Ми всі любимо індичку не тільки за користь, але й за смак і текстуру. Остання особливо схожа з текстурою свинячий м'якоті за рахунок своєї щільності. Як і курятину, індичку можна пустити на приготування будь-яких страв: супів і рагу, до бургерів і шашликів. При цьому будь-яка частина тушки чудово впорається з відведеною роллю. У цьому матеріалі ми вирішили зосередитися на запіканні птиці, а тому давайте розберемося з тим, як замаринувати індичку для запікання в духовці.
Як замаринувати індичку шматочками для запікання?
У холодну пору року залишається або мріяти про шашлик, або втілити свої фантазії в життя, приготувавши м'ясо у власному духовій шафі. Ми вибрали оригінальний рецепт маринування птиці на східний манер.
Інгредієнти: часникові зубки - 2 шт.; молоко - 215 мл; куркума мелена - 1 ч. ложка; арахісове масло - 45 г; щіпка тростинного цукру і гострого перцю; філе індички - 600 р. Приготування Перед тим, як замаринувати філе індички для запікання, промийте і обсушіть його, а потім наріжте на невеликі шматочки, так м'ясо промаринується в рази швидше. Сам же маринад готується елементарно: спершу розведіть масло в невеликій кількості молока разом з куркумою і гострим перцем. Готову суміш доповніть пастою з часнику, хорошою пучкою солі і тростинним цукром. Влийте молоко, що залишилося і опустіть в нього шматочки індички. Залиште м'ясо промаринуватися мінімум на годину і аж до цілих діб.
Як смачно замаринувати індичку для духовки?
Якщо ви вирішите запікати дрібну тушку індички цілком, то виберіть для неї легкий гострий маринад. Гостроту в даному рецепті буде забезпечувати соус шрірача, він зробить шкірку готової індички помітно більш рум'яної.
Інгредієнти: курячий бульйон - 465 мл; оливкова олія - 35 мл; соус шрірача - 45 мл; цукор - 5 г; сіль - 2 ч. ложки; щіпка сушеного часнику. Приготування Промийте тушку індички або обрану її частина, обсушіть і добре натріть сіллю. Інгредієнти для маринаду змішайте в сотейнику, дайте їм закипіти, а потім охолодити до теплого. Залийте птицю теплим маринадом і залиште в прохолоді на цілу добу. Після, повторно обсушіть шкірку і приступайте до запіканню.
Як швидко замаринувати індичку?
Ми звикли, що для того, щоб замаринувати м'ясо, його необхідно опустити в маринад і витримувати там деякий час, але що якщо ввести маринад безпосередньо в м'якоть з допомогою шприца? Так м'ясо наповниться смаком і буде готовий до приготування вже через годину.
Інгредієнти: вершкове масло - 115 г; світле пиво - 95 мл; вустерширський соус - 15 мл; гострий соус - 15 мл; сіль - 1 ст. ложка; сушений часник, цибулю - по 1 ч. ложці. Приготування У сотейник покладіть шматочки масла, залийте їх пивом, додайте соус і спеції. Розмістіть посуд над невеликим вогнем і дайте маринаду закипіти. Остудіть суміш до теплого. Отриманої кількості вистачить для маринування 4 кг індички. Наповніть
шприц теплим маринадом і почніть довільно вводити його в м'якоть. Залиште птицю на годину при кімнатній температурі, щоб маринад розподілився в м'якоті, а потім приступайте до запіканню.
Як замаринувати індичку перед запіканням?
Інгредієнти: оливкова олія - 235 мл; лимонний сік - 115 мл; гірчичний порошок - 1 ч. ложка; часник - 8 зубчиків. Приготування Розітріть очищені зубки часнику з сіллю і розведіть готову пасту лимонним соком. Додайте гірчичний порошок і влийте оливкове масло. Зануривши шматочки індички в маринад, залиште їх мінімум на годину або на цілу ніч перед початком приготування.