Вам напевно доводилося пробувати сало приготована різними способами: засолене, копчене і варене, але готували чи коли-небудь сало мариноване? А між тим, це простий і смачний спосіб приготування м'якого сала, який зробить вибраний шматок свинячої туші тільки ніжніше і апетитніше. Про те, як маринувати сало відразу декількома різними способами ми розповімо далі.
Сало, мариноване з часником
Почнемо з сухого способу маринування сала з часником і прянощами. Цей простий рецепт дозволить отримати смачну закуску за лічені дні.
Інгредієнти: сало свиняче - 12 кг; морська сіль - 45 г; чорний перець горошком - 5 г; часникові зубчики - 4 шт.; лист лавра - 2 шт.; кардамон - 3 г; кмин мелений - 3 г; майоран - 3 р. Приготування У шматку вимитого і ретельно обсушенного сала робимо глибокі надрізи, достатні для того, щоб у них помістився часниковий зубчик. Зубчики часнику ріжемо на 2-3 частини, кожну з частин розміщуємо в надрезах. Розтираємо лист лавра з перцем, кардамоном, меленим кмином, сіллю і майораном. Третину суміші спецій висипаємо на дно банки або контейнера, в якому буде маринуватися сало, а іншим натираємо і посипаємо зверху шматочки.
Залишаємо мариноване сало в банку спершу на добу при кімнатній температурі, а потім ще на 5 дні в прохолодному місці. Готове сало очищають від надлишків спецій і солі, а потім обертають листом пергаменту і залишають на зберігання в холодильнику.
Мариноване сало - чудовий рецепт
Інгредієнти: вода - 2 л; сало - 12 кг; лист лавра - 3 шт.; сіль - 430 г; мелений перець; цибулиння. Приготування Нарізаємо кубиками сало 5х5 см, робимо в ньому глибокі надрізи і розміщуємо в кожному нарізаний зубчик часнику, змішаний з сіллю і перцем.
Приступаємо до приготування розсолу. У каструлю наливаємо воду, розчиняємо в ній сіль і кладемо лаврові листочки. Після закипання рідини кладемо в неї шматочки сала і відразу ж зменшуємо вогонь. Варимо сало 5 хвилин, потім виймаємо шумівкою і перекладаємо в банку. Заливаємо сало розсолом, закриваємо кришкою і залишаємо на два тижні в прохолодному місці.
Через відведений час сало, мариноване в розсолі по-домашньому можна буде пробувати. Зберігати продукт також слід тією ж банку з розсолом, в холодильнику.
Мариноване сало по-корейськи – рецепт з оцтом
Свинячий подчеревок вважається одним із класичних м'ясних інгредієнтів в азіатській кухні, так що якщо ви втомилися від одноманітності наших рецептів, можете випробувати корейський спосіб маринування сала в оцті і великій кількості спецій.
У сирому вигляді подчеревок по-корейськи не їдять, але таку мариновану заготівлю зручно тримати в холодильнику і при потребі готувати за лічені хвилини на розпеченій сковороді або воке. Подавати сало, мариноване в оцті можна як самостійно, так і з локшиною або картоплею.
Інгредієнти: підчеревок - 490 г; гострий перець - 1 шт.; цукровий пісок - 60 г; соєвий соус - 30 мл; оцет - 25 мл; рослинне масло - 45 мл; часник - 2 зубчики; зелену цибулю. Приготування Перед приготуванням подчеревок ретельно промивається, сушиться, а потім нарізається скибочками товщиною в сантиметр. В соєвому соусі з оцтом розлучається цукровий пісок. В отриману суміш тонкою цівкою влийте рослинне масло, при постійному збиванні. Доповніть маринад гострим перцем, пропущеним через прес часником і нарізаною зеленою цибулею (його білою частиною). Змішайте шматочки свинини з гострим маринадом і залиште в ньому на 3-4 години, можна навіть на ніч, якщо хочете отримати більш виражений смак у підсумку. Через деякий час обсмажте подчеревок і подавайте з улюбленими гарнірами.