Важливу роль у пиріжку грає не тільки тісто , але і начинка. У якості останньої можуть виступати свіжі овочі, варення , джеми, м'ясо, сир, гриби Список можна продовжувати до нескінченності. Вид начинки вибирають залежно від тіста і його утримуючої здатності. Краще всього утримувати начинку будь-якої консистенції виходить у тесту на дріжджовій основі, саме тому дану статтю ми вирішили присвятити саме начинками для пиріжків з дріжджового тіста.
М'ясна начинка для пиріжків з дріжджового тіста
Інгредієнти: м'ясний фарш - 470 г; ріпчаста цибуля - 130 г; морква - 90 г; кабачок - 115 г; часник - 2 зубки; жменя зелені петрушки; сушений орегано - 1 ч. ложка. Приготування Добре розігрійте товстостінний посуд і влийте в неї масло. Обсмажте на ньому шматочки цибулі з тертою морквою і кабачком. Овочі зроблять начинку не тільки пахучіше, але і значно соковитіше. У фіналі додати орегано і видавіть часник. Ще півхвилини змішайте овочі з м'ясним фаршем і дайте йому повністю просмажиться, а зайвої вологи – випаруватися. У готову начинку покладіть подрібнену петрушку і не забудьте про гарну дрібці солі.
Яблучна начинка для пиріжків з дріжджового тіста
Серед усіх солодких начинок для пиріжків з дріжджового тіста яблучну прийнято вважати однією з найбільш популярних. Зовсім ледачі можуть пустити в хід яблучний джем, решті ж пропонуємо зробити начинку по нижченаведеному рецептом.
Інгредієнти: яблука - 420 г; вершкове масло - 35 г; цукор - 55 г; ванільні стручки - 2 шт. Приготування Очистіть яблука від серцевини і шкірки, після чого покладіть їх у сотейник з вершковим маслом і посипте цукром. Покладіть насіння ванілі разом з розрізаними стручками. Розмістіть посуд на середньому вогні і варити до розчинення кристалів та загущення сиропу. Перед формуванням пиріжків дайте наповнювачу охолонути, а потім витягніть ванільні стручки.
Сирна начинка для пиріжків з дріжджового тіста
Серед усіх смачних начинок для пиріжків з дріжджового тіста сирний наповнювач вважається одним з найбільш універсальних, оскільки може бути як солодких, так і солоним. Для рецепту далі ми вирішили вибрати другий варіант.
Інгредієнти: яйце - 1 шт.; зелень шпинату - 290 г; сир фета - 155 г; сир - 180 г; вершкове масло - 45 р. Приготування В розтопленому вершковому маслі припустіть листя шпинату, поки вони не зів'януть, а зайва вода повністю не випарується. Охолоджений шпинат змішайте з сиром фета і сиром, а потім додайте одне яйце. Повторивши замішування, розподіліть начинку між порціями тіста і приступайте до формування.
Ця ж начинка згодиться і для смажених пиріжків з дріжджового тіста.
Грибна начинка для дріжджових пиріжків
Ще один універсальний наповнювач – гриби. Завдяки їх вираженого аромату і смаку, начинка може змінюватися з разу в раз, при цьому технологія її приготування залишиться колишньою. Тут до складу пиріжків будуть входити не тільки гриби, але і яловичий фарш.
Інгредієнти: оливкова олія - 45 мл; яловичий фарш - 680 г; ріпчаста цибуля - 130 г; часник - 3 зубки; гриби - 170 г; жменя свіжого кропу; сметана - 65 р. Приготування Добре розігрів оливкова олія, спасеруйте на ньому цибульні шматочки. Коли шматочки останнього стануть прозорими, покладіть гриби і видавіть часникові зубки. Дайте надлишків рідини з грибів випарується, а потім покладіть яловичий фарш. Коли фарш дійде до повної готовності, посоліть, змішайте з кропом і сметаною. Охолоджену начинку розподіліть між порціями тіста і приступайте до ліплення пиріжків.