Начинки для пиріжків з дріжджового тіста
Важливу роль у пиріжку грає не тільки тісто , але і начинка. У якості останньої можуть виступати свіжі овочі, варення , джеми, м'ясо, сир, гриби Список можна продовжувати до нескінченності. Вид начинки вибирають залежно від тіста і його утримуючої здатності. Краще всього утримувати начинку будь-якої консистенції виходить у тесту на дріжджовій основі, саме тому дану статтю ми вирішили присвятити саме начинками для пиріжків з дріжджового тіста.
Інгредієнти:
м'ясний фарш - 470 г;
ріпчаста цибуля - 130 г;
морква - 90 г;
кабачок - 115 г;
часник - 2 зубки;
жменя зелені петрушки;
сушений орегано - 1 ч. ложка.
Приготування
Добре розігрійте товстостінний посуд і влийте в неї масло. Обсмажте на ньому шматочки цибулі з тертою морквою і кабачком. Овочі зроблять начинку не тільки пахучіше, але і значно соковитіше. У фіналі додати орегано і видавіть часник. Ще півхвилини змішайте овочі з м'ясним фаршем і дайте йому повністю просмажиться, а зайвої вологи – випаруватися. У готову начинку покладіть подрібнену петрушку і не забудьте про гарну дрібці солі.
Серед усіх солодких начинок для пиріжків з дріжджового тіста яблучну прийнято вважати однією з найбільш популярних. Зовсім ледачі можуть пустити в хід яблучний джем, решті ж пропонуємо зробити начинку по нижченаведеному рецептом.
Інгредієнти:
яблука - 420 г;
вершкове масло - 35 г;
цукор - 55 г;
ванільні стручки - 2 шт.
Приготування
Очистіть яблука від серцевини і шкірки, після чого покладіть їх у сотейник з вершковим маслом і посипте цукром. Покладіть насіння ванілі разом з розрізаними стручками. Розмістіть посуд на середньому вогні і варити до розчинення кристалів та загущення сиропу. Перед формуванням пиріжків дайте наповнювачу охолонути, а потім витягніть ванільні стручки.
Серед усіх смачних начинок для пиріжків з дріжджового тіста сирний наповнювач вважається одним з найбільш універсальних, оскільки може бути як солодких, так і солоним. Для рецепту далі ми вирішили вибрати другий варіант.
Інгредієнти:
яйце - 1 шт.;
зелень шпинату - 290 г;
сир фета - 155 г;
сир - 180 г;
вершкове масло - 45 р.
Приготування
В розтопленому вершковому маслі припустіть листя шпинату, поки вони не зів'януть, а зайва вода повністю не випарується. Охолоджений шпинат змішайте з сиром фета і сиром, а потім додайте одне яйце. Повторивши замішування, розподіліть начинку між порціями тіста і приступайте до формування.
Ця ж начинка згодиться і для смажених пиріжків з дріжджового тіста.
Ще один універсальний наповнювач – гриби. Завдяки їх вираженого аромату і смаку, начинка може змінюватися з разу в раз, при цьому технологія її приготування залишиться колишньою. Тут до складу пиріжків будуть входити не тільки гриби, але і яловичий фарш.
Інгредієнти:
оливкова олія - 45 мл;
яловичий фарш - 680 г;
ріпчаста цибуля - 130 г;
часник - 3 зубки;
гриби - 170 г;
жменя свіжого кропу;
сметана - 65 р.
Приготування
Добре розігрів оливкова олія, спасеруйте на ньому цибульні шматочки. Коли шматочки останнього стануть прозорими, покладіть гриби і видавіть часникові зубки. Дайте надлишків рідини з грибів випарується, а потім покладіть яловичий фарш. Коли фарш дійде до повної готовності, посоліть, змішайте з кропом і сметаною. Охолоджену начинку розподіліть між порціями тіста і приступайте до ліплення пиріжків.
