Запечений гусак – це завжди дуже смачно і святково. Скільки готувати гусака в духовці в рукаві, ми вам зараз і розповімо.
Приготування гусака в духовці в рукаві
Інгредієнти: тушка гусака – 1 шт.; мед – 2 ст. ложки; гірчиця – 2 ст. ложки; часник – 1 головка; кисло-солодкі яблука – 5 шт.; сіль; чорний перець мелений. Приготування Спочатку готуємо тушку – якщо потрібно, смалимо її над вогнем, миємо й обсушуємо. Далі зубочисткою робимо проколи в різних місцях тушки – так птах буде соковитіше. Очищений часник подрібнюємо пресом. Додаємо в нього сіль, перець, добре розмішуємо і натираємо отриманої кашкою гусака. Залишаємо на півгодини, а самі готуємо соус: гірчицю розтираємо з медом. У нього за бажанням можна додати будь-які спеції. Після закінчення півгодини натираємо птицю соусом. Поміщаємо її у велику миску, накриваємо її плівкою і ставимо в холодне місце на 12 годин, а якщо дозволяє час, то можна залишити маринуватися і довше. Яблука миємо, нарізаємо великими шматочками, а серцевиною видаляємо. Промаринованного гусака укладаємо в рукав для запікання, навколо розкладаємо підготовлені яблучка, скріплюємо краю рукава кліпсами і відправляємо в духовку. Спочатку її температура повинна бути 220 градусів. Запікаємо птицю 2 години, при цьому кожні півгодини зменшуємо температуру на 20 градусів. Приготований за таким рецептом гусак з яблуками в духовці в рукаві виходить м'яким, ніжним і смачним.
Запікання гусака в духовці в рукаві
Інгредієнти: гусак вагою 4 кг – 1 шт.; апельсини – 2 шт.; кисло-солодкі яблука – 4 шт.; гірчиця, сіль; мед ; перець червоний гострий. Приготування Перед початком приготування тушку добре миємо, а потім обсушуємо. Сіль змішати з перцем і натираємо цією сумішшю тушку. Яблука миємо й нарізаємо часточками. Точно також нарізаємо і апельсини. Фаршируємо гусака
фруктами, кладемо його в рукав для запікання, зав'язуємо його і робимо в ньому проколи для виходу пари. Гусак цілком в рукаві в духовці у загальній складності буде запікатися 4 години. Але після закінчення години знижуємо температуру на 20 градусів. Приблизно за півгодини до готовності птицю з рукава виймаємо, натираємо сумішшю меду і гірчиці і далі запікаємо вже без рукава.
Ми розповіли вам, основні принципи, як запекти гусака в духовці в рукаві. Далі ви вже можете самі додавати щось на свій розсуд – можна використовувати свої улюблені спеції, можна нафарширувати птицю за своїм смаком і бажанням, загалом, вибір залишається за вами. Приємного апетиту!