» » Як солити сало в розсолі?

Як солити сало в розсолі?

Як солити сало в розсолі?
Зазвичай ми солимо свиняче сало сухим способом. Тобто, нарізаємо сало невеликими шматками прямокутної форми, пересипаємо крупною сіллю або сумішшю солі з меленими спеціями, після чого загортаємо їх у папір і витримуємо на холоді близько 3 діб, і все. Просто і геніально, можна нарізати і подавати до столу.
Відомий і інший рецепт: можна солити сало в тузлуці, тобто, в розсолі, розповімо, як робити це правильно і смачно.
У будь-якому разі, дуже важливий момент – вибір сала, воно повинно мати приємний запах, бути свіжим, білим (а не рожевим), бажано від молодого тварини.
Є два способи: солити в гарячому розсолі або в холодному. Вивчимо обидва.

Як солити свиняче сало в розсолі?


Свиняче сало в розсолі – простий рецепт з «холодним» способом
Інгредієнти:

  • сало свиняче – 15-2 кг;

  • вода – 1 л;

  • сіль велика – 200 р.


  • Приготування
    Розчиняємо сіль у воді (повністю). Сало нарізаємо шматками розміром приблизно з сигаретну пачку, такими щоб зручно проходили в горло скляної банки. Закладаємо їх у банку і заливаємо розсолом. Укупориваем банку і поміщаємо в холод. Через 3-5 днів сало треба вийняти з розсолу і відкинути на сито. Коли стечуть залишки розсолу, загорнемо шматки в пергаментний папір і закладемо в морозильну камеру (можна обсипати меленими спеціями – буде значно смачніше). Так можна зберігати готове посолене сало досить довго.
    Все це, однак, занадто просто. Більшості з нас подобається пряне сало з м'ясними прошарками.

    Як солити сало з прошарками гарячим розсолом з часником?


    Інгредієнти:

  • сало свиняче з м'ясними прошарками – 15-2 кг;

  • вода – 1-15 літра;

  • сіль велика – 200 г;

  • перець горошком – 12-15 шт.;

  • лавровий лист – 5 шт.;

  • гвоздика – 5 суцвіть;

  • насіння коріандру і кмину – трохи (за бажанням);

  • перець червоний пекучий – 1 шт. цілком;

  • часник – 8 зубчиків.


  • Приготування
    Сало, нарізане невеликими шматками, тісно закладаємо в банку упереміж з немолотыми спеціями і часником (попередньо очищаємо зубчики). Добре влити в розсіл приблизно 50-80 мл міцного світлого вина.
    У киплячій воді розчиняємо сіль, охолоджуємо протягом 5 хвилин і заливаємо гарячим розсолом сало в банку. Укупориваем банку, остуджуємо і ставимо на холод. Через 2 доби пряне ароматне, смачне сало готове. Бажано тримати його в розсолі не більше 5 діб. Потім обов'язково треба витягти його з розсолу, обсушити чистою серветкою, загорнути в пергаментний папір, після чого можна зберігати в холодильнику.
    В іншому варіанті можна (хоч для «холодного», хоч для «гарячого» способу) дозувати сіль для складання розсолу наступним чином: додавати сіль у воду, поки не спливе сире яйце або сира картоплина. У такому розсолі можна зберігати свиняче сало трохи довше, ніж 5 діб.
    Для додання салу красивого золотистого кольору (по «гарячим» способом) можна проварити в розсолі трохи сухої чистої цибулиння, перед заливанням її потрібно викинути.

    Швидкий посол свинячого сала «гарячим» способом – рецепт


    Інгредієнти:

  • сало – 1-15 кг;

  • вода – 1 л;

  • мелені спеції;

  • сіль – щоб спливло сире куряче яйце;
  • Як солити сало в розсолі?

  • часник – 5 зубчиків;

  • ароматна зелень (кінза, петрушка, кріп та ін).


  • Приготування
    У киплячій воді розчиняємо сіль, закладаємо спеції і проварюємо протягом 5 хвилин. Потім закладаємо в каструлю з розсолом сало, часник і крупнорубленую зелень. Проварюємо протягом не більше 8-10 хвилин. Охолоджуємо до кімнатної температури, витягаємо сало, обсушуємо шматки серветкою, загортаємо в папір, і – в холодильник. В останньому розсолі можна зварити другу партію сала або зварити яйця курячі яйця – дуже смачно буде.
    Додав: admin | 30-01-2016, 14:33
    Переглядів: 364