Сало в цибулинні – рецепти
Рецептів засолювання сала не просто багато, а дуже багато – за смаком знайдеться кожному. Один з популярних методів засолу передбачає приготування сала гарячим способом, шляхом засолки в тузлуці на цибулинні. Як би дивно це не звучало, але вам напевно доводилося фарбувати яйця на Великдень у відварі їх цибулиння, так от ефект з салом приблизно той самий. Крутий цибульний відвар темно-коричневого кольору в результаті передає деякий відтінок свого забарвлення і сала, таким чином, шматочок свинини стає на вигляд наче копчений, а на ділі куди корисніше.
Смачне сало в цибулинні готується елементарно просто і досить швидко, а на виході виходить ніжний і буквально тане в роті продукт.
Інгредієнти:
свіже сало - 12 кг;
часникові зубчики - 9 шт.;
вода - 38 л;
морська сіль;
цибулиння.
Приготування
Перед приготуванням промите і обсушенное свіже сало ріжемо шматочками сантиметри по 4 довжиною.
Каструлю, в якій ви збираєтеся солити свинину, на 2/3 заповніть цибулевої лушпинням і залийте водою. Після закипання проваріть цибулиння до тих пір, поки вода в якій вона вариться не стане коричневою. Більшу частину лушпиння викиньте, додайте в каструлю морської солі з розрахунку 3 столові ложки на кіло сала, після чого закладіть в тузлук саме сало і дочекайтеся вторинного закипання розчину. Варити, а точніше солити сало залишилося ще 10 хвилин, а далі можна витягати його в глибоку миску або продуктовий контейнер, змішувати з тонкими скибочками часнику, остуджувати і залишати на зберігання в холодильнику. Свиняче сало в цибулинні здатне зберігатися цілих 3 місяці.
Інгредієнти:
підчеревок - 12 кг;
цибулиння;
морська сіль - 25 г;
цукровий пісок - 13 г;
лист лавра - 4-5 шт.;
чорний перець горошком - 8 шт.;
часникові зубчики - 8 шт.
Приготування
Ставимо На вогонь каструлю з півтора літрами води (каструлю брати не біле і не нову – цибульна лушпиння добре фарбується), кладемо в неї лаврові листочки, засипаємо сіллю з цукром і ставимо все на вогонь. Після закипання тузлуку досить покипіти хвилин п'ять щоб придбати необхідний колір. Поки наш розчин для засолу стоїть на вогні, в салі проробляємо глибокі отвори, в кожне з яких занурюємо розрізаний навпіл зубчик часнику. Кладемо шматочки сала в цибульний відвар і спершу залишаємо покипіти хвилин 15 а потім і зовсім знімаємо з вогню, накриваємо кришкою і відставляємо з бік. У такому вигляді слід солити сало в цибулинні не менше півгодини.
Далі шматочки витягаємо і перекладаємо в контейнер, залишаємо повністю охолонути і охолодити в холодильнику.
Зрозуміло, можна просто засолити сало в цибулинні, витягти його з розсолу, остудити і смакувати, насолоджуючись чудовим смаком, але можна зробити фінальний ривок, покривши шматочки спеціями перед розміщенням на зберігання.
Інгредієнти:
свиняча грудинка - 14 кг;
цибулиння;
лист лавра - 4-5 шт.;
сіль - 40 г;
часникові зубчики - 5 шт.;
суміш перців горошком - 4 г;
суміш спецій для плову - 4 р.
Приготування
Як і в попередніх рецептах, насамперед необхідно поставити на вогонь каструлю з водою і цибульним лушпинням. Туди ж засипте сіль, а після закипання додайте в розсолі свинячу грудинку або шматочок підчеревини. Через 15 хвилин зніміть каструлю з вогню, а сала дайте просолитися ще з півгодини. Солоне сало обсушіть від залишків розсолу, остудіть і покрийте міксом спецій для плову, тертим часником і цілими горошинами перцю. Прямо в спеціях оберніть сало плівкою і залиште в холодильнику на 12 годин. Після закінчення часу можна знімати першу пробу!
Смачне сало в цибулинні готується елементарно просто і досить швидко, а на виході виходить ніжний і буквально тане в роті продукт.
Класична засолювання сала в цибулинні
Інгредієнти:
Приготування
Перед приготуванням промите і обсушенное свіже сало ріжемо шматочками сантиметри по 4 довжиною.
Каструлю, в якій ви збираєтеся солити свинину, на 2/3 заповніть цибулевої лушпинням і залийте водою. Після закипання проваріть цибулиння до тих пір, поки вода в якій вона вариться не стане коричневою. Більшу частину лушпиння викиньте, додайте в каструлю морської солі з розрахунку 3 столові ложки на кіло сала, після чого закладіть в тузлук саме сало і дочекайтеся вторинного закипання розчину. Варити, а точніше солити сало залишилося ще 10 хвилин, а далі можна витягати його в глибоку миску або продуктовий контейнер, змішувати з тонкими скибочками часнику, остуджувати і залишати на зберігання в холодильнику. Свиняче сало в цибулинні здатне зберігатися цілих 3 місяці.
Посол сала в цибулинні
Інгредієнти:
Приготування
Ставимо На вогонь каструлю з півтора літрами води (каструлю брати не біле і не нову – цибульна лушпиння добре фарбується), кладемо в неї лаврові листочки, засипаємо сіллю з цукром і ставимо все на вогонь. Після закипання тузлуку досить покипіти хвилин п'ять щоб придбати необхідний колір. Поки наш розчин для засолу стоїть на вогні, в салі проробляємо глибокі отвори, в кожне з яких занурюємо розрізаний навпіл зубчик часнику. Кладемо шматочки сала в цибульний відвар і спершу залишаємо покипіти хвилин 15 а потім і зовсім знімаємо з вогню, накриваємо кришкою і відставляємо з бік. У такому вигляді слід солити сало в цибулинні не менше півгодини.
Далі шматочки витягаємо і перекладаємо в контейнер, залишаємо повністю охолонути і охолодити в холодильнику.
Домашнє сало в цибулинні
Зрозуміло, можна просто засолити сало в цибулинні, витягти його з розсолу, остудити і смакувати, насолоджуючись чудовим смаком, але можна зробити фінальний ривок, покривши шматочки спеціями перед розміщенням на зберігання.
Інгредієнти:
Приготування
Як і в попередніх рецептах, насамперед необхідно поставити на вогонь каструлю з водою і цибульним лушпинням. Туди ж засипте сіль, а після закипання додайте в розсолі свинячу грудинку або шматочок підчеревини. Через 15 хвилин зніміть каструлю з вогню, а сала дайте просолитися ще з півгодини. Солоне сало обсушіть від залишків розсолу, остудіть і покрийте міксом спецій для плову, тертим часником і цілими горошинами перцю. Прямо в спеціях оберніть сало плівкою і залиште в холодильнику на 12 годин. Після закінчення часу можна знімати першу пробу!
Рекомендуємо добрі рецепти
Грудинка в цибулинні
Сьогодні ми розповімо вам, як зробити смачну грудинку в цибулинні. Принадність рецепту в тому, що грудинка набуває вигляду копченого м'яса і виходить
Мариноване сало
Якщо ви любите сало в різних його варіантах приготування, то наш рецепт однозначно заслуговує вашої уваги. Мариноване сало - чудова закуска, яка не
Варене сало в цибулинні
Складно уявити українську кухню без сала. І, звичайно ж, сало можна приготувати різними способами - солити, коптити, маринувати. Ми ж розповімо вам,
Як солити сало з часником?
Сало з чорним хлібцем і зеленим цибулею - незамінна закуска під міцні алкогольні напої в дружній компанії. Готувати таке сало краще в домашніх
Як правильно солити сало?
Якщо відкинути стереотипи і взяти до уваги, що солоне сало, можна знайти не тільки на столах українських жителів, багатьом може стати цікаво, як саме
Сало з часником в розсолі
Сало - це улюблений багатьма і популярний продукт у російській та українській кухнях. Способів його засолювання досить багато. І сьогодні ми