Як запекти гусака в духовці цілком?
Якщо ви вирішите сервірувати запечену цілком птицю на банкетний стіл, то вона неодмінно стане епіцентром загальної уваги гостей. Ароматне гаряче, у вигляді запеченої тушки курки або гусака, легко нагодує натовп з великої кількості гостей і стане практичним доповненням до практично будь-якого гарніру. Далі ми маємо намір розібратися з тим, як запекти гусака в духовці цілком.
Інгредієнти:
Для птиці:
гусак - 27 кг;
червоні апельсини - 2-3 шт.;
сухе вино (біле) - 75 мл;
листя шавлії - 8 шт.
Для соусу:
потрухи і шия гусака;
морква - 210 г;
селера - 2 стебла;
ріпчаста цибуля - 75 г;
томат - 90 г;
часник - 1 зубок;
курячий бульйон - 960 мл;
біле вино (сухе) - 185 мл;
листя шавлії - 8 шт.;
борошно - 25 г;
яблучний оцет - 35 мл;
червоні апельсини - 2-3 шт.;
щіпка цукру.
Приготування
Очищену від потрухів і внутрішнього жиру тушку щедро посоліть і поперчіть всередині. Наповніть порожнину шматочками апельсина і листям шавлії. Зв'яжіть ноги гусака і надріжте шкірку на філе, не дорізуючи до м'яса. Приправте птицю зовні і викладіть на решітку. На дно посуду для запікання налити вино в суміші зі склянкою вина. Надішліть гусака запікати при 190 градусах 45 хвилин, по закінченні часу тушку переверніть і залиште готуватися спиною вгору ще півгодини. Далі поверніть птицю знову грудкою вгору, вичавіть сік залишилися апельсинів і залиште ще на 45 хвилин.
Для соусу обсмажте шию і потрухи до вираженого золотистого відтінку, додайте овочі, разом з томатом і часником. Влийте курячий бульйон з вином, додайте шавлія. Коли рідина дійде до кипіння, почніть всипати борошно. Дайте соусу загуснути, процідіть і поверніть назад на вогонь, вливши оцет, цитрусовий сік і всипати цукор.
Коли приготування гусака цілком у духовці завершиться, дайте птиці постояти 10-15 хвилин, а потім подавайте до столу з соусом.
Інгредієнти:
гусак - 15-2 кг;
вершкове масло - 65 г;
розмарин - 2-3 гілочки;
часник - 4 зубки;
яблука - 1-2 шт.;
цибуля ріпчаста - 90 г;
темне пиво - 550 мл
Приготування
Очистивши тушку від надлишків жиру, натріть її сіллю зовні і рясно приправте всередині. В ступі розітріть часникові зубки і змішати отримане пюре з нарізаним розмарином. Додайте до ароматної суміші вершкове масло і розподіліть шматочки під шкірою птиці. Залиште птицю в розігрітій до 210 градусів духовці на півтори години, періодично поливаючи тушку пивом і перевертаючи на інший бік, коли спинка підрум'яниться. Коли гусак в духовці цілком буде готовий, подавайте його з гарніром з картоплі, попередньо видаливши яблука і цибулю з порожнини.
Інгредієнти:
тушка гусака середнього розміру;
паприка - 1 1/2 ст. ложки;
сіль - 2 ст. ложки;
чебрець - 4-5 гілочок;
часник - 6-8 шт.;
шалот - 95 г;
морква - 130 р.
Приготування
Видаліть шию, потрухи і надлишки жиру з тушки. Змішайте паприку з сіллю і приправте нею порожнину і шкірку птиці. Наповніть порожнину чебрецем і часником, додайте шматочки моркви, після чого зв'яжіть гомілки разом, а крила зафіксуйте у грудки шпажкою. Розмістіть птицю спиною вгору і запікайте близько години при 180 градусах. По закінченні часу переверніть гусака грудкою вгору і готуйте ще на 45 хвилин, поливаючи тушку витоплюється жиром кожні 20 хвилин. По закінченні часу, перекладіть птицю з решітки на обробну дошку і дайте постояти 15 хвилин. Тільки після цього гусака можна сервірувати на блюді, в компанії звичайного гарнір з картоплі або по сусідству з гранатом, розмарином і хурмою.
