Вернуться назад Распечатать

Як замаринувати гливи?

Як замаринувати гливи?
На жаль, ціна за баночку готових маринованих грибочків, у наш час досить висока і не всім доводиться по кишені. Єдиним виходом залишається самим зайнятися заготівлею. А так як лісовими дарами можна побалуватися тільки посезонно, та й то при відповідній погоді, то ми пропонуємо вам замаринувати гливу, яку можна купити в будь-який час року, за доступною ціною. Отже, ми навчимо вас, як правильно і смачно замаринувати такі гриби, як гливи в домашніх умовах і ви назавжди забудете про покупний, дорогий консервації.

Як швидко замаринувати вешенки будинку?


Інгредієнти:

  • гриби гливи – 15-17 кг;

  • вода – 12 л.;

  • кухонна сіль – 15 ст. ложки (без гори) або 1 ст. ложка (з горою);

  • цукровий пісок – 25 ч. ложки;

  • перець духмяний – 5 шт;

  • перець чорний горошком – 5 шт.;

  • оцет (9%) – 120 мл;

  • лавровий лист – 3 шт.


  • Приготування
    У каструльку з вузьким дном, але високими стінками наливаємо воду, в яку насипаємо цукровий пісок, сіль, розмішуємо до розчинення, додаємо два види перцю, лавровий лист і ставимо все на плиту. Після закипання цього маринаду потрібно покипіти разом з усіма спеціями 10-12 хвилин, після чого шумівкою видаляємо листочки лавра і горошинки перцю. У чистий, гарячий маринад викладаємо довільно, але крупно порізані гриби і варимо їх 25 хвилин. Потім долийте сюди оцет і проваріть гливи з ним 5-7 хвилин.
    Якщо ви відразу їсти гриби не збираєтеся, то розподіліть їх по банках, залити маринадом. Після охолодження прикрийте капроновими кришками і виставте в холод. А кому просто не терпиться скуштувати - відкиньте гливу на друшляк, викладіть її в тарілочку, притрусіть нарізаною цибулею, полийте ароматним маслом і насолоджуйтеся!

    Як замаринувати гливу на зиму?


    Інгредієнти:

  • гливи – 14-16 кг;

  • велика кухонна сіль – 4 ч. ложки;

  • цукровий пісок – 3 ч. ложки;

  • вода (для маринаду) – 35 склянки;

  • пшоно – 3 ч. ложки;

  • парасольки кропу – 2 шт.;

  • зерна гірчиці – 15 ч. ложки;

  • оцет (9%) – 130 г;

  • запашний перець – 6 горошин;

  • лавровий лист – 4 шт.


  • Приготування
    Гливу нарізаємо великими, довгастими шматочками разом з її ніжками, прибравши тільки їх підстави. В чистій підсоленій воді відварюємо всі нарізані гриби, близько 20-25 хвилин. Після відкидаємо їх на наявне у вас сито або краще на друшляк.
    Воду, призначену для маринаду наливаємо у зручний ківш, розчиняємо в ній цукор з сіллю, поміщаємо в неї парасольки кропу, листя лавра, перчик запашний і ставимо все варитися на вогонь на 15 хвилин. Потім вимикаємо газ, наливаємо в маринад оцет, видаляємо кріп і лаврушку.
    На дно стерилізованих банок об'ємом по 05 літра насипаємо по чайній ложці пшона і по половині чайної ложки зерен гірчиці. Розкладаємо гливи по цих банках, заливаємо гарячим маринадом і закочує їх кришками до зими.

    Як замаринувати гливи по-корейськи?


    Інгредієнти:

  • свіжі гливи – 800-900 г;

  • морква (середня) – 2 шт.;

  • ріпчаста цибуля (великий) – 1 шт.;

  • сіль йодована – 25 ч. ложки;

  • цукор – 45 год. ложки;

  • гостра приправа для моркви по-корейськи – 15 ст. ложки;

  • часник – 3-4 зубки;

  • оцет-2 ст. ложки;

  • рослинна олія – 100 р.


  • Приготування
    У чистій, підсоленій воді відварюємо близько 15 хвилин розібрані гриби гливи. Шумівкою
    Як замаринувати гливи?
    перекладаємо їх на сито і даємо стекти, після ріжемо їх длинненькой, тоненькою соломкою.
    Натерти моркву можна на спеціальній тертці, призначеної для приготування корейських страв, а можна просто нарізати ножем у вигляді соломки. Цибулю дуже тонко нарізаємо на четвертькольца, з'єднуємо з морквою і додаємо цукор, сіль, приправу, дрібно нарізаний або продавлений часник. Заправляємо все оцтом і рослинним маслом, перемішуємо, з'єднайте з грибами, знову перемішуємо. Для маринування ставимо в холод на 8 годин, а після можна буде їсти.