Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як запекти гусака в духовці в рукаві?

Як запекти гусака в духовці в рукаві?

14-01-2016, 13:32
1 335
Як запекти гусака в духовці в рукаві?
Запечений гусак – це завжди дуже смачно і святково. Скільки готувати гусака в духовці в рукаві, ми вам зараз і розповімо.

Приготування гусака в духовці в рукаві


Інгредієнти:

  • тушка гусака – 1 шт.;

  • мед – 2 ст. ложки;

  • гірчиця – 2 ст. ложки;

  • часник – 1 головка;

  • кисло-солодкі яблука – 5 шт.;

  • сіль;

  • чорний перець мелений.


  • Приготування
    Спочатку готуємо тушку – якщо потрібно, смалимо її над вогнем, миємо й обсушуємо. Далі зубочисткою робимо проколи в різних місцях тушки – так птах буде соковитіше. Очищений часник подрібнюємо пресом. Додаємо в нього сіль, перець, добре розмішуємо і натираємо отриманої кашкою гусака. Залишаємо на півгодини, а самі готуємо соус: гірчицю розтираємо з медом. У нього за бажанням можна додати будь-які спеції. Після закінчення півгодини натираємо птицю соусом. Поміщаємо її у велику миску, накриваємо її плівкою і ставимо в холодне місце на 12 годин, а якщо дозволяє час, то можна залишити маринуватися і довше. Яблука миємо, нарізаємо великими шматочками, а серцевиною видаляємо. Промаринованного гусака укладаємо в рукав для запікання, навколо розкладаємо підготовлені яблучка, скріплюємо краю рукава кліпсами і відправляємо в духовку. Спочатку її температура повинна бути 220 градусів. Запікаємо птицю 2 години, при цьому кожні півгодини зменшуємо температуру на 20 градусів. Приготований за таким рецептом гусак з яблуками в духовці в рукаві виходить м'яким, ніжним і смачним.

    Запікання гусака в духовці в рукаві


    Інгредієнти:

  • гусак вагою 4 кг – 1 шт.;

  • апельсини – 2 шт.;

  • кисло-солодкі яблука – 4 шт.;

  • гірчиця, сіль;

  • мед ;

  • перець червоний гострий.


  • Приготування
    Перед початком приготування тушку добре миємо, а потім обсушуємо. Сіль змішати з перцем і натираємо цією сумішшю тушку. Яблука миємо й нарізаємо часточками. Точно також нарізаємо і апельсини. Фаршируємо гусака
    Як запекти гусака в духовці в рукаві?
    фруктами, кладемо його в рукав для запікання, зав'язуємо його і робимо в ньому проколи для виходу пари. Гусак цілком в рукаві в духовці у загальній складності буде запікатися 4 години. Але після закінчення години знижуємо температуру на 20 градусів. Приблизно за півгодини до готовності птицю з рукава виймаємо, натираємо сумішшю меду і гірчиці і далі запікаємо вже без рукава.
    Ми розповіли вам, основні принципи, як запекти гусака в духовці в рукаві. Далі ви вже можете самі додавати щось на свій розсуд – можна використовувати свої улюблені спеції, можна нафарширувати птицю за своїм смаком і бажанням, загалом, вибір залишається за вами. Приємного апетиту!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як запекти гусака?
    Як запекти гусака?
    У багатьох будинках прикрасою святкового столу є запечена птиця. Далі максимально детально опишемо процес приготування гусака, при цьому не
    Гуска, запечена з яблуками
    Гуска, запечена з яблуками
    Саме святкове блюдо майже в кожній сім'ї - це, звичайно, птиця, запечена різними способами і, напевно у кожної господині є свій особливий,
    Гусак, запечений в духовці
    Гусак, запечений в духовці
    Саме святкове блюдо, яке неодмінно додасть новорічний настрій - це гусак, запечений за рецептами, які описані далі. Незважаючи на те, що ця птиця
    Гусак з яблуками, запечений в духовці
    Гусак з яблуками, запечений в духовці
    Гусак з яблуками - традиційно святкове блюдо, яке має бути на особливому місці в урочистому меню. Приготувавши птицю з неймовірним рецептами, які
    Як приготувати гусака з яблуками?
    Як приготувати гусака з яблуками?
    Багато господинь, накриваючи новорічний стіл, думають про головне блюді. Звичайно, воно має бути дуже смачним, бажано гарячим, м'ясних і красивим.
    Гуска з чорносливом і яблуками
    Гуска з чорносливом і яблуками
    Запечений гусак - це традиційне Різдвяне блюдо в багатьох європейських країнах. Фарширувати його можна різними фруктами і крупами. І сьогодні ми