М'ясна начинка для пиріжків з дріжджового тіста
Інгредієнти:
Приготування
Добре розігрійте товстостінний посуд і влийте в неї масло. Обсмажте на ньому шматочки цибулі з тертою морквою і кабачком. Овочі зроблять начинку не тільки пахучіше, але і значно соковитіше. У фіналі додати орегано і видавіть часник. Ще півхвилини змішайте овочі з м'ясним фаршем і дайте йому повністю просмажиться, а зайвої вологи – випаруватися. У готову начинку покладіть подрібнену петрушку і не забудьте про гарну дрібці солі.
Яблучна начинка для пиріжків з дріжджового тіста
Серед усіх солодких начинок для пиріжків з дріжджового тіста яблучну прийнято вважати однією з найбільш популярних. Зовсім ледачі можуть пустити в хід яблучний джем, решті ж пропонуємо зробити начинку по нижченаведеному рецептом.
Інгредієнти:
Приготування
Очистіть яблука від серцевини і шкірки, після чого покладіть їх у сотейник з вершковим маслом і посипте цукром. Покладіть насіння ванілі разом з розрізаними стручками. Розмістіть посуд на середньому вогні і варити до розчинення кристалів та загущення сиропу. Перед формуванням пиріжків дайте наповнювачу охолонути, а потім витягніть ванільні стручки.
Сирна начинка для пиріжків з дріжджового тіста
Серед усіх смачних начинок для пиріжків з дріжджового тіста сирний наповнювач вважається одним з найбільш універсальних, оскільки може бути як солодких, так і солоним. Для рецепту далі ми вирішили вибрати другий варіант.
Інгредієнти:
Приготування
В розтопленому вершковому маслі припустіть листя шпинату, поки вони не зів'януть, а зайва вода повністю не випарується. Охолоджений шпинат змішайте з сиром фета і сиром, а потім додайте одне яйце. Повторивши замішування, розподіліть начинку між порціями тіста і приступайте до формування.
Ця ж начинка згодиться і для смажених пиріжків з дріжджового тіста.
Грибна начинка для дріжджових пиріжків
Ще один універсальний наповнювач – гриби. Завдяки їх вираженого аромату і смаку, начинка може змінюватися з разу в раз, при цьому технологія її приготування залишиться колишньою. Тут до складу пиріжків будуть входити не тільки гриби, але і яловичий фарш.
Інгредієнти:
Приготування
Добре розігрів оливкова олія, спасеруйте на ньому цибульні шматочки. Коли шматочки останнього стануть прозорими, покладіть гриби і видавіть часникові зубки. Дайте надлишків рідини з грибів випарується, а потім покладіть яловичий фарш. Коли фарш дійде до повної готовності, посоліть, змішайте з кропом і сметаною. Охолоджену начинку розподіліть між порціями тіста і приступайте до ліплення пиріжків.
Рекомендуємо добрі рецепти
Начинка з рисом і яйцем для пиріжків
Банальну начинку для пиріжків з яєць і рису можна кардинально змінити. Пропонуємо рецепти, які вражають неймовірною складом з вельми доступних
Пиріжки з малиною в духовці
Домашня випічка була в пошані у всі часи. Діти особливо люблять різні пироги з солодкою начинкою. Тому найкращий варіант приготування цих ласощів з
Пиріжки з листкового дріжджового тіста
Сьогодні зовсім не проблема побалувати рідних домашньою випічкою. Купивши завчасно пачку дріжджового листкового тіста можна випікати різні ласощі,
Пиріжки з картоплею і грибами
Пиріжки з картоплею, напевно, найкращий варіант розправитися з залишками пюре. Пропонуємо урізноманітнити цю начинку підсмаженими грибами. Це
М'ясна начинка для пиріжків
Класичний наповнювач пиріжка включає в себе не тільки обсмажений м'ясний фарш, але доповнення у вигляді овочевий засмажки, простого поєднання
Пиріжки з малиною з дріжджового тіста
Пишна дріжджова випічка доведеться по душі багатьом дорослим і, звичайно, дітворі. Особливо якщо начинка буде з улюблених ягід. Пропонуємо рецепти