутні частини як з білими, і з червоними волокнами – однаково смачною і соковитою вийде кожна з них.
Інгредієнти: тушка курки - 12 кг; шматочок імбиру - 5 см; зубки часнику - 5 шт.; соєвий соус - 45 мл; устричний соус - 35 мл; мед - 25 мл; кунжутна олія - 5 мл; білий перець - за смаком. Приготування Перед початком приготування курки в соєвому соусі в духовці розберіть тушку на частини, відокремивши від гомілки стегон, зрізавши крила і філе прямо з шкірою. Сполоснувши і просушивши всі шматочки, натріть їх розтертим в ступі часником і імбиром. З'єднайте разом соєвий і устричний соус, додайте мед і кунжутне масло, після чого залийте курятину отриманим маринадом. Не забувайте про дрібку білого перцю і морської солі. Залиште птицю маринуватися на півгодини, після чого розкладіть її на деко і залиште запікати 40 хвилин при 190 градусах.
Ціла курка в соєвому соусі в духовці
Курка до святкового столу вийде особливо апетитною, якщо буде покрита шаром глянсовою, коричневою соєвого глазурі. Спробуйте урізноманітнити рецепт звичної запеченої до банкету птиці кількома інгредієнтами з яскраво вираженим смаком.
Інгредієнти: куряча тушка - 12 кг; оцет - 15 мл; часник - 4 зубчики; перець чилі - за смаком; тертий імбир - 5 г; соєвий соус - 45 мл; рослинне масло - 75 мл; цукровий пісок - 15 г; ріпчаста цибуля - 210 г; картопляні бульби - 280 м; пір'я зеленої цибулі - 5 шт. Приготування З допомогою ступи, або вручну, ножем, перетворіть в пасту імбир, часник і чилі. З'єднайте пряну суміш з пучкою солі і натріть нею курячу тушу зовні і всередині. Розчиніть цукрові кристали в соєвому соусі з оцтом і змажте глазур'ю птицю. Приправте крупно нарізані овочі сіллю і викладіть на деко, зверху додайте курячу тушку і поставте птицю запікати в розігрітій до 200 градусів духовці на годину. Під час приготування змащуйте курячу шкіру залишилася соєвою сумішшю. По закінченні часу посипте овочевий гарнір подрібненими пір'ям лука.
Рецепт курки в соєвому соусі в духовці
Ми вважаємо курячі крильця ідеальним снеків, а тому впевнені в тому, що його рецептів просто не буває багато. Саме тому ділимося ще одним – крильцями в медово-соєвого глазурі з чорним перцем.
Інгредієнти: курячі крильця - 11 кг; соєвий соус - 65 мл; мед - 45 мл; часникові зубки - 6 шт.; чорний перець - 1 ч. ложка. Приготування Промивши крила, зріжте з них кінчик прямо по суглобу. Перекладіть крила в пакет або посуд з нержавійки. З'єднайте разом мед з соєвим соусом і перцем. Додайте пасту з часникових зубков і залийте крила готовим маринадом. Залиште птицю в маринаді на термін від 12 годин до доби, а по закінченні часу залиште крила запікати в розігрітій до 220 градусів духовці на 12-18 хвилин.
Філе курки в соєво-медовому соусі в духовці
Інгредієнти: куряче філе - 440 г; оливкова олія - 15 мл; мед - 85 мл; рибний соус - 45 мл; соєвий соус - 45 мл; рисовий оцет - 30 мл; кунжутне масло - 5 крапель. Приготування Збризнувши філе маслом і приправивши сіллю, залиште курку в духовці при 200 градусах 20 хвилин. Змішайте інгредієнти, що залишилися разом і вилийте у форму половину по закінченні часу. Залиште все ще на 7 хвилин, переверніть, вилийте залишився маринад і запікайте філе до готовності.