Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як зберігати мандарини в домашніх умовах?

Як зберігати мандарини в домашніх умовах?

30-01-2016, 15:00
672
Як зберігати мандарини в домашніх умовах?
Хто в силах відмовитися від солодких мандаринів в період новорічних гулянь, так і на протязі всього року в цілому? Якщо ви відносите себе до запасливим людям і віддаєте перевагу купувати продукти у великому обсязі на зберігання, замість багаторазових візитів в маркети, то першим перед вами постане питання про те, як зберігати мандарини в домашніх умовах. На нього-то ми і плануємо дати розгорнуту відповідь у цьому матеріалі.

Як правильно зберігати мандарини будинку: сорти


Під час закупівлі мандарин в першу чергу слід звернути увагу на сорт плодів, який легко визначити виходячи із зовнішніх характеристик. Саме сорт спочатку і буде визначати наскільки довго мандарини зможуть зберігатися свіжими.
Найдовше зберігаються абхазькі мандарини середнього розміру з жовтим або жовто-помаранчевої шкіркою середньої товщини. Разом з ними на зберігання закуповуйте з плоди з Марокко відрізняються невеликими розмірами і шкіркою з вираженою пористістю. Більше інших схильні до псування турецькі мандарини з кісточками, гладкою шкіркою з жовтуватим відтінком, соковиті, великі і солодкі мандарини з Іспанії.
Не рекомендуємо купувати недозрілі зеленуваті плоди, наскільки б привабливою не здавалася перспектива їх тривалого збереження. На ділі, в домашніх умовах, не дозволяють підтримувати належний рівень вологості повітря, мандарини дозріють неправильно, у них розвинеться поганий смак і зменшиться зміст корисних речовин .
Розібравшись з початковими етапами, давайте розберемося з конкретними пунктами щодо того, як довго зберігати мандарини в домашніх умовах.

Як і де краще зберігати мандарини в домашніх умовах?


Основними показниками, які варто дотримувати при зберіганні плодів є вологість і температура. Правильно підібраний рівень вологості (близько 80%) дозволить плодам зберегти свою соковитість і не висохнути за час зберігання. Якщо ви не знаєте, як зберігати мандарини, а точніше при якій температурі вони залишаються свіжими надовго, то запам'ятайте, що оптимум лежить в межах +4-+8 градусів за Цельсієм. При кімнатній температурі цитрусові на зберігають, оскільки підвищені температури прискорюють псування продуктів, викликаючи бродіння, і продовжуючи мандаринам життя на період близько тижня.
Перед розміщенням мандаринів на зберігання, переконайтеся в цілісності кожної з плодів, оскільки підгнивша шкірка одного плоду може зіпсувати всі запаси. Провівши огляд, розкладіть плоди з перфорованим скриньок в 2-3 шари, не більше, прокладаючи кожен з шарів крафтового папером. Збільшити строк зберігання також можна, попередньо втерев в шкірку кожного з цитрусових крапельку олії.
Доцільний питання про те, як зберігати мандарини в холодильнику адже багато сучасних холодильних камер дозволяють підтримувати постійний рівень вологості і температуру. В даному випадку діють ті ж правила: зберігати цілі
Як зберігати мандарини в домашніх умовах?
плоди в перфорованих полиць для кращої циркуляції повітря, не нагромаджуючи їх один на одного в безліч шарів. Ні в якому разі не зберігайте великі запаси мандаринів в поліетиленових пакетах. Може здатися, що поліетилен добре зберігає рівень вологості, і ви будете праві, але крім цього, він перешкоджає нормальному надходженню кисню до плодів, що веде до їх швидкого псування.
І нарешті, якщо ви все ж вирішили закупити на зберігання зелені мандарини, то врахуйте, що рівень вологості для них повинен бути трохи вище, ніж для дозрілих плодів – 90%, а нижче температура зберігання– +2-+3 градуси.
Рекомендуємо добрі рецепти
Мандариновий лікер в домашніх умовах
Мандариновий лікер в домашніх умовах
Яскравий, ароматний і неодмінно смачний мандариновий лікер у вас може вийти, якщо приготуєте його з нашим докладним рекомендацій. Розповімо, як
Як зберігати чорнослив в домашніх умовах?
Як зберігати чорнослив в домашніх умовах?
Сьогодні кулінари досить часто доповнюють різноманітні страви пікантним чорносливом. Проте, купивши його або заготовивши самостійно, багато господинь
Як зберігати яблука?
Як зберігати яблука?
Коли настає час збору яблучного врожаю, бажано заздалегідь подумати про те, як запастися таким корисним фруктом на зиму, зберігши при цьому їх
Як зберігати зелень?
Як зберігати зелень?
Дуже багато страви ми готуємо з додаванням зелені. Кріп, петрушка, зелена цибуля - найбільш часті гості на нашому столі. Деколи буває складно знайти
Як зберігати мандарини?
Як зберігати мандарини?
Найпопулярніші цитрусові взимку в нашій країні - це апельсини і мандарини. Запах мандаринів стійко асоціюється з новорічними святами. Часом, ми
Сушені мандарини
Сушені мандарини
Сушені мандарини - корисне ласощі, яке можна вживати самостійно, у вигляді сухофруктів, або прикрашати ними желе, торти, а також додавати у випічку.