Як запекти гусака в духовці в рукаві?
Запечений гусак – це завжди дуже смачно і святково. Скільки готувати гусака в духовці в рукаві, ми вам зараз і розповімо.
Інгредієнти:
тушка гусака – 1 шт.;
мед – 2 ст. ложки;
гірчиця – 2 ст. ложки;
часник – 1 головка;
кисло-солодкі яблука – 5 шт.;
сіль;
чорний перець мелений.
Приготування
Спочатку готуємо тушку – якщо потрібно, смалимо її над вогнем, миємо й обсушуємо. Далі зубочисткою робимо проколи в різних місцях тушки – так птах буде соковитіше. Очищений часник подрібнюємо пресом. Додаємо в нього сіль, перець, добре розмішуємо і натираємо отриманої кашкою гусака. Залишаємо на півгодини, а самі готуємо соус: гірчицю розтираємо з медом. У нього за бажанням можна додати будь-які спеції. Після закінчення півгодини натираємо птицю соусом. Поміщаємо її у велику миску, накриваємо її плівкою і ставимо в холодне місце на 12 годин, а якщо дозволяє час, то можна залишити маринуватися і довше. Яблука миємо, нарізаємо великими шматочками, а серцевиною видаляємо. Промаринованного гусака укладаємо в рукав для запікання, навколо розкладаємо підготовлені яблучка, скріплюємо краю рукава кліпсами і відправляємо в духовку. Спочатку її температура повинна бути 220 градусів. Запікаємо птицю 2 години, при цьому кожні півгодини зменшуємо температуру на 20 градусів. Приготований за таким рецептом гусак з яблуками в духовці в рукаві виходить м'яким, ніжним і смачним.
Інгредієнти:
гусак вагою 4 кг – 1 шт.;
апельсини – 2 шт.;
кисло-солодкі яблука – 4 шт.;
гірчиця, сіль;
мед ;
перець червоний гострий.
Приготування
Перед початком приготування тушку добре миємо, а потім обсушуємо. Сіль змішати з перцем і натираємо цією сумішшю тушку. Яблука миємо й нарізаємо часточками. Точно також нарізаємо і апельсини. Фаршируємо гусака фруктами, кладемо його в рукав для запікання, зав'язуємо його і робимо в ньому проколи для виходу пари. Гусак цілком в рукаві в духовці у загальній складності буде запікатися 4 години. Але після закінчення години знижуємо температуру на 20 градусів. Приблизно за півгодини до готовності птицю з рукава виймаємо, натираємо сумішшю меду і гірчиці і далі запікаємо вже без рукава.
Ми розповіли вам, основні принципи, як запекти гусака в духовці в рукаві. Далі ви вже можете самі додавати щось на свій розсуд – можна використовувати свої улюблені спеції, можна нафарширувати птицю за своїм смаком і бажанням, загалом, вибір залишається за вами. Приємного апетиту!
Приготування гусака в духовці в рукаві
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку готуємо тушку – якщо потрібно, смалимо її над вогнем, миємо й обсушуємо. Далі зубочисткою робимо проколи в різних місцях тушки – так птах буде соковитіше. Очищений часник подрібнюємо пресом. Додаємо в нього сіль, перець, добре розмішуємо і натираємо отриманої кашкою гусака. Залишаємо на півгодини, а самі готуємо соус: гірчицю розтираємо з медом. У нього за бажанням можна додати будь-які спеції. Після закінчення півгодини натираємо птицю соусом. Поміщаємо її у велику миску, накриваємо її плівкою і ставимо в холодне місце на 12 годин, а якщо дозволяє час, то можна залишити маринуватися і довше. Яблука миємо, нарізаємо великими шматочками, а серцевиною видаляємо. Промаринованного гусака укладаємо в рукав для запікання, навколо розкладаємо підготовлені яблучка, скріплюємо краю рукава кліпсами і відправляємо в духовку. Спочатку її температура повинна бути 220 градусів. Запікаємо птицю 2 години, при цьому кожні півгодини зменшуємо температуру на 20 градусів. Приготований за таким рецептом гусак з яблуками в духовці в рукаві виходить м'яким, ніжним і смачним.
Запікання гусака в духовці в рукаві
Інгредієнти:
Приготування
Перед початком приготування тушку добре миємо, а потім обсушуємо. Сіль змішати з перцем і натираємо цією сумішшю тушку. Яблука миємо й нарізаємо часточками. Точно також нарізаємо і апельсини. Фаршируємо гусака фруктами, кладемо його в рукав для запікання, зав'язуємо його і робимо в ньому проколи для виходу пари. Гусак цілком в рукаві в духовці у загальній складності буде запікатися 4 години. Але після закінчення години знижуємо температуру на 20 градусів. Приблизно за півгодини до готовності птицю з рукава виймаємо, натираємо сумішшю меду і гірчиці і далі запікаємо вже без рукава.
Ми розповіли вам, основні принципи, як запекти гусака в духовці в рукаві. Далі ви вже можете самі додавати щось на свій розсуд – можна використовувати свої улюблені спеції, можна нафарширувати птицю за своїм смаком і бажанням, загалом, вибір залишається за вами. Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Як запекти гусака?
У багатьох будинках прикрасою святкового столу є запечена птиця. Далі максимально детально опишемо процес приготування гусака, при цьому не
Гуска, запечена з яблуками
Саме святкове блюдо майже в кожній сім'ї - це, звичайно, птиця, запечена різними способами і, напевно у кожної господині є свій особливий,
Гусак, запечений в духовці
Саме святкове блюдо, яке неодмінно додасть новорічний настрій - це гусак, запечений за рецептами, які описані далі. Незважаючи на те, що ця птиця
Гусак з яблуками, запечений в духовці
Гусак з яблуками - традиційно святкове блюдо, яке має бути на особливому місці в урочистому меню. Приготувавши птицю з неймовірним рецептами, які
Як приготувати гусака з яблуками?
Багато господинь, накриваючи новорічний стіл, думають про головне блюді. Звичайно, воно має бути дуже смачним, бажано гарячим, м'ясних і красивим.
Гуска з чорносливом і яблуками
Запечений гусак - це традиційне Різдвяне блюдо в багатьох європейських країнах. Фарширувати його можна різними фруктами і крупами. І сьогодні ми