Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Гусак з яблуками, запечений в духовці

Гусак з яблуками, запечений в духовці

27-12-2015, 19:48
775
Гусак з яблуками, запечений в духовці
Класичні страви, на кшталт гусака з яблуками, запеченого в духовці, заслуговують з'являтися на наших святкових столах хоча б раз у році. Новий рік – ідеальний привід запекти гусака в додатку ароматних прянощів, улюбленого гарніру і кислуватих яблук. Кілька цікавих рецептів ми опишемо далі.

Гусак, фарширований яблуками в духовці


У цьому рецепті, разом з яблуками, в порожнину птиці відправиться гарнір з рису. Таким чином, по закінченню готування, на вашому столі буде красуватися не тільки сама птиця, але і смачне доповнення до неї.
Інгредієнти:

  • гусак - 25-3 кг;

  • морква - 95 г;

  • гілочки чебрецю - 3 шт.;

  • цедра одного апельсина;

  • ріпчаста цибуля - 110 г;

  • вершкове масло - 55 г;

  • яблука - 860 р;

  • часникові зубки - 3 шт.;

  • мед - 35 мл;

  • рис (відварений) - 2 ст.


  • Приготування
    Обполосніть і гарненько обсушіть птицю. Останній крок надзвичайно важливий для досягнення рум'яної скоринки. Гусака натріть щедрою пучкою солі і поставте в духовку на 20 хвилин при 200 градусах. В середині приготування переверніть тушку зі спини на грудку. Попереднє запікання дозволить позбутися від надлишків жиру. Витопився жир злийте, а саму птицю полийте сумішшю меду з водою в рівних пропорціях.
    Спасеруйте овочі, додайте чебрець, цедру і шматочки яблук. Змішайте пасеровку з рисом і наповніть начинкою порожнину гусака. Зв'яжіть гомілки птиці. Приготування гусака з рисом і яблуками в духовці займає різний час, що залежить від розмірів птиці, розрахувати його можна за простою формулою: 15 хвилин на кожні півкіло ваги. Якщо ви боїтеся пересушити птицю, то запікайте гусака з яблуками в духовці в рукаві за аналогічною схемою.

    Рецепт приготування гусака з яблуками в духовці


    Тушку також можна обробити на шматки і томити в духовці з бульйоном і вином. Виходить вишукане гаряче, відповідне до будь-якого гарніру.
    Інгредієнти:

  • тушка гусака;

  • ріпчаста цибуля - 180 г;

  • яблука - 180 г;
  • Гусак з яблуками, запечений в духовці

  • морква - 180 г;

  • гілочки чебрецю - 4 шт.;

  • лист лавра;

  • зірочки анісу - 3 шт.;

  • біле вино - 210 мл;

  • курячий бульйон - 340 мл;

  • борошно - 10 р.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати гусака з яблуками в духовці, розріжте птицю, натріть шматочки сіллю і підрум'яньте. Злийте надлишки жиру практично повністю, а на залишках спасеруйте овочі з яблуками близько 5 хвилин. Покладіть трави і прянощі, залийте блюдо вином і залишити ще на 5 хвилин. Підсипте борошно, перемішайте і влийте бульйон. Залиште посуд з птицею і овочами нудитися в духовці два з половиною години при 190 градусах.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Рецепт качки з картоплею в духовці
    Рецепт качки з картоплею в духовці
    Запікання качки вимагає чимало терпіння і трохи кулінарних навичок, тому часто господині готують її тільки в свято. Пропонуємо кілька досить
    Гусак, запечений в духовці
    Гусак, запечений в духовці
    Саме святкове блюдо, яке неодмінно додасть новорічний настрій - це гусак, запечений за рецептами, які описані далі. Незважаючи на те, що ця птиця
    Качка, тушкована шматочками – рецепт
    Качка, тушкована шматочками – рецепт
    Самий вірний спосіб зробити м'ясо птиці м'яким і ніжним - це тривало його мучити. Не винятком є і качка, яку пропонуємо тушкувати шматочками,
    Як приготувати гусака з яблуками?
    Як приготувати гусака з яблуками?
    Багато господинь, накриваючи новорічний стіл, думають про головне блюді. Звичайно, воно має бути дуже смачним, бажано гарячим, м'ясних і красивим.
    Як приготувати гусака в духовці?
    Як приготувати гусака в духовці?
    Як приготувати гусака в духовці? Цим питанням задаються дуже багато господинь, особливо якщо цю птицю вони готують в перший раз. Якраз для такого
    Гуска з чорносливом і яблуками
    Гуска з чорносливом і яблуками
    Запечений гусак - це традиційне Різдвяне блюдо в багатьох європейських країнах. Фарширувати його можна різними фруктами і крупами. І сьогодні ми