Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як запекти гусака в духовці цілком?

Як запекти гусака в духовці цілком?

14-01-2016, 13:32
582
Як запекти гусака в духовці цілком?
Якщо ви вирішите сервірувати запечену цілком птицю на банкетний стіл, то вона неодмінно стане епіцентром загальної уваги гостей. Ароматне гаряче, у вигляді запеченої тушки курки або гусака, легко нагодує натовп з великої кількості гостей і стане практичним доповненням до практично будь-якого гарніру. Далі ми маємо намір розібратися з тим, як запекти гусака в духовці цілком.

Рецепт приготування гусака в духовці цілком


Інгредієнти:
Для птиці:

  • гусак - 27 кг;

  • червоні апельсини - 2-3 шт.;

  • сухе вино (біле) - 75 мл;

  • листя шавлії - 8 шт.


  • Для соусу:

  • потрухи і шия гусака;

  • морква - 210 г;

  • селера - 2 стебла;

  • ріпчаста цибуля - 75 г;

  • томат - 90 г;

  • часник - 1 зубок;

  • курячий бульйон - 960 мл;

  • біле вино (сухе) - 185 мл;

  • листя шавлії - 8 шт.;

  • борошно - 25 г;

  • яблучний оцет - 35 мл;

  • червоні апельсини - 2-3 шт.;

  • щіпка цукру.


  • Приготування
    Очищену від потрухів і внутрішнього жиру тушку щедро посоліть і поперчіть всередині. Наповніть порожнину шматочками апельсина і листям шавлії. Зв'яжіть ноги гусака і надріжте шкірку на філе, не дорізуючи до м'яса. Приправте птицю зовні і викладіть на решітку. На дно посуду для запікання налити вино в суміші зі склянкою вина. Надішліть гусака запікати при 190 градусах 45 хвилин, по закінченні часу тушку переверніть і залиште готуватися спиною вгору ще півгодини. Далі поверніть птицю знову грудкою вгору, вичавіть сік залишилися апельсинів і залиште ще на 45 хвилин.
    Для соусу обсмажте шию і потрухи до вираженого золотистого відтінку, додайте овочі, разом з томатом і часником. Влийте курячий бульйон з вином, додайте шавлія. Коли рідина дійде до кипіння, почніть всипати борошно. Дайте соусу загуснути, процідіть і поверніть назад на вогонь, вливши оцет, цитрусовий сік і всипати цукор.
    Коли приготування гусака цілком у духовці завершиться, дайте птиці постояти 10-15 хвилин, а потім подавайте до столу з соусом.

    Гусак в духовці цілком з яблуками


    Інгредієнти:

  • гусак - 15-2 кг;

  • вершкове масло - 65 г;

  • розмарин - 2-3 гілочки;

  • часник - 4 зубки;

  • яблука - 1-2 шт.;

  • цибуля ріпчаста - 90 г;

  • темне пиво - 550 мл


  • Приготування
    Очистивши тушку від надлишків жиру, натріть її сіллю зовні і рясно приправте всередині. В ступі розітріть часникові зубки і змішати отримане пюре з нарізаним розмарином. Додайте до ароматної суміші вершкове масло і розподіліть шматочки під шкірою птиці. Залиште птицю в розігрітій до 210 градусів духовці на півтори години, періодично поливаючи тушку пивом і перевертаючи на інший бік, коли спинка підрум'яниться. Коли гусак в духовці цілком буде готовий, подавайте його з гарніром з картоплі, попередньо видаливши яблука і цибулю з порожнини.

    Рецепт приготування домашнього гусака в духовці цілком


    Інгредієнти:

  • тушка гусака середнього розміру;

  • паприка - 1 1/2 ст. ложки;

  • сіль - 2 ст. ложки;

  • чебрець - 4-5 гілочок;

  • часник - 6-8 шт.;

  • шалот - 95 г;

  • морква - 130 р.


  • Приготування
    Видаліть шию, потрухи і надлишки жиру з тушки. Змішайте паприку з сіллю і приправте нею порожнину і
    Як запекти гусака в духовці цілком?
    шкірку птиці. Наповніть порожнину чебрецем і часником, додайте шматочки моркви, після чого зв'яжіть гомілки разом, а крила зафіксуйте у грудки шпажкою. Розмістіть птицю спиною вгору і запікайте близько години при 180 градусах. По закінченні часу переверніть гусака грудкою вгору і готуйте ще на 45 хвилин, поливаючи тушку витоплюється жиром кожні 20 хвилин. По закінченні часу, перекладіть птицю з решітки на обробну дошку і дайте постояти 15 хвилин. Тільки після цього гусака можна сервірувати на блюді, в компанії звичайного гарнір з картоплі або по сусідству з гранатом, розмарином і хурмою.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як запекти гусака в духовці в рукаві?
    Як запекти гусака в духовці в рукаві?
    Відомо, що будь-яке м'ясо, приготоване з допомогою звичайного рукава для запікання, завжди виходить смачним, ароматним, а, головне, м'яким і
    Як запекти гусака?
    Як запекти гусака?
    У багатьох будинках прикрасою святкового столу є запечена птиця. Далі максимально детально опишемо процес приготування гусака, при цьому не
    Гусак з яблуками, запечений в духовці
    Гусак з яблуками, запечений в духовці
    Гусак з яблуками - традиційно святкове блюдо, яке має бути на особливому місці в урочистому меню. Приготувавши птицю з неймовірним рецептами, які
    Як приготувати гусака з яблуками?
    Як приготувати гусака з яблуками?
    Багато господинь, накриваючи новорічний стіл, думають про головне блюді. Звичайно, воно має бути дуже смачним, бажано гарячим, м'ясних і красивим.
    Як приготувати гусака в духовці?
    Як приготувати гусака в духовці?
    Як приготувати гусака в духовці? Цим питанням задаються дуже багато господинь, особливо якщо цю птицю вони готують в перший раз. Якраз для такого
    Гуска з чорносливом і яблуками
    Гуска з чорносливом і яблуками
    Запечений гусак - це традиційне Різдвяне блюдо в багатьох європейських країнах. Фарширувати його можна різними фруктами і крупами. І сьогодні ми