Рецепт приготування гусака в духовці цілком
Інгредієнти:
Для птиці:
Для соусу:
Приготування
Очищену від потрухів і внутрішнього жиру тушку щедро посоліть і поперчіть всередині. Наповніть порожнину шматочками апельсина і листям шавлії. Зв'яжіть ноги гусака і надріжте шкірку на філе, не дорізуючи до м'яса. Приправте птицю зовні і викладіть на решітку. На дно посуду для запікання налити вино в суміші зі склянкою вина. Надішліть гусака запікати при 190 градусах 45 хвилин, по закінченні часу тушку переверніть і залиште готуватися спиною вгору ще півгодини. Далі поверніть птицю знову грудкою вгору, вичавіть сік залишилися апельсинів і залиште ще на 45 хвилин.
Для соусу обсмажте шию і потрухи до вираженого золотистого відтінку, додайте овочі, разом з томатом і часником. Влийте курячий бульйон з вином, додайте шавлія. Коли рідина дійде до кипіння, почніть всипати борошно. Дайте соусу загуснути, процідіть і поверніть назад на вогонь, вливши оцет, цитрусовий сік і всипати цукор.
Коли приготування гусака цілком у духовці завершиться, дайте птиці постояти 10-15 хвилин, а потім подавайте до столу з соусом.
Гусак в духовці цілком з яблуками
Інгредієнти:
Приготування
Очистивши тушку від надлишків жиру, натріть її сіллю зовні і рясно приправте всередині. В ступі розітріть часникові зубки і змішати отримане пюре з нарізаним розмарином. Додайте до ароматної суміші вершкове масло і розподіліть шматочки під шкірою птиці. Залиште птицю в розігрітій до 210 градусів духовці на півтори години, періодично поливаючи тушку пивом і перевертаючи на інший бік, коли спинка підрум'яниться. Коли гусак в духовці цілком буде готовий, подавайте його з гарніром з картоплі, попередньо видаливши яблука і цибулю з порожнини.
Рецепт приготування домашнього гусака в духовці цілком
Інгредієнти:
Приготування
Видаліть шию, потрухи і надлишки жиру з тушки. Змішайте паприку з сіллю і приправте нею порожнину і шкірку птиці. Наповніть порожнину чебрецем і часником, додайте шматочки моркви, після чого зв'яжіть гомілки разом, а крила зафіксуйте у грудки шпажкою. Розмістіть птицю спиною вгору і запікайте близько години при 180 градусах. По закінченні часу переверніть гусака грудкою вгору і готуйте ще на 45 хвилин, поливаючи тушку витоплюється жиром кожні 20 хвилин. По закінченні часу, перекладіть птицю з решітки на обробну дошку і дайте постояти 15 хвилин. Тільки після цього гусака можна сервірувати на блюді, в компанії звичайного гарнір з картоплі або по сусідству з гранатом, розмарином і хурмою.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як запекти гусака в духовці в рукаві?
Відомо, що будь-яке м'ясо, приготоване з допомогою звичайного рукава для запікання, завжди виходить смачним, ароматним, а, головне, м'яким і
Як запекти гусака?
У багатьох будинках прикрасою святкового столу є запечена птиця. Далі максимально детально опишемо процес приготування гусака, при цьому не
Гусак з яблуками, запечений в духовці
Гусак з яблуками - традиційно святкове блюдо, яке має бути на особливому місці в урочистому меню. Приготувавши птицю з неймовірним рецептами, які
Як приготувати гусака з яблуками?
Багато господинь, накриваючи новорічний стіл, думають про головне блюді. Звичайно, воно має бути дуже смачним, бажано гарячим, м'ясних і красивим.
Як приготувати гусака в духовці?
Як приготувати гусака в духовці? Цим питанням задаються дуже багато господинь, особливо якщо цю птицю вони готують в перший раз. Якраз для такого
Гуска з чорносливом і яблуками
Запечений гусак - це традиційне Різдвяне блюдо в багатьох європейських країнах. Фарширувати його можна різними фруктами і крупами. І сьогодні ми