» » Як замаринувати гусака?

Як замаринувати гусака?

Як замаринувати гусака?
Незважаючи на те, що гусак, на відміну від тієї ж курки, наприклад, володіє власним досить вираженим смаком, його краще всього перед замаринувати приготуванням. Різноманітність смаків з якими поєднується птах досить широко, а тому нижче ми обговоримо відразу кілька оригінальних і цікавих способів того, як замаринувати гусака.

Як замаринувати гусака для запікання в пиві?


Ароматне темне пиво в цьому рецепті доповнить яблучний оцет і мед, а кетчуп пом'якшить смакові кордону і покриє гусака легкої глазурованої скоринкою.
Інгредієнти:

  • тушка гусака;

  • темне пиво - 500 мл;

  • яблучний оцет - 15 мл;

  • кетчуп - 115 мл;

  • мед - 45 мл


  • Приготування
    Обробивши тушку гусака, а потім і сполоснувши дуже ретельно обсушивши її, приступайте до приготування суміші для маринування. Розчиніть рідкий мед в суміші пива і оцту, а потім повільно влийте отриманий розчин до кетчупу, безперервно перемішуючи. Готовим маринадом натріть тушку зовні і всередині. Гусак, маринований в пиві повинен провести в маринаді не менше години перед початком приготування, але краще залишити маринуватися на цілу добу.

    Гусак, маринований в гірчиці


    Інгредієнти:

  • тушка гусака - 1 шт.;

  • китайська суміш п'яти спецій - 2 ч. ложки;

  • рідкий мед - 190 мл;

  • соєвий соус - 45 мл;

  • винний оцет - 15 мл;

  • гірчиця - 35 р.


  • Приготування
    Перед початком приготування обсушенного гусака натріть китайської сумішшю п'яти спецій і сіллю, після чого дайте птиці дійти до кімнатної температури. Маринувати гусака ми будемо прямо під час запікання, щоб суміш всіх компонентів поступово глазировалась під впливом температури. Поставте грати з птахом в духову шафу і через годину почніть наносити на шкіру маринад з меду, оцту, сої та гірчиці. Додайте в маринад і частина вытапливающегося з птиці жиру. Коли гусак буде готовий, вилийте залишки маринаду і подавайте до столу.

    Як замаринувати гусака в яблучному оцті?


    Інгредієнти:

  • оливкова олія - 115 мл;

  • яблучний оцет - 65 мл;

  • часник - 2 зубки;

  • розмарин - 4 гілочки.


  • Приготування
    В ступі розітріть зубчики часнику з листочками розмарину і хорошою пучкою великої морської солі. Отриману ароматну суміш розведіть оливковою олією і яблучним оцтом. Тушку гусака обітріть серветками, а лише після змастіть маринадом зовні і всередині. Скільки часу маринувати гусака можна розрахувати, виходячи з розмірів самої птахи, але, як правило, для ідеального маринування достатньо від 6 до 12 годин.

    Гусак, маринований в майонезі


    Інгредієнти:

  • соус песто - 30 г;

  • майонез - 30 г;

  • насіння фенхелю - 1 ч. ложка;

  • щіпка пластівців перцю чилі;

  • сік лимона - 25 мл


  • Приготування
    Замість того, щоб використовувати букет із свіжих трав, ви можете купити вже готовий соус песто і змішати його з майонезом. В ступі розітріть сіль з насінням фенхеля і перцю чілі пластівцями. Додайте ароматну суміш прянощів до суміші на основі майонезу і розбавте все лимонним соком. Готовий маринад розподіліть по тушці і залиште в холодильнику на 6 годин.

    Як правильно замаринувати гусака з апельсинами?


    Інгредієнти:

  • червоне вино - 115 мл;

  • гостре масло чилі - 5 мл;
  • Як замаринувати гусака?

  • вустерширський соус - 15 мл;

  • соєвий соус - 15 мл;

  • апельсин - 1 шт.


  • Приготування
    Видавіть сік з апельсина і змішайте з вином, вустером, соєю та гострим маслом чилі (можна замінити дрібкою гострого перцю з рослинною олією). Отриманою сумішшю натріть цілу тушку або одні лише грудки/ніжки. Залиште гусака маринуватися на 4-6 годин, а потім приступайте до готування, попередньо обсушивши птицю.




    Додав: admin | 14-02-2016, 18:34
    Переглядів: 1828