Як замаринувати сало?

Слід розуміти, що маринад відрізняється від простого розсолу з прянощами (або без них) наявністю кислого агента, іноді в нього додають цукор і рослинне масло (звичайно ж, не в нашому випадку). Тобто, в будь-якому варіанті, маринад – більш складна субстанція у порівнянні з розсолом, до того ж, він, деяким чином, змінює текстуру основного продукту. З цього і будемо виходити.
Як маринувати сало з часником і оцтом по-домашньому?
Інгредієнти:
Приготування
Сало нарізаємо прямокутними шматками зразковим розміром з сигаретну пачку.
У киплячу в каструлі воду закладаємо спеції, розчиняємо сіль і цукор. Проварюємо протягом 3 хвилин і охолодити хоча б протягом 20 хвилин. Чи можна остудити маринад до кімнатної температури. Вливаємо оцет.
Шматки сала, кільця ріпчастої цибулі, очищені зубчики часнику і перчик, компактно і тісно закладаємо в контейнер або іншу робочу ємність, (найбільше підходять емальовані лотки або каструльки, а також скляний або керамічний посуд).
Заливаємо сало маринадом так, щоб покривало повністю. Накриваємо кришкою і ставимо в прохолодне місце. Якщо маринад гарячий, сало можна їсти вже через 3 години, якщо холодний – через добу. Сало не слід тримати в такому маринаді понад 3 доби, у цьому випадку, його краще витягти і, загорнувши в чистий папір, зберігати в холодильнику.
Для тих, хто може знайти або приготувати чисте несульфитированное домашнє виноградне вино (або інше фруктове або ягідне) пропонуємо наступний простий і оригінальний рецепт.
Сало в маринаді з вина по-домашньому
Інгредієнти:
Приготування

Беремо малу частину вина (1/5 тобто, 1 склянка), додаємо сіль, цукор, чай та спеції, проварюємо протягом 3 хвилин. Цукор і сіль треба розчинити повністю. Доливаємо залишилося вино, перемішуємо, трохи охолоджуємо цей оригінальний пряний маринад і заливаємо їм шматки сала в робочій ємності. Закриваємо кришкою і ставимо ємність у прохолодне місце. Готове буде через добу. Щоб таке сало нарізати тонко, попередньо витягаємо його, а коли стече, загортаємо в папір – і в морозилку.
Подаємо мариноване сало з грубим зерновим хлібом (краще чорним), з кільцями цибулі з часником і зеленню, можна з гірчичним соусом або з хріном.
Рекомендуємо добрі рецепти

Як солити сало в розсолі?
Для пристрасних любителів сала - ніжного, з м'ясним прошарком, тоненько нарізаного, в компанії з чорним грубим ароматним хлібом далі описаний рецепт,

Як смачно посолити сало в домашніх умовах?
Звичайно можна купити готове солоне сало на ринку, проте ви напевно не будете впевнені в якості продукту. Тому розповімо, як засолити його

Сало в маринаді - дуже смачний рецепт
З безлічі способів засолювання сала, необхідно виділити метод маринування. Таким чином продукт виходить повністю просоленным і неймовірно смачним,

Мариноване сало
Якщо ви любите сало в різних його варіантах приготування, то наш рецепт однозначно заслуговує вашої уваги. Мариноване сало - чудова закуска, яка не

Як солити сало з часником?
Сало з чорним хлібцем і зеленим цибулею - незамінна закуска під міцні алкогольні напої в дружній компанії. Готувати таке сало краще в домашніх

Сало по-українськи - рецепти
Українська кухня славиться рецептами заготівлі сала. Найчастіше сало солять в розсолі або сухим способом. Смачне виходить у будь-якому випадку. Ми