Незалежно від того, як ви вирішили готувати курятину, попередньо бажано замаринувати м'ясо. Завдяки маринаду і без того ніжні курячі гомілки, стегна, крила або філе стануть ще ніжніше, а також просочаться смаками тих добавок, що ви вирішите використовувати в основі суміші. У рецептах нижче ми розберемося з тим, як замаринувати курку конкретно для запікання в духовці, але це не означає, що ви не зможете використовувати ці маринади для приготуванні курки на вугіллі або сковороді.
Як маринувати курку для духовки?
Перший маринад з цього матеріалу до не можна стандартний: гірчиця, мед, пахучі трави – безпрограшне поєднання, яке підійде як для м'яса філе, так і для м'якоті стегон і гомілок.
Інгредієнти: вершкове масло - 45 г; діжонська гірчиця - 10 г; мед - 25 мл; вустерширський соус - 15 мл; сушені трави прованські - 1 ч. ложка. Приготування Розтопивши вершкове масло, з'єднайте його з гірчицею і медом до розчинення останнього. Додайте трохи вустерширського соусу і сушені трави прованські для аромату. Перевірте маринад на сіль і підсипте її при необхідності. Залишати птицю в такому маринаді слід на пару годин.
Курка, маринована в соєвому соусі в духовці
Східні кисло-гостро-солоні поєднання стали фаворитами багатьох з моменту початку популяризації азіатської кухні. Тепер будь-якому важко встояти проти курятини в липкою глазурі, так і у чому потреба це робити, адже приготувати птицю подібним чином можна власними руками.
Інгредієнти: мед - 35 мл; соєвий соус - 35 мл; томатне пюре - 15 г; зернова гірчиця - 15 г; оцет - 15 мл; мелений чилі - за смаком. Приготування Перед тим, як правильно маринувати курку для духовки, її необхідно підготувати. Робиться це елементарно просто: крила, стегна або гомілки птиці ополіскують і гарненько висушуються. Далі мед з'єднуємо з соєвим соусом томатним пюре і іншими компонентами зі списку інгредієнтів, і ретельно розподіляємо маринад з курячих шматочків. Приступати до запікання можна відразу ж.
Рецепт маринованої курки в духовці
Такий рецепт підійде прихильникам пікантною індійської кухні. Велика кількість прянощів пом'якшує смак грецького йогурту, який здатний не тільки згладжувати інтенсивні смаки, але і робити м'якше саме м'ясо.
Інгредієнти: солодкий цибуля - 45 г; сік 1/2 лимона; часник - 2-3 зубки; оливкова олія - 35 мл; паприка - 1 1/2 ч. ложки; куркума - 1 ч. ложка; гарам масала - 1 ч. ложка; по щіпці меленого коріандру, кайенского перцю; йогурт - 115 мл Приготування Скориставшись блендером, збийте разом усі складові зі списку інгредієнтів. Змішайте курятину з однорідним соусом і залиште на півгодини. Рецепт розрахований на 1 кілограм птиці.
Курка, маринована в майонезі в духовці
На інтернет просторах вже давно популяризується міф про те, що з допомогою майонезу можна зробити курятину соковитіше і жирніше. Ми не беремося підтверджувати або спростовувати цей міф, але рецептом все ж поділимося. Така маринована курка може запікатися в духовці разом з картоплею і коренеплодами.
Інгредієнти: майонез - 65 мл; часник - 3 зубки; гілочки розмарину і чебрецю - по 2 шт.; сік 1 лимона. Приготування Пюрируйте часникові зубки разом з пучкою солі. Додайте до часниковою пасті трави і злегка бити по них товкачем, щоб вивільнити аромат. З'єднайте ароматну суміш з лимонним соком і майонезом, а потім нанесіть все на курятину і залиште птицю на період аж до 8 годин. Отриманого обсягу маринаду вистачить для заготівлі кілограма курятини.