Вернуться назад Распечатать

Як варити сочевицю на гарнір?

Як варити сочевицю на гарнір?
На жаль, ми не часто використовуємо сочевицю в своїх стравах, забуваючи про те, що це дуже смачний і корисний продукт. У ній міститься дуже велика кількість рослинного білка, заліза і фолієвої кислоти. Вона стимулює обмін речовин і покращує імунітет. Це відмінна альтернатива гречці і рісу. А урізноманітнити своє меню вам допоможуть наші рецепти приготування сочевиці на гарнір.

Пікантний гарнір із зеленої сочевиці


Інгредієнти:

  • сочевиця зелена – 2 склянки;

  • перець запашний – 3 горошини;

  • вода – 4 склянки;

  • гвоздика – 1 бутон;

  • цибуля – 1/2 шт;

  • оливкова олія – 7 ст. ложок;

  • винний оцет – 30 г;

  • гірчиця діжонська (негостра) – 15 ст. ложки;

  • хрін білий (консервований у вигляді пасти) – 2 ч. ложки;

  • сіль, свіжозмелену перець;

  • зелень.


  • Приготування
    Сочевицю заливаємо теплою водою заздалегідь, години за 3. Після цього ставимо її варити, затока 4-ма склянками води. У воду додаємо половинку цибулі, гвоздику, 2 ложки олії і запашний перець. Варимо 40 хвилин, поки не википить уся вода. Готуємо заправку, змішуємо масло, оцет, гірчицю, хрін, перець, сіль і рубану зелень. Виловлюємо цибулю і спеції з сочевиці і поливаємо соусом. Все перемішуємо і даємо настоятися хвилин 10.

    Як смачно приготувати червону сочевицю на гарнір?


    Червона сочевиця відрізняється від зеленої тим, що її не потрібно заздалегідь заливати водою. Готується вона дуже швидко і має дуже ніжний смак і консистенцію.
    Інгредієнти:

  • сочевиця червона колота – 1 склянка;

  • вода - 2 склянки;

  • морква – 1 шт.;

  • цибуля – 1 головка;

  • перець солодкий – 1 шт.;

  • часник – 1 зубчик;

  • помідор – 1 шт.;

  • паприка – 1 ч. ложка;

  • олія оливкова, перець, сіль.


  • Приготування
    Моркву натираємо на крупній тертці, цибулю ріжемо пір'їнками (не впоперек головки, а вздовж), перець – соломкою, помідори – кубиками. У глибокій сковороді обсмажуємо цибулю з подрібненим часником, потім додаємо моркву і перець. Висипаємо сочевицю, помідори і паприку, сіль і перець, заливаємо водою, перемішуємо і тушкуємо під кришкою 15 хвилин.

    Рецепт сочевиці на гарнір в мультиварці з грибами


    Інгредієнти:

  • сочевиця зелена – 250 г;

  • вода – 05 л;

  • гриби – 200 г;

  • вершки – 150 мл;

  • цибуля – 1 головка;

  • сік лимона – 30 г;

  • олія рафінована рослинна, сіль.
  • Як варити сочевицю на гарнір?


    Приготування
    В мультиварці на режимі «Смаження» обсмажуємо мелконарубленый цибулю, додаємо туди гриби, порізані пластинками. Висипаємо до піджарки сочевицю, заливаємо водою, додаємо вершки і підсолюємо. В мультиварці включаємо режим «Каша» або «Гречка» (час приготування 45 хв). Перед подачею додаємо лимонний сік і добре перемішуємо.
    Як ви бачите варити сочевицю на гарнір дуже просто, і при цьому ви отримуєте шикарний смак і користь для організму!