Як замаринувати гливи?
На жаль, ціна за баночку готових маринованих грибочків, у наш час досить висока і не всім доводиться по кишені. Єдиним виходом залишається самим зайнятися заготівлею. А так як лісовими дарами можна побалуватися тільки посезонно, та й то при відповідній погоді, то ми пропонуємо вам замаринувати гливу, яку можна купити в будь-який час року, за доступною ціною. Отже, ми навчимо вас, як правильно і смачно замаринувати такі гриби, як гливи в домашніх умовах і ви назавжди забудете про покупний, дорогий консервації.
Інгредієнти:
гриби гливи – 15-17 кг;
вода – 12 л.;
кухонна сіль – 15 ст. ложки (без гори) або 1 ст. ложка (з горою);
цукровий пісок – 25 ч. ложки;
перець духмяний – 5 шт;
перець чорний горошком – 5 шт.;
оцет (9%) – 120 мл;
лавровий лист – 3 шт.
Приготування
У каструльку з вузьким дном, але високими стінками наливаємо воду, в яку насипаємо цукровий пісок, сіль, розмішуємо до розчинення, додаємо два види перцю, лавровий лист і ставимо все на плиту. Після закипання цього маринаду потрібно покипіти разом з усіма спеціями 10-12 хвилин, після чого шумівкою видаляємо листочки лавра і горошинки перцю. У чистий, гарячий маринад викладаємо довільно, але крупно порізані гриби і варимо їх 25 хвилин. Потім долийте сюди оцет і проваріть гливи з ним 5-7 хвилин.
Якщо ви відразу їсти гриби не збираєтеся, то розподіліть їх по банках, залити маринадом. Після охолодження прикрийте капроновими кришками і виставте в холод. А кому просто не терпиться скуштувати - відкиньте гливу на друшляк, викладіть її в тарілочку, притрусіть нарізаною цибулею, полийте ароматним маслом і насолоджуйтеся!
Інгредієнти:
гливи – 14-16 кг;
велика кухонна сіль – 4 ч. ложки;
цукровий пісок – 3 ч. ложки;
вода (для маринаду) – 35 склянки;
пшоно – 3 ч. ложки;
парасольки кропу – 2 шт.;
зерна гірчиці – 15 ч. ложки;
оцет (9%) – 130 г;
запашний перець – 6 горошин;
лавровий лист – 4 шт.
Приготування
Гливу нарізаємо великими, довгастими шматочками разом з її ніжками, прибравши тільки їх підстави. В чистій підсоленій воді відварюємо всі нарізані гриби, близько 20-25 хвилин. Після відкидаємо їх на наявне у вас сито або краще на друшляк.
Воду, призначену для маринаду наливаємо у зручний ківш, розчиняємо в ній цукор з сіллю, поміщаємо в неї парасольки кропу, листя лавра, перчик запашний і ставимо все варитися на вогонь на 15 хвилин. Потім вимикаємо газ, наливаємо в маринад оцет, видаляємо кріп і лаврушку.
На дно стерилізованих банок об'ємом по 05 літра насипаємо по чайній ложці пшона і по половині чайної ложки зерен гірчиці. Розкладаємо гливи по цих банках, заливаємо гарячим маринадом і закочує їх кришками до зими.
Інгредієнти:
свіжі гливи – 800-900 г;
морква (середня) – 2 шт.;
ріпчаста цибуля (великий) – 1 шт.;
сіль йодована – 25 ч. ложки;
цукор – 45 год. ложки;
гостра приправа для моркви по-корейськи – 15 ст. ложки;
часник – 3-4 зубки;
оцет-2 ст. ложки;
рослинна олія – 100 р.
Приготування
У чистій, підсоленій воді відварюємо близько 15 хвилин розібрані гриби гливи. Шумівкою перекладаємо їх на сито і даємо стекти, після ріжемо їх длинненькой, тоненькою соломкою.
Натерти моркву можна на спеціальній тертці, призначеної для приготування корейських страв, а можна просто нарізати ножем у вигляді соломки. Цибулю дуже тонко нарізаємо на четвертькольца, з'єднуємо з морквою і додаємо цукор, сіль, приправу, дрібно нарізаний або продавлений часник. Заправляємо все оцтом і рослинним маслом, перемішуємо, з'єднайте з грибами, знову перемішуємо. Для маринування ставимо в холод на 8 годин, а після можна буде їсти.
Як швидко замаринувати вешенки будинку?
Інгредієнти:
Приготування
У каструльку з вузьким дном, але високими стінками наливаємо воду, в яку насипаємо цукровий пісок, сіль, розмішуємо до розчинення, додаємо два види перцю, лавровий лист і ставимо все на плиту. Після закипання цього маринаду потрібно покипіти разом з усіма спеціями 10-12 хвилин, після чого шумівкою видаляємо листочки лавра і горошинки перцю. У чистий, гарячий маринад викладаємо довільно, але крупно порізані гриби і варимо їх 25 хвилин. Потім долийте сюди оцет і проваріть гливи з ним 5-7 хвилин.
Якщо ви відразу їсти гриби не збираєтеся, то розподіліть їх по банках, залити маринадом. Після охолодження прикрийте капроновими кришками і виставте в холод. А кому просто не терпиться скуштувати - відкиньте гливу на друшляк, викладіть її в тарілочку, притрусіть нарізаною цибулею, полийте ароматним маслом і насолоджуйтеся!
Як замаринувати гливу на зиму?
Інгредієнти:
Приготування
Гливу нарізаємо великими, довгастими шматочками разом з її ніжками, прибравши тільки їх підстави. В чистій підсоленій воді відварюємо всі нарізані гриби, близько 20-25 хвилин. Після відкидаємо їх на наявне у вас сито або краще на друшляк.
Воду, призначену для маринаду наливаємо у зручний ківш, розчиняємо в ній цукор з сіллю, поміщаємо в неї парасольки кропу, листя лавра, перчик запашний і ставимо все варитися на вогонь на 15 хвилин. Потім вимикаємо газ, наливаємо в маринад оцет, видаляємо кріп і лаврушку.
На дно стерилізованих банок об'ємом по 05 літра насипаємо по чайній ложці пшона і по половині чайної ложки зерен гірчиці. Розкладаємо гливи по цих банках, заливаємо гарячим маринадом і закочує їх кришками до зими.
Як замаринувати гливи по-корейськи?
Інгредієнти:
Приготування
У чистій, підсоленій воді відварюємо близько 15 хвилин розібрані гриби гливи. Шумівкою перекладаємо їх на сито і даємо стекти, після ріжемо їх длинненькой, тоненькою соломкою.
Натерти моркву можна на спеціальній тертці, призначеної для приготування корейських страв, а можна просто нарізати ножем у вигляді соломки. Цибулю дуже тонко нарізаємо на четвертькольца, з'єднуємо з морквою і додаємо цукор, сіль, приправу, дрібно нарізаний або продавлений часник. Заправляємо все оцтом і рослинним маслом, перемішуємо, з'єднайте з грибами, знову перемішуємо. Для маринування ставимо в холод на 8 годин, а після можна буде їсти.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як замаринувати часник?
Сама пікантна заготовка, яку можна зробити самостійно - це маринований часник. Цю неймовірну закуску можна використовувати різними способами,
Як маринувати гливи в домашніх умовах?
Найдорожчі і цілком доступні кожному гливи дуже просто приготувати різними способами. Найбільш легко вони піддаються маринування, особливо якщо
Як замаринувати гриби?
Приготувати відмінну закуску самостійно сьогодні досить просто, особливо скориставшись рецептами, докладно описаними далі. Розповімо, як замаринувати
Як швидко і смачно замаринувати гливи?
З наближенням свят господині шукають рецепти закусок, які можна приготувати швидко і, головне, щоб по кишені не вдарили. Використовуючи наші
Мариновані білі гриби
Білі гриби - ароматні представники свого сімейства. Тому так хочеться заготовити їх побільше. Далі пропонуємо максимально доступні способи їх
Гливи мариновані
Якщо ви хочете смачно замаринувати гриби гливи, то варто запам'ятати кілька хороших рецептів, представлених в даній статті. Готову страву можна буде