Незважаючи на те, що гусак, на відміну від тієї ж курки, наприклад, володіє власним досить вираженим смаком, його краще всього перед замаринувати приготуванням. Різноманітність смаків з якими поєднується птах досить широко, а тому нижче ми обговоримо відразу кілька оригінальних і цікавих способів того, як замаринувати гусака.
Як замаринувати гусака для запікання в пиві?
Ароматне темне пиво в цьому рецепті доповнить яблучний оцет і мед, а кетчуп пом'якшить смакові кордону і покриє гусака легкої глазурованої скоринкою.
Інгредієнти: тушка гусака; темне пиво - 500 мл; яблучний оцет - 15 мл; кетчуп - 115 мл; мед - 45 мл Приготування Обробивши тушку гусака, а потім і сполоснувши дуже ретельно обсушивши її, приступайте до приготування суміші для маринування. Розчиніть рідкий мед в суміші пива і оцту, а потім повільно влийте отриманий розчин до кетчупу, безперервно перемішуючи. Готовим маринадом натріть тушку зовні і всередині. Гусак, маринований в пиві повинен провести в маринаді не менше години перед початком приготування, але краще залишити маринуватися на цілу добу.
Гусак, маринований в гірчиці
Інгредієнти: тушка гусака - 1 шт.; китайська суміш п'яти спецій - 2 ч. ложки; рідкий мед - 190 мл; соєвий соус - 45 мл; винний оцет - 15 мл; гірчиця - 35 р. Приготування Перед початком приготування обсушенного гусака натріть китайської сумішшю п'яти спецій і сіллю, після чого дайте птиці дійти до кімнатної температури. Маринувати гусака ми будемо прямо під час запікання, щоб суміш всіх компонентів поступово глазировалась під впливом температури. Поставте грати з птахом в духову шафу і через годину почніть наносити на шкіру маринад з меду, оцту, сої та гірчиці. Додайте в маринад і частина вытапливающегося з птиці жиру. Коли гусак буде готовий, вилийте залишки маринаду і подавайте до столу.
Як замаринувати гусака в яблучному оцті?
Інгредієнти: оливкова олія - 115 мл; яблучний оцет - 65 мл; часник - 2 зубки; розмарин - 4 гілочки. Приготування В ступі розітріть зубчики часнику з листочками розмарину і хорошою пучкою великої морської солі. Отриману ароматну суміш розведіть оливковою олією і яблучним оцтом. Тушку гусака обітріть серветками, а лише після змастіть маринадом зовні і всередині. Скільки часу маринувати гусака можна розрахувати, виходячи з розмірів самої птахи, але, як правило, для ідеального маринування достатньо від 6 до 12 годин.
Гусак, маринований в майонезі
Інгредієнти: соус песто - 30 г; майонез - 30 г; насіння фенхелю - 1 ч. ложка; щіпка пластівців перцю чилі; сік лимона - 25 мл Приготування Замість того, щоб використовувати букет із свіжих трав, ви можете купити вже готовий соус песто і змішати його з майонезом. В ступі розітріть сіль з насінням фенхеля і перцю чілі пластівцями. Додайте ароматну суміш прянощів до суміші на основі майонезу і розбавте все лимонним соком. Готовий маринад розподіліть по тушці і залиште в холодильнику на 6 годин.
Як правильно замаринувати гусака з апельсинами?
Інгредієнти: червоне вино - 115 мл; гостре масло чилі - 5 мл; вустерширський соус - 15 мл; соєвий соус - 15 мл; апельсин - 1 шт. Приготування Видавіть сік з апельсина і змішайте з вином, вустером, соєю та гострим маслом чилі (можна замінити дрібкою гострого перцю з рослинною олією). Отриманою сумішшю натріть цілу тушку або одні лише грудки/ніжки. Залиште гусака маринуватися на 4-6 годин, а потім приступайте до готування, попередньо обсушивши птицю.