На жаль, ціна за баночку готових маринованих грибочків, у наш час досить висока і не всім доводиться по кишені. Єдиним виходом залишається самим зайнятися заготівлею. А так як лісовими дарами можна побалуватися тільки посезонно, та й то при відповідній погоді, то ми пропонуємо вам замаринувати гливу, яку можна купити в будь-який час року, за доступною ціною. Отже, ми навчимо вас, як правильно і смачно замаринувати такі гриби, як гливи в домашніх умовах і ви назавжди забудете про покупний, дорогий консервації.
Як швидко замаринувати вешенки будинку?
Інгредієнти: гриби гливи – 15-17 кг; вода – 12 л.; кухонна сіль – 15 ст. ложки (без гори) або 1 ст. ложка (з горою); цукровий пісок – 25 ч. ложки; перець духмяний – 5 шт; перець чорний горошком – 5 шт.; оцет (9%) – 120 мл; лавровий лист – 3 шт. Приготування У каструльку з вузьким дном, але високими стінками наливаємо воду, в яку насипаємо цукровий пісок, сіль, розмішуємо до розчинення, додаємо два види перцю, лавровий лист і ставимо все на плиту. Після закипання цього маринаду потрібно покипіти разом з усіма спеціями 10-12 хвилин, після чого шумівкою видаляємо листочки лавра і горошинки перцю. У чистий, гарячий маринад викладаємо довільно, але крупно порізані гриби і варимо їх 25 хвилин. Потім долийте сюди оцет і проваріть гливи з ним 5-7 хвилин.
Якщо ви відразу їсти гриби не збираєтеся, то розподіліть їх по банках, залити маринадом. Після охолодження прикрийте капроновими кришками і виставте в холод. А кому просто не терпиться скуштувати - відкиньте гливу на друшляк, викладіть її в тарілочку, притрусіть нарізаною цибулею, полийте ароматним маслом і насолоджуйтеся!
Як замаринувати гливу на зиму?
Інгредієнти: гливи – 14-16 кг; велика кухонна сіль – 4 ч. ложки; цукровий пісок – 3 ч. ложки; вода (для маринаду) – 35 склянки; пшоно – 3 ч. ложки; парасольки кропу – 2 шт.; зерна гірчиці – 15 ч. ложки; оцет (9%) – 130 г; запашний перець – 6 горошин; лавровий лист – 4 шт. Приготування Гливу нарізаємо великими, довгастими шматочками разом з її ніжками, прибравши тільки їх підстави. В чистій підсоленій воді відварюємо всі нарізані гриби, близько 20-25 хвилин. Після відкидаємо їх на наявне у вас сито або краще на друшляк.
Воду, призначену для маринаду наливаємо у зручний ківш, розчиняємо в ній цукор з сіллю, поміщаємо в неї парасольки кропу, листя лавра, перчик запашний і ставимо все варитися на вогонь на 15 хвилин. Потім вимикаємо газ, наливаємо в маринад оцет, видаляємо кріп і лаврушку.
На дно стерилізованих банок об'ємом по 05 літра насипаємо по чайній ложці пшона і по половині чайної ложки зерен гірчиці. Розкладаємо гливи по цих банках, заливаємо гарячим маринадом і закочує їх кришками до зими.
Як замаринувати гливи по-корейськи?
Інгредієнти: свіжі гливи – 800-900 г; морква (середня) – 2 шт.; ріпчаста цибуля (великий) – 1 шт.; сіль йодована – 25 ч. ложки; цукор – 45 год. ложки; гостра приправа для моркви по-корейськи – 15 ст. ложки; часник – 3-4 зубки; оцет-2 ст. ложки; рослинна олія – 100 р. Приготування У чистій, підсоленій воді відварюємо близько 15 хвилин розібрані гриби гливи. Шумівкою
перекладаємо їх на сито і даємо стекти, після ріжемо їх длинненькой, тоненькою соломкою.
Натерти моркву можна на спеціальній тертці, призначеної для приготування корейських страв, а можна просто нарізати ножем у вигляді соломки. Цибулю дуже тонко нарізаємо на четвертькольца, з'єднуємо з морквою і додаємо цукор, сіль, приправу, дрібно нарізаний або продавлений часник. Заправляємо все оцтом і рослинним маслом, перемішуємо, з'єднайте з грибами, знову перемішуємо. Для маринування ставимо в холод на 8 годин, а після можна буде їсти.