» » Начинки для пиріжків з дріжджового тіста

Начинки для пиріжків з дріжджового тіста

Начинки для пиріжків з дріжджового тіста
Важливу роль у пиріжку грає не тільки тісто , але і начинка. У якості останньої можуть виступати свіжі овочі, варення , джеми, м'ясо, сир, гриби Список можна продовжувати до нескінченності. Вид начинки вибирають залежно від тіста і його утримуючої здатності. Краще всього утримувати начинку будь-якої консистенції виходить у тесту на дріжджовій основі, саме тому дану статтю ми вирішили присвятити саме начинками для пиріжків з дріжджового тіста.

М'ясна начинка для пиріжків з дріжджового тіста


Інгредієнти:

  • м'ясний фарш - 470 г;

  • ріпчаста цибуля - 130 г;

  • морква - 90 г;

  • кабачок - 115 г;

  • часник - 2 зубки;

  • жменя зелені петрушки;

  • сушений орегано - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Добре розігрійте товстостінний посуд і влийте в неї масло. Обсмажте на ньому шматочки цибулі з тертою морквою і кабачком. Овочі зроблять начинку не тільки пахучіше, але і значно соковитіше. У фіналі додати орегано і видавіть часник. Ще півхвилини змішайте овочі з м'ясним фаршем і дайте йому повністю просмажиться, а зайвої вологи – випаруватися. У готову начинку покладіть подрібнену петрушку і не забудьте про гарну дрібці солі.

    Яблучна начинка для пиріжків з дріжджового тіста


    Серед усіх солодких начинок для пиріжків з дріжджового тіста яблучну прийнято вважати однією з найбільш популярних. Зовсім ледачі можуть пустити в хід яблучний джем, решті ж пропонуємо зробити начинку по нижченаведеному рецептом.
    Інгредієнти:

  • яблука - 420 г;

  • вершкове масло - 35 г;

  • цукор - 55 г;

  • ванільні стручки - 2 шт.


  • Приготування
    Очистіть яблука від серцевини і шкірки, після чого покладіть їх у сотейник з вершковим маслом і посипте цукром. Покладіть насіння ванілі разом з розрізаними стручками. Розмістіть посуд на середньому вогні і варити до розчинення кристалів та загущення сиропу. Перед формуванням пиріжків дайте наповнювачу охолонути, а потім витягніть ванільні стручки.

    Сирна начинка для пиріжків з дріжджового тіста


    Серед усіх смачних начинок для пиріжків з дріжджового тіста сирний наповнювач вважається одним з найбільш універсальних, оскільки може бути як солодких, так і солоним. Для рецепту далі ми вирішили вибрати другий варіант.
    Інгредієнти:

  • яйце - 1 шт.;

  • зелень шпинату - 290 г;

  • сир фета - 155 г;

  • сир - 180 г;

  • вершкове масло - 45 р.


  • Приготування
    В розтопленому вершковому маслі припустіть листя шпинату, поки вони не зів'януть, а зайва вода повністю не випарується. Охолоджений шпинат змішайте з сиром фета і сиром, а потім додайте одне яйце. Повторивши замішування, розподіліть начинку між порціями тіста і приступайте до формування.
    Ця ж начинка згодиться і для смажених пиріжків з дріжджового тіста.

    Грибна начинка для дріжджових пиріжків


    Ще один універсальний наповнювач – гриби. Завдяки їх вираженого аромату і смаку, начинка може змінюватися з разу в раз, при цьому технологія її приготування залишиться колишньою. Тут до складу пиріжків будуть входити не тільки гриби, але і яловичий фарш.
    Інгредієнти:

  • оливкова олія - 45 мл;

  • яловичий фарш - 680 г;

  • ріпчаста цибуля - 130 г;
  • Начинки для пиріжків з дріжджового тіста

  • часник - 3 зубки;

  • гриби - 170 г;

  • жменя свіжого кропу;

  • сметана - 65 р.


  • Приготування
    Добре розігрів оливкова олія, спасеруйте на ньому цибульні шматочки. Коли шматочки останнього стануть прозорими, покладіть гриби і видавіть часникові зубки. Дайте надлишків рідини з грибів випарується, а потім покладіть яловичий фарш. Коли фарш дійде до повної готовності, посоліть, змішайте з кропом і сметаною. Охолоджену начинку розподіліть між порціями тіста і приступайте до ліплення пиріжків.




    Додав: admin | 15-02-2016, 15:14
    Переглядів: 472