На жаль, ми не часто використовуємо сочевицю в своїх стравах, забуваючи про те, що це дуже смачний і корисний продукт. У ній міститься дуже велика кількість рослинного білка, заліза і фолієвої кислоти. Вона стимулює обмін речовин і покращує імунітет. Це відмінна альтернатива гречці і рісу. А урізноманітнити своє меню вам допоможуть наші рецепти приготування сочевиці на гарнір.
Пікантний гарнір із зеленої сочевиці
Інгредієнти: сочевиця зелена – 2 склянки; перець запашний – 3 горошини; вода – 4 склянки; гвоздика – 1 бутон; цибуля – 1/2 шт; оливкова олія – 7 ст. ложок; винний оцет – 30 г; гірчиця діжонська (негостра) – 15 ст. ложки; хрін білий (консервований у вигляді пасти) – 2 ч. ложки; сіль, свіжозмелену перець; зелень. Приготування Сочевицю заливаємо теплою водою заздалегідь, години за 3. Після цього ставимо її варити, затока 4-ма склянками води. У воду додаємо половинку цибулі, гвоздику, 2 ложки олії і запашний перець. Варимо 40 хвилин, поки не википить уся вода. Готуємо заправку, змішуємо масло, оцет, гірчицю, хрін, перець, сіль і рубану зелень. Виловлюємо цибулю і спеції з сочевиці і поливаємо соусом. Все перемішуємо і даємо настоятися хвилин 10.
Як смачно приготувати червону сочевицю на гарнір?
Червона сочевиця відрізняється від зеленої тим, що її не потрібно заздалегідь заливати водою. Готується вона дуже швидко і має дуже ніжний смак і консистенцію.
Інгредієнти: сочевиця червона колота – 1 склянка; вода - 2 склянки; морква – 1 шт.; цибуля – 1 головка; перець солодкий – 1 шт.; часник – 1 зубчик; помідор – 1 шт.; паприка – 1 ч. ложка; олія оливкова, перець, сіль. Приготування Моркву натираємо на крупній тертці, цибулю ріжемо пір'їнками (не впоперек головки, а вздовж), перець – соломкою, помідори – кубиками. У глибокій сковороді обсмажуємо цибулю з подрібненим часником, потім додаємо моркву і перець. Висипаємо сочевицю, помідори і паприку, сіль і перець, заливаємо водою, перемішуємо і тушкуємо під кришкою 15 хвилин.
Рецепт сочевиці на гарнір в мультиварці з грибами
Інгредієнти: сочевиця зелена – 250 г; вода – 05 л; гриби – 200 г; вершки – 150 мл; цибуля – 1 головка; сік лимона – 30 г; олія рафінована рослинна, сіль. Приготування В мультиварці на режимі «Смаження» обсмажуємо мелконарубленый цибулю, додаємо туди гриби, порізані пластинками. Висипаємо до піджарки сочевицю, заливаємо водою, додаємо вершки і підсолюємо. В мультиварці включаємо режим «Каша» або «Гречка» (час приготування 45 хв). Перед подачею додаємо лимонний сік і добре перемішуємо.
Як ви бачите варити сочевицю на гарнір дуже просто, і при цьому ви отримуєте шикарний смак і користь для організму!