Як запекти гусака в духовці цілком?

Рецепт приготування гусака в духовці цілком
Інгредієнти:
Для птиці:
Для соусу:
Приготування
Очищену від потрухів і внутрішнього жиру тушку щедро посоліть і поперчіть всередині. Наповніть порожнину шматочками апельсина і листям шавлії. Зв'яжіть ноги гусака і надріжте шкірку на філе, не дорізуючи до м'яса. Приправте птицю зовні і викладіть на решітку. На дно посуду для запікання налити вино в суміші зі склянкою вина. Надішліть гусака запікати при 190 градусах 45 хвилин, по закінченні часу тушку переверніть і залиште готуватися спиною вгору ще півгодини. Далі поверніть птицю знову грудкою вгору, вичавіть сік залишилися апельсинів і залиште ще на 45 хвилин.
Для соусу обсмажте шию і потрухи до вираженого золотистого відтінку, додайте овочі, разом з томатом і часником. Влийте курячий бульйон з вином, додайте шавлія. Коли рідина дійде до кипіння, почніть всипати борошно. Дайте соусу загуснути, процідіть і поверніть назад на вогонь, вливши оцет, цитрусовий сік і всипати цукор.
Коли приготування гусака цілком у духовці завершиться, дайте птиці постояти 10-15 хвилин, а потім подавайте до столу з соусом.
Гусак в духовці цілком з яблуками
Інгредієнти:
Приготування
Очистивши тушку від надлишків жиру, натріть її сіллю зовні і рясно приправте всередині. В ступі розітріть часникові зубки і змішати отримане пюре з нарізаним розмарином. Додайте до ароматної суміші вершкове масло і розподіліть шматочки під шкірою птиці. Залиште птицю в розігрітій до 210 градусів духовці на півтори години, періодично поливаючи тушку пивом і перевертаючи на інший бік, коли спинка підрум'яниться. Коли гусак в духовці цілком буде готовий, подавайте його з гарніром з картоплі, попередньо видаливши яблука і цибулю з порожнини.
Рецепт приготування домашнього гусака в духовці цілком
Інгредієнти:
Приготування
Видаліть шию, потрухи і надлишки жиру з тушки. Змішайте паприку з сіллю і приправте нею порожнину і

Рекомендуємо добрі рецепти

Як запекти гусака в духовці в рукаві?
Відомо, що будь-яке м'ясо, приготоване з допомогою звичайного рукава для запікання, завжди виходить смачним, ароматним, а, головне, м'яким і

Як запекти гусака?
У багатьох будинках прикрасою святкового столу є запечена птиця. Далі максимально детально опишемо процес приготування гусака, при цьому не

Гусак з яблуками, запечений в духовці
Гусак з яблуками - традиційно святкове блюдо, яке має бути на особливому місці в урочистому меню. Приготувавши птицю з неймовірним рецептами, які

Як приготувати гусака з яблуками?
Багато господинь, накриваючи новорічний стіл, думають про головне блюді. Звичайно, воно має бути дуже смачним, бажано гарячим, м'ясних і красивим.

Як приготувати гусака в духовці?
Як приготувати гусака в духовці? Цим питанням задаються дуже багато господинь, особливо якщо цю птицю вони готують в перший раз. Якраз для такого

Гуска з чорносливом і яблуками
Запечений гусак - це традиційне Різдвяне блюдо в багатьох європейських країнах. Фарширувати його можна різними фруктами і крупами. І сьогодні ми