У приготуванні м'яса головне правильно підібрати не тільки сам шматок, але і замаринувати його. В якості маринаду зараз можуть виступати самі екзотичні інгредієнти, начебто коли або пюрированных ківі, але кожен з них знаходить своє застосування в рецепті не дарма – більшість базових складових маринаду спрямовані не тільки на додання страві смаку, але і для розм'якшення м'ясних волокон.
Як замаринувати м'ясо для смаження на сковороді?
Інгредієнти: гірчиця - 45 г; томатний кетчуп - 45 г; сік лайма - 15 мл; мелений кумін - 2 ч. ложки; часник - 1 зубок; ріпчаста цибуля - 170 р. Приготування Розділивши яловичину на шматки рівної товщини, викладіть їх в посуд з скла або пластику, щедро посоліть і перемішайте. Для маринаду змішайте гірчицю з томатним кетчупом, цитрусовим соком і пюрированным часником. Розділіть цибулину на великі кільця і з'єднайте з м'ясом. Слідом відправте маринад і знову перемішайте. Залиште м'ясо мінімум на півгодини перед смаженням. Такого об'єму вистачить для приготування маринаду до кілограма м'яса.
Як замаринувати м'ясо для запікання?
Інгредієнти: соєвий соус - 115 мл; рослинне масло - 65 мл; коричневий цукор - 2 ст. ложки; вустерширський соус - 45 мл; часник - 4 зубки; цибуля - 65 г; бальзамічний оцет - 15 мл Приготування Пюрируйте цибулю і часникові зубки, пропустивши їх через м'ясорубку. Змішати отримане пюре з м'ясом, а слідом влийте суміш з решти інгредієнтів. Перемішавши шматочки, залиште їх у холодильнику на всю ніч. Після готуйте м'ясо в цибульному маринаді в духовці, попередньо обсмаживши до зарум'янювання. Час приготування залежить від бажаної ступеня готовності шматка.
Як правильно замаринувати м'ясо для шашлику?
Інгредієнти: часник - 3 зубки; цедра одного лимона; жменя свіжої петрушки; чебрець, розмарин - по 2 ч. ложки; оливкова олія - 55 мл; лимонний сік - 30 мл Приготування В ступі перетворіть в пасту часникові зубки разом з хорошою пучкою солі. Додайте до пасти лимонну цедру і суміш подрібнених ароматних трав. Розведіть отриману пасту оливковою олією з соком лимона, а потім змішайте з маринадом шматочки м'яса. Такої кількості маринаду вистачить приблизно на кілограм м'яса.
М'ясо в кефирном маринаді в духовці – рецепт
Кефірний маринад ідеально підходить для маринування м'яса птиці, але не бійтеся маринувати з його допомогою яловичину. Результат вийде дивним: м'яке і розпадається на волокна м'ясо, отримане таким завдяки впливу молочної кислоти на білок м'язових волокон.
Інгредієнти: кефір - 240 мл; оливкова олія - 45 мл; вустерширський соус - 35 мл; розмарин - 2 гілочки; часник - 3 зубки. Приготування Розітріть часник з листочками розмарину в ароматну пасту. Розведіть пасту кефіром з оливковою олією і вустером. Додайте дрібку солі, а потім замаринуйте в отриманій суміші м'ясо (не більше кілограма) у межах 3-12 годин.
Маринад для м'яса перед запіканням в духовці
Ще один рецепт для духовки може здатися вам екстравагантним, але повірте, він настільки ж дієвий, наскільки і незвичайна.
Інгредієнти: кола - 720 мл; часник - 3 зубки; ріпчаста цибуля - 130 г; соєвий соус - 210 мл; вода - 115 мл; мед - 115 мл; сік одного лимона і апельсина; листочки чебрецю - 1 ст. ложка. Приготування
Розітріть часникові зубки з листочками чебрецю. Дрібно наріжте цибулю і змішати його з пастою. Додайте мед, воду, сою і цитрусовий сік, після чого розведіть основу маринаду колою. Залиште кілограмовий шматок в маринаді на всю ніч, а потім приступайте до запіканню. Процес приготування в середньому займає близько півтори години при 110 градусах.