Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Гусак, запечений в духовці

Гусак, запечений в духовці

27-12-2015, 19:48
1 478
Гусак, запечений в духовці
Гусак, запечений в духовці, особливо цілком, дуже ефектно доповнює святковий стіл, але його внутрішній зміст неодмінно повинно відповідати урочистого вигляду. Наші рецепти допоможуть вам добитися ідеального результату при запіканні гусака в духовці.

Гусак, запечений в духовці у фользі з яблуками


Інгредієнти:

  • тушка гусака – 23-25 кг;

  • яблука – 500-700 г;

  • мед – 70 г;

  • соєвий соус – 50 мл;

  • вустерський соус – 40 мл;


  • Для маринаду:

  • овочевий бульйон або вода – 15-17 л;

  • цукровий пісок – 125 г;

  • велика сіль – 60 г;

  • соус соєвий – 75 мл;

  • оцет яблучний – 75 мл;

  • сушений імбир – 15 ст. ложки;

  • зірочки бадьяна – 2 шт.;

  • перець сичуанський – 1 ч. ложка;

  • суміш перців – 1 ч. ложка;

  • кориця мелена – 05 ч. ложки.


  • Приготування
    Тушку гусака гарненько промиваємо холодною водою, обсушуємо ретельно, укладаємо в мийку і ошпарюємо окропом. Ця «шокова» процедура необхідна для того, щоб зробити шкіру птиці більш стягнутої та міцною, завдяки цьому вона не потріскається під час запікання і збереже цілісність.
    Тепер знову обсушуємо гусака, зрізаємо видимий відкритий жир, обов'язково позбавляємося від куприка, яка розташована на хвості, і укладаємо в підходящу широку ємність. У каструлі змішуємо всі компоненти маринаду, ставимо на вогонь, прогріваємо до кипіння, даємо прокипіти п'ять хвилин, і заливаємо отриманим розсолом тушку птиці. Тепер визначаємо ємність з гускою в прохолодне місце і залишаємо на дві доби, перевертаючи тушку кожні три-чотири години. За цей час гусак то однією то іншою стороною буде знаходитися на поверхні, трохи підсихати і тим самим готувати шкірку до запіканню. Це дозволить отримати хрустку апетитну скоринку з соковитим внутрішнім змістом. За два-три години до приготування розміщуємо гусака при кімнатній температурі, щоб м'ясо трохи прогрілося.
    Тепер приступаємо до фаршированию птиці. Яблучка моєму, витираємо насухо, розрізаємо навпіл або на чверті, позбавляє від хвостиків і серцевини з насінням і наповнюємо ними черево гусака. Якщо яблучні плоди невеликого розміру, то можна залишити їх цілком. Тепер можна скріпити черевце зубочисткою, зшити ниткою або залишити відкритим за бажанням.
    Укладаємо гусака на решітку, прикриваємо зверху щільно фольгою і ставимо в прогріту до 220 градусів духовку. Рівнем нижче ставимо деко з водою. Витримуємо птицю при такому температурному режимі протягом п'ятнадцяти хвилин, а потім знижуємо температуру до 180 градусів і готуємо ще одну годину. Далі знімаємо фольгу, обмотує нею крильця, обмазуємо гусака сумішшю меду, вустерського і соєвого соусу, зменшуємо температуру до 170 градусів і готуємо ще сорок хвилин, періодично промазуючи залишками соусу і поливаючи жирної водичкою з дека.
    Взявши за основу даний рецепт, можна також приготувати в духовці запеченого фаршированого гусака з апельсинами, замінивши ними яблука.

    Як запекти гусака шматочками в духовці в рукаві?


    Інгредієнти:

  • тушка гусака – 23-25 кг;

  • яйця – 2 шт.;

  • чорнослив 70 г;

  • олія оливкова – 50 мл;

  • майонез – 130 г;

  • спеції для птиці – 10 г;

  • гірчиця – 25 г;

  • чорний мелений перець – 5 р;

  • велика сіль – за смаком.


  • Приготування
    Готуємо належним чином тушку гусака, розбираємо на порційні шматочки, заливаємо підсоленою водою і залишаємо на ніч. Потім виймаємо птицю із води, обсушуємо і присмачую маринадом. Для його
    Гусак, запечений в духовці
    приготування з'єднуємо яйця, гірчицю, майонез, мелений чорний перець, спеції для птиці, оливкова олія і нарізану тоненькою соломкою чорнослив і перемішуємо. Залишаємо гусака маринуватися в прохолодному місці мінімум на три години.
    Потім перекладаємо скибочки м'яса в рукав разом з маринадом, запечатуємо і кладемо на деко або в гусятницю. Для приготування гусака в духовці шматочками знадобиться два з половиною години, а температурний режим повинен бути на рівні 180 градусів. За двадцять хвилин до завершення процесу приготування розрізаємо рукав і даємо страви зарум'янитися.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Гусак з яблуками, запечений в духовці
    Гусак з яблуками, запечений в духовці
    Гусак з яблуками - традиційно святкове блюдо, яке має бути на особливому місці в урочистому меню. Приготувавши птицю з неймовірним рецептами, які
    Як приготувати гусака з яблуками?
    Як приготувати гусака з яблуками?
    Багато господинь, накриваючи новорічний стіл, думають про головне блюді. Звичайно, воно має бути дуже смачним, бажано гарячим, м'ясних і красивим.
    Як приготувати гусака в духовці?
    Як приготувати гусака в духовці?
    Як приготувати гусака в духовці? Цим питанням задаються дуже багато господинь, особливо якщо цю птицю вони готують в перший раз. Якраз для такого
    Качка, фарширована гречкою
    Качка, фарширована гречкою
    Фарширована качка - святкове блюдо. Тому готується воно не надто часто. Ну а коли на кухні з'являється тушка качки, то відразу ж починаються питання.
    Гуска з чорносливом і яблуками
    Гуска з чорносливом і яблуками
    Запечений гусак - це традиційне Різдвяне блюдо в багатьох європейських країнах. Фарширувати його можна різними фруктами і крупами. І сьогодні ми
    Різдвяний стіл
    Різдвяний стіл
    Різдвяний стіл вимагає абсолютно особливого підходу. Потрібно не тільки приготувати особливі страви, але і прикрасити стіл, і створити різдвяну