Як варити сочевицю на гарнір?
На жаль, ми не часто використовуємо сочевицю в своїх стравах, забуваючи про те, що це дуже смачний і корисний продукт. У ній міститься дуже велика кількість рослинного білка, заліза і фолієвої кислоти. Вона стимулює обмін речовин і покращує імунітет. Це відмінна альтернатива гречці і рісу. А урізноманітнити своє меню вам допоможуть наші рецепти приготування сочевиці на гарнір.
Інгредієнти:
сочевиця зелена – 2 склянки;
перець запашний – 3 горошини;
вода – 4 склянки;
гвоздика – 1 бутон;
цибуля – 1/2 шт;
оливкова олія – 7 ст. ложок;
винний оцет – 30 г;
гірчиця діжонська (негостра) – 15 ст. ложки;
хрін білий (консервований у вигляді пасти) – 2 ч. ложки;
сіль, свіжозмелену перець;
зелень.
Приготування
Сочевицю заливаємо теплою водою заздалегідь, години за 3. Після цього ставимо її варити, затока 4-ма склянками води. У воду додаємо половинку цибулі, гвоздику, 2 ложки олії і запашний перець. Варимо 40 хвилин, поки не википить уся вода. Готуємо заправку, змішуємо масло, оцет, гірчицю, хрін, перець, сіль і рубану зелень. Виловлюємо цибулю і спеції з сочевиці і поливаємо соусом. Все перемішуємо і даємо настоятися хвилин 10.
Червона сочевиця відрізняється від зеленої тим, що її не потрібно заздалегідь заливати водою. Готується вона дуже швидко і має дуже ніжний смак і консистенцію.
Інгредієнти:
сочевиця червона колота – 1 склянка;
вода - 2 склянки;
морква – 1 шт.;
цибуля – 1 головка;
перець солодкий – 1 шт.;
часник – 1 зубчик;
помідор – 1 шт.;
паприка – 1 ч. ложка;
олія оливкова, перець, сіль.
Приготування
Моркву натираємо на крупній тертці, цибулю ріжемо пір'їнками (не впоперек головки, а вздовж), перець – соломкою, помідори – кубиками. У глибокій сковороді обсмажуємо цибулю з подрібненим часником, потім додаємо моркву і перець. Висипаємо сочевицю, помідори і паприку, сіль і перець, заливаємо водою, перемішуємо і тушкуємо під кришкою 15 хвилин.
Інгредієнти:
сочевиця зелена – 250 г;
вода – 05 л;
гриби – 200 г;
вершки – 150 мл;
цибуля – 1 головка;
сік лимона – 30 г;
олія рафінована рослинна, сіль.
Приготування
В мультиварці на режимі «Смаження» обсмажуємо мелконарубленый цибулю, додаємо туди гриби, порізані пластинками. Висипаємо до піджарки сочевицю, заливаємо водою, додаємо вершки і підсолюємо. В мультиварці включаємо режим «Каша» або «Гречка» (час приготування 45 хв). Перед подачею додаємо лимонний сік і добре перемішуємо.
Як ви бачите варити сочевицю на гарнір дуже просто, і при цьому ви отримуєте шикарний смак і користь для організму!
Пікантний гарнір із зеленої сочевиці
Інгредієнти:
Приготування
Сочевицю заливаємо теплою водою заздалегідь, години за 3. Після цього ставимо її варити, затока 4-ма склянками води. У воду додаємо половинку цибулі, гвоздику, 2 ложки олії і запашний перець. Варимо 40 хвилин, поки не википить уся вода. Готуємо заправку, змішуємо масло, оцет, гірчицю, хрін, перець, сіль і рубану зелень. Виловлюємо цибулю і спеції з сочевиці і поливаємо соусом. Все перемішуємо і даємо настоятися хвилин 10.
Як смачно приготувати червону сочевицю на гарнір?
Червона сочевиця відрізняється від зеленої тим, що її не потрібно заздалегідь заливати водою. Готується вона дуже швидко і має дуже ніжний смак і консистенцію.
Інгредієнти:
Приготування
Моркву натираємо на крупній тертці, цибулю ріжемо пір'їнками (не впоперек головки, а вздовж), перець – соломкою, помідори – кубиками. У глибокій сковороді обсмажуємо цибулю з подрібненим часником, потім додаємо моркву і перець. Висипаємо сочевицю, помідори і паприку, сіль і перець, заливаємо водою, перемішуємо і тушкуємо під кришкою 15 хвилин.
Рецепт сочевиці на гарнір в мультиварці з грибами
Інгредієнти:
Приготування
В мультиварці на режимі «Смаження» обсмажуємо мелконарубленый цибулю, додаємо туди гриби, порізані пластинками. Висипаємо до піджарки сочевицю, заливаємо водою, додаємо вершки і підсолюємо. В мультиварці включаємо режим «Каша» або «Гречка» (час приготування 45 хв). Перед подачею додаємо лимонний сік і добре перемішуємо.
Як ви бачите варити сочевицю на гарнір дуже просто, і при цьому ви отримуєте шикарний смак і користь для організму!
Рекомендуємо добрі рецепти
Сочевиця на гарнір - рецепти
У неймовірному достатку сучасних рецептів гарнірів незаслужено загубилася сочевиця. Дуже даремно, адже вона досить корисна, а при оригінальному
Страви з сочевиці
Сочевиця - корисне бобова рослина, яку широко використовують в кулінарії. І сьогодні ми розповімо, які страви з неї можна приготувати. Це може бути
Чечевиця з куркою
Корисним і смачним гарніром до курки може стати сочевиця, яка поки що не здобула особливої популярності, але вже користується успіхом у багатьох
Сочевиця з овочами
Сочевиця, безумовно, корисна і поживна сама по собі, але в компанії овочів вона стає ще смачніше й пахучіше. Рецепти сочевиці з овочами ми розглянемо
Каша з сочевиці в мультиварці
Каша з сочевиці - смачне і ситне страву, яке може бути як гарніром, так і основною стравою. Готувати її дуже просто, особливо використовуючи
Сочевиця в мультиварці
Сочевиця - корисна крупа, багата багатьма вітамінами. З неї можна готувати безліч страв: котлети, супи, каші, другі страви. І сьогодні ми розповімо,