Сочевиця на гарнір - рецепти
Популярна в свій час на Русі сочевиця з появою картоплі зовсім незаслужено втратила свою славу. А адже з корисним і живильним властивостям цей сорт бобових може навіть замінювати м'ясо. Правильно приготовлений гарнір з сочевиці є не тільки корисним, але ще і дуже смачним блюдом.
Існує три види сочевиці, кожен з яких ми приготуємо сьогодні на гарнір в наших рецептах і розповімо, як зробити блюдо неймовірно смачним і ароматним.
Інгредієнти:
сочевиця червона – 200 г;
вода очищена – 450 мл;
цибуля ріпчаста – 85 м;
морква – 85 м;
рафінована рослинна олія;
мелений чорний перець – за смаком;
сіль – за смаком.
Приготування
Сочевицю ретельно промиваємо, заварюємо крутим окропом і залишаємо на годину. Потім заливаємо новою водою, підсолюємо трохи, ставимо на вогонь і витримуємо під кришкою при повільному кипінні від п'ятнадцяти до двадцяти п'яти хвилин.
Поки сочевиця вариться, готуємо овочеву піджарку. Для цього чистимо, шаткуємо цибулю, закладаємо її в сковороду з прогрітим рафінованим рослинним маслом і пасеруємо протягом п'яти хвилин. Далі додаємо очищену і натерту на середній тертці моркву і обсмажуємо овочі разом ще такий же час.
По готовності зливаємо з сочевиці воду, що залишилася, відкинувши її на друшляк, даємо стекти, і змішуємо з овочевою піджаркою. Гарнір з коричневої сочевиці готовий, можна подавати.
Інгредієнти:
сочевиця червона – 160 г;
бульйон овочевий або м'ясний – 120 мл;
помідори свіжі – 220 г;
морква – 90 г;
цибуля ріпчаста – 90 г;
часник – 1-2 зубчики;
рослинне масло – 35 мл;
гілочки чебрецю – 2 шт.;
мелений чорний перець – за смаком;
червона мелена паприка – за смаком;
куркума – за смаком;
перець чилі мелений – за смаком;
сіль – за смаком.
Приготування
Півкільця цибулі і тоненьку соломку моркви пасеруємо в рафінованій олії до рум'яного кольору, помішуючи. Червону сочевицю промиваємо і заливаємо водою на п'ять хвилин. Помідори промиваємо, робимо зверху хрестоподібні надрізи, занурюємо на пару хвилин в окріп, знімаємо шкірку, а м'якоть нарізаємо невеликими кубиками. Додаємо подрібнені томати пасеровані овочі, протушиваем три хвилини, помішуючи, закладаємо червону сочевицю, вливаємо бульйон, приправляємо масу сіллю і припускаємо на помірному вогні ще пару хвилин. Тепер кидаємо попередньо очищений і видавлений часник, зелень чебрецю (тільки листочки), куркуму, мелену паприку, перець чилі і чорний мелений, перемішуємо і протушиваем ще сім хвилин або до м'якості чечевичных зерен.
Аналогічним чином можна приготувати гарнір із зеленої сочевиці, збільшивши кількість бульйону до п'ятисот мілілітрів. Час приготування цього сорту більше ніж попереднього, тому витримаємо страву на вогні на двадцять п'ять-тридцять хвилин довше.
Інгредієнти:
сочевиця зелена – 160 г;
вода очищена – 450 мл;
часник – 2 зубці;
цибуля ріпчаста – 75 г;
морква – 75 г;
рафінована рослинна олія – 35 мл;
солодкий болгарський перець – 90 г;
мелений чорний перець – за смаком;
сіль – за смаком.
Приготування
Очищений і роздавлений часник обсмажуємо в мультикастрюле в режимі «Випічка» на рослинному маслі до підрум'янення, потім виймаємо його і викидаємо. У чашу з часниковим маслом закладаємо нашатковану цибулю, моркву, солодкий перець, пасеруємо овочі до м'якості, додаємо промиту сочевицю, вливаємо воду, перемикаємо прилад на режим «Гречка» і готуємо до завершення програми.
Існує три види сочевиці, кожен з яких ми приготуємо сьогодні на гарнір в наших рецептах і розповімо, як зробити блюдо неймовірно смачним і ароматним.
Як варити сочевицю на гарнір?
Інгредієнти:
Приготування
Сочевицю ретельно промиваємо, заварюємо крутим окропом і залишаємо на годину. Потім заливаємо новою водою, підсолюємо трохи, ставимо на вогонь і витримуємо під кришкою при повільному кипінні від п'ятнадцяти до двадцяти п'яти хвилин.
Поки сочевиця вариться, готуємо овочеву піджарку. Для цього чистимо, шаткуємо цибулю, закладаємо її в сковороду з прогрітим рафінованим рослинним маслом і пасеруємо протягом п'яти хвилин. Далі додаємо очищену і натерту на середній тертці моркву і обсмажуємо овочі разом ще такий же час.
По готовності зливаємо з сочевиці воду, що залишилася, відкинувши її на друшляк, даємо стекти, і змішуємо з овочевою піджаркою. Гарнір з коричневої сочевиці готовий, можна подавати.
Гарнір з червоної сочевиці
Інгредієнти:
Приготування
Півкільця цибулі і тоненьку соломку моркви пасеруємо в рафінованій олії до рум'яного кольору, помішуючи. Червону сочевицю промиваємо і заливаємо водою на п'ять хвилин. Помідори промиваємо, робимо зверху хрестоподібні надрізи, занурюємо на пару хвилин в окріп, знімаємо шкірку, а м'якоть нарізаємо невеликими кубиками. Додаємо подрібнені томати пасеровані овочі, протушиваем три хвилини, помішуючи, закладаємо червону сочевицю, вливаємо бульйон, приправляємо масу сіллю і припускаємо на помірному вогні ще пару хвилин. Тепер кидаємо попередньо очищений і видавлений часник, зелень чебрецю (тільки листочки), куркуму, мелену паприку, перець чилі і чорний мелений, перемішуємо і протушиваем ще сім хвилин або до м'якості чечевичных зерен.
Аналогічним чином можна приготувати гарнір із зеленої сочевиці, збільшивши кількість бульйону до п'ятисот мілілітрів. Час приготування цього сорту більше ніж попереднього, тому витримаємо страву на вогні на двадцять п'ять-тридцять хвилин довше.
Як правильно варити сочевицю на гарнір в мультиварці?
Інгредієнти:
Приготування
Очищений і роздавлений часник обсмажуємо в мультикастрюле в режимі «Випічка» на рослинному маслі до підрум'янення, потім виймаємо його і викидаємо. У чашу з часниковим маслом закладаємо нашатковану цибулю, моркву, солодкий перець, пасеруємо овочі до м'якості, додаємо промиту сочевицю, вливаємо воду, перемикаємо прилад на режим «Гречка» і готуємо до завершення програми.
Рекомендуємо добрі рецепти
Вегетаріанський суп із сочевиці
Сочевиця здавна славиться своїми корисними властивостями - зміцнює імунітет, серцево-судинну систему, крім того її харчова цінність така, що може
Страви з сочевиці
Сочевиця - корисне бобова рослина, яку широко використовують в кулінарії. І сьогодні ми розповімо, які страви з неї можна приготувати. Це може бути
Сочевиця з овочами
Сочевиця, безумовно, корисна і поживна сама по собі, але в компанії овочів вона стає ще смачніше й пахучіше. Рецепти сочевиці з овочами ми розглянемо
Пюре із сочевиці
Сочевиця - поживна бобова культура, багата вітамінами. Її використовують у створенні багатьох страв. І сьогодні ми розповімо, як зробити корисне пюре
Каша з сочевиці в мультиварці
Каша з сочевиці - смачне і ситне страву, яке може бути як гарніром, так і основною стравою. Готувати її дуже просто, особливо використовуючи
Сочевиця в мультиварці
Сочевиця - корисна крупа, багата багатьма вітамінами. З неї можна готувати безліч страв: котлети, супи, каші, другі страви. І сьогодні ми розповімо,