Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Мариноване сало

Мариноване сало

20-06-2015, 21:15
10 782
Мариноване сало
Вам напевно доводилося пробувати сало приготована різними способами: засолене, копчене і варене, але готували чи коли-небудь сало мариноване? А між тим, це простий і смачний спосіб приготування м'якого сала, який зробить вибраний шматок свинячої туші тільки ніжніше і апетитніше. Про те, як маринувати сало відразу декількома різними способами ми розповімо далі.

Сало, мариноване з часником


Почнемо з сухого способу маринування сала з часником і прянощами. Цей простий рецепт дозволить отримати смачну закуску за лічені дні.
Інгредієнти:

  • сало свиняче - 12 кг;

  • морська сіль - 45 г;

  • чорний перець горошком - 5 г;

  • часникові зубчики - 4 шт.;

  • лист лавра - 2 шт.;

  • кардамон - 3 г;

  • кмин мелений - 3 г;

  • майоран - 3 р.


  • Приготування
    У шматку вимитого і ретельно обсушенного сала робимо глибокі надрізи, достатні для того, щоб у них помістився часниковий зубчик. Зубчики часнику ріжемо на 2-3 частини, кожну з частин розміщуємо в надрезах. Розтираємо лист лавра з перцем, кардамоном, меленим кмином, сіллю і майораном. Третину суміші спецій висипаємо на дно банки або контейнера, в якому буде маринуватися сало, а іншим натираємо і посипаємо зверху шматочки.
    Залишаємо мариноване сало в банку спершу на добу при кімнатній температурі, а потім ще на 5 дні в прохолодному місці. Готове сало очищають від надлишків спецій і солі, а потім обертають листом пергаменту і залишають на зберігання в холодильнику.

    Мариноване сало - чудовий рецепт


    Інгредієнти:

  • вода - 2 л;

  • сало - 12 кг;

  • лист лавра - 3 шт.;

  • сіль - 430 г;

  • мелений перець;

  • цибулиння.


  • Приготування
    Нарізаємо кубиками сало 5х5 см, робимо в ньому глибокі надрізи і розміщуємо в кожному нарізаний зубчик часнику, змішаний з сіллю і перцем.
    Приступаємо до приготування розсолу. У каструлю наливаємо воду, розчиняємо в ній сіль і кладемо лаврові листочки. Після закипання рідини кладемо в неї шматочки сала і відразу ж зменшуємо вогонь. Варимо сало 5 хвилин, потім виймаємо шумівкою і перекладаємо в банку. Заливаємо сало розсолом, закриваємо кришкою і залишаємо на два тижні в прохолодному місці.
    Через відведений час сало, мариноване в розсолі по-домашньому можна буде пробувати. Зберігати продукт також слід тією ж банку з розсолом, в холодильнику.

    Мариноване сало по-корейськи – рецепт з оцтом


    Свинячий подчеревок вважається одним із класичних м'ясних інгредієнтів в азіатській кухні, так що якщо ви втомилися від одноманітності наших рецептів, можете випробувати корейський спосіб маринування сала в оцті і великій кількості спецій.
    У сирому вигляді подчеревок по-корейськи не їдять, але таку мариновану заготівлю зручно тримати в холодильнику і при потребі готувати за лічені хвилини на розпеченій сковороді або воке. Подавати сало, мариноване в оцті можна як самостійно, так і з локшиною або картоплею.
    Інгредієнти:

  • підчеревок - 490 г;

  • гострий перець - 1 шт.;

  • цукровий пісок - 60 г;

  • соєвий соус - 30 мл;

  • оцет - 25 мл;

  • рослинне масло - 45 мл;

  • часник - 2 зубчики;

  • зелену цибулю.
  • Мариноване сало


    Приготування
    Перед приготуванням подчеревок ретельно промивається, сушиться, а потім нарізається скибочками товщиною в сантиметр. В соєвому соусі з оцтом розлучається цукровий пісок. В отриману суміш тонкою цівкою влийте рослинне масло, при постійному збиванні. Доповніть маринад гострим перцем, пропущеним через прес часником і нарізаною зеленою цибулею (його білою частиною). Змішайте шматочки свинини з гострим маринадом і залиште в ньому на 3-4 години, можна навіть на ніч, якщо хочете отримати більш виражений смак у підсумку. Через деякий час обсмажте подчеревок і подавайте з улюбленими гарнірами.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Варений рулет з сала в пакеті
    Варений рулет з сала в пакеті
    Виявляється, такий легендарний продукт, як сало, можна вживати не тільки в банальній нарізці. Варто трохи повозитися з приготуванням рулету, і ви
    Сало в цибулинні – рецепти
    Сало в цибулинні – рецепти
    Виявляється, в цибулинні можна фарбувати не тільки яйця до Великодня, але і сало. Лушпиння прийде салу коричневе забарвлення, яка створює враження
    Як солити сало з часником?
    Як солити сало з часником?
    Сало з чорним хлібцем і зеленим цибулею - незамінна закуска під міцні алкогольні напої в дружній компанії. Готувати таке сало краще в домашніх
    Сало по-українськи - рецепти
    Сало по-українськи - рецепти
    Українська кухня славиться рецептами заготівлі сала. Найчастіше сало солять в розсолі або сухим способом. Смачне виходить у будь-якому випадку. Ми
    Як правильно солити сало?
    Як правильно солити сало?
    Якщо відкинути стереотипи і взяти до уваги, що солоне сало, можна знайти не тільки на столах українських жителів, багатьом може стати цікаво, як саме
    Сало з часником в розсолі
    Сало з часником в розсолі
    Сало - це улюблений багатьма і популярний продукт у російській та українській кухнях. Способів його засолювання досить багато. І сьогодні ми