Смак м'яса, насамперед, визначається тими добавками, якими ви вирішите його доповнити, саме тому до вибору маринаду слід підходити з розумом, враховуючи не тільки власні смакові уподобання, але і той вид м'яса, який ви маринуете. Нижче ми поговоримо про те, як замаринувати м'ясо для запікання в духовці.
Маринад для м'яса свинини в духовці: свинина
Свинина, як і курятина, добре поєднується з широким спектром різноманітних добавок. Якщо ви хочете отримати багате ароматом і смаком м'ясо в лакової скоринці з цукровій глазурі , то дотримуйтесь технології приготування представленої нижче.
Інгредієнти: бурбон - 55 мл; діжонська гірчиця - 10 г; томатна паста - 10 р; коричневий цукор - 5 г; соєвий соус - 20 мл; зірочка анісу; зубок часнику. Приготування Змішайте першу п'ятірку інгредієнтів разом до розчинення цукрових кристалів. Зубок часнику пюрируйте з пучкою солі. Отриману пасту додайте в суміш для маринування. Занурте вибраний шматок м'яса в маринад разом із зірочкою анісу. Після ночі, приступайте до приготування свинини в духовій шафі.
Маринад для м'яса в духовці: яловичина
Яловичина смачна сама по собі, коли правильно приготовлена, а тому, зі смаками в маринаді краще не переборщувати, а залишати м'ясо «блищати» з мінімумом сторонніх смаків.
Інгредієнти: часник - 8 зубчиків; бальзамічний оцет - 45 мл; оливкова олія - 45 мл Приготування Насипте в ступу близько трьох чайних ложок крупної солі і розітріть їх з часниковими зубками в пасту. Додайте свіжозмеленого перцю і розведіть отриману суміш бальзамічним оцтом з маслом. Покладіть м'ясо в готову суміш і залиште на строк від години до половини доби. Готуйте м'ясо під маринадом в духовці виходячи з розмірів шматка.
Як замаринувати м'ясо перед запіканням в духовці з ківі?
Маринад для м'яса перед запіканням в духовці з ківі робить м'язові волокна помітно м'якше. Для тих, хто хоче отримати соковитий шматок яловичини ми рекомендуємо використовувати такий рецепт.
Інгредієнти: ківі - 4 шт.; сік одного лайма; часник - 4 зубки; жменя петрушки; гострий перець - 1 шт.; мелений кумін - 3/4 ч. ложки; оливкова олія - 30 мл; мед - 15 мл Приготування Пюрируйте м'якоть ківі разом з часниковими зубками. Змішати отримане пюре з зеленню петрушки і подрібненим гострим перцем. Додайте в маринад кумін і оливкове масло, влийте мед. Не забудьте і про сіль. Залиште м'ясо в маринаді на півтора-дві години, але не довше, інакше шматок розпадеться під час запікання.