Як замаринувати гусака?
Незважаючи на те, що гусак, на відміну від тієї ж курки, наприклад, володіє власним досить вираженим смаком, його краще всього перед замаринувати приготуванням. Різноманітність смаків з якими поєднується птах досить широко, а тому нижче ми обговоримо відразу кілька оригінальних і цікавих способів того, як замаринувати гусака.
Ароматне темне пиво в цьому рецепті доповнить яблучний оцет і мед, а кетчуп пом'якшить смакові кордону і покриє гусака легкої глазурованої скоринкою.
Інгредієнти:
тушка гусака;
темне пиво - 500 мл;
яблучний оцет - 15 мл;
кетчуп - 115 мл;
мед - 45 мл
Приготування
Обробивши тушку гусака, а потім і сполоснувши дуже ретельно обсушивши її, приступайте до приготування суміші для маринування. Розчиніть рідкий мед в суміші пива і оцту, а потім повільно влийте отриманий розчин до кетчупу, безперервно перемішуючи. Готовим маринадом натріть тушку зовні і всередині. Гусак, маринований в пиві повинен провести в маринаді не менше години перед початком приготування, але краще залишити маринуватися на цілу добу.
Інгредієнти:
тушка гусака - 1 шт.;
китайська суміш п'яти спецій - 2 ч. ложки;
рідкий мед - 190 мл;
соєвий соус - 45 мл;
винний оцет - 15 мл;
гірчиця - 35 р.
Приготування
Перед початком приготування обсушенного гусака натріть китайської сумішшю п'яти спецій і сіллю, після чого дайте птиці дійти до кімнатної температури. Маринувати гусака ми будемо прямо під час запікання, щоб суміш всіх компонентів поступово глазировалась під впливом температури. Поставте грати з птахом в духову шафу і через годину почніть наносити на шкіру маринад з меду, оцту, сої та гірчиці. Додайте в маринад і частина вытапливающегося з птиці жиру. Коли гусак буде готовий, вилийте залишки маринаду і подавайте до столу.
Інгредієнти:
оливкова олія - 115 мл;
яблучний оцет - 65 мл;
часник - 2 зубки;
розмарин - 4 гілочки.
Приготування
В ступі розітріть зубчики часнику з листочками розмарину і хорошою пучкою великої морської солі. Отриману ароматну суміш розведіть оливковою олією і яблучним оцтом. Тушку гусака обітріть серветками, а лише після змастіть маринадом зовні і всередині. Скільки часу маринувати гусака можна розрахувати, виходячи з розмірів самої птахи, але, як правило, для ідеального маринування достатньо від 6 до 12 годин.
Інгредієнти:
соус песто - 30 г;
майонез - 30 г;
насіння фенхелю - 1 ч. ложка;
щіпка пластівців перцю чилі;
сік лимона - 25 мл
Приготування
Замість того, щоб використовувати букет із свіжих трав, ви можете купити вже готовий соус песто і змішати його з майонезом. В ступі розітріть сіль з насінням фенхеля і перцю чілі пластівцями. Додайте ароматну суміш прянощів до суміші на основі майонезу і розбавте все лимонним соком. Готовий маринад розподіліть по тушці і залиште в холодильнику на 6 годин.
Інгредієнти:
червоне вино - 115 мл;
гостре масло чилі - 5 мл;
вустерширський соус - 15 мл;
соєвий соус - 15 мл;
апельсин - 1 шт.
Приготування
Видавіть сік з апельсина і змішайте з вином, вустером, соєю та гострим маслом чилі (можна замінити дрібкою гострого перцю з рослинною олією). Отриманою сумішшю натріть цілу тушку або одні лише грудки/ніжки. Залиште гусака маринуватися на 4-6 годин, а потім приступайте до готування, попередньо обсушивши птицю.
Як замаринувати гусака для запікання в пиві?
Ароматне темне пиво в цьому рецепті доповнить яблучний оцет і мед, а кетчуп пом'якшить смакові кордону і покриє гусака легкої глазурованої скоринкою.
Інгредієнти:
Приготування
Обробивши тушку гусака, а потім і сполоснувши дуже ретельно обсушивши її, приступайте до приготування суміші для маринування. Розчиніть рідкий мед в суміші пива і оцту, а потім повільно влийте отриманий розчин до кетчупу, безперервно перемішуючи. Готовим маринадом натріть тушку зовні і всередині. Гусак, маринований в пиві повинен провести в маринаді не менше години перед початком приготування, але краще залишити маринуватися на цілу добу.
Гусак, маринований в гірчиці
Інгредієнти:
Приготування
Перед початком приготування обсушенного гусака натріть китайської сумішшю п'яти спецій і сіллю, після чого дайте птиці дійти до кімнатної температури. Маринувати гусака ми будемо прямо під час запікання, щоб суміш всіх компонентів поступово глазировалась під впливом температури. Поставте грати з птахом в духову шафу і через годину почніть наносити на шкіру маринад з меду, оцту, сої та гірчиці. Додайте в маринад і частина вытапливающегося з птиці жиру. Коли гусак буде готовий, вилийте залишки маринаду і подавайте до столу.
Як замаринувати гусака в яблучному оцті?
Інгредієнти:
Приготування
В ступі розітріть зубчики часнику з листочками розмарину і хорошою пучкою великої морської солі. Отриману ароматну суміш розведіть оливковою олією і яблучним оцтом. Тушку гусака обітріть серветками, а лише після змастіть маринадом зовні і всередині. Скільки часу маринувати гусака можна розрахувати, виходячи з розмірів самої птахи, але, як правило, для ідеального маринування достатньо від 6 до 12 годин.
Гусак, маринований в майонезі
Інгредієнти:
Приготування
Замість того, щоб використовувати букет із свіжих трав, ви можете купити вже готовий соус песто і змішати його з майонезом. В ступі розітріть сіль з насінням фенхеля і перцю чілі пластівцями. Додайте ароматну суміш прянощів до суміші на основі майонезу і розбавте все лимонним соком. Готовий маринад розподіліть по тушці і залиште в холодильнику на 6 годин.
Як правильно замаринувати гусака з апельсинами?
Інгредієнти:
Приготування
Видавіть сік з апельсина і змішайте з вином, вустером, соєю та гострим маслом чилі (можна замінити дрібкою гострого перцю з рослинною олією). Отриманою сумішшю натріть цілу тушку або одні лише грудки/ніжки. Залиште гусака маринуватися на 4-6 годин, а потім приступайте до готування, попередньо обсушивши птицю.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як запекти гусака в духовці в рукаві?
Відомо, що будь-яке м'ясо, приготоване з допомогою звичайного рукава для запікання, завжди виходить смачним, ароматним, а, головне, м'яким і
Як запекти гусака в духовці цілком?
Гусак, запечений цілком – це, безсумнівно святкове блюдо, адже його приготування вимагає певних знань, однак ефектний зовнішній вигляд готової страви
Як запекти гусака?
У багатьох будинках прикрасою святкового столу є запечена птиця. Далі максимально детально опишемо процес приготування гусака, при цьому не
Гусак з яблуками, запечений в духовці
Гусак з яблуками - традиційно святкове блюдо, яке має бути на особливому місці в урочистому меню. Приготувавши птицю з неймовірним рецептами, які
Як приготувати гусака з яблуками?
Багато господинь, накриваючи новорічний стіл, думають про головне блюді. Звичайно, воно має бути дуже смачним, бажано гарячим, м'ясних і красивим.
Гуска з чорносливом і яблуками
Запечений гусак - це традиційне Різдвяне блюдо в багатьох європейських країнах. Фарширувати його можна різними фруктами і крупами. І сьогодні ми