Варене сало в цибулинні
Варене сало в цибулинні – традиційна страва української кухні. Зроблене таким чином воно виходить неймовірно м'яким, запашним, тане в роті, з ноткою часничку та приємного копчення. Давайте дізнаємося з вами, як приготувати сало в цибулинні і порадувати всіх оригінальної закускою.
Інгредієнти:
сало з прошарком – 500 г;
лавровий лист – 2 шт.;
часник – 3 зубчики;
аджика – 2 ст. ложки;
сіль, перець.
Приготування
Сало гарненько промиваємо і чистимо шкіру щіткою. Потім натираємо крупною сіллю, а з м'ясної боку – меленим чорним перчиком і посипаємо подрібненим часником. Тепер складаємо шматок навпіл, м'ясної м'якоттю один до одного і перев'язуємо щільно ниткою. У каструлю наливаємо фільтровану воду, ставимо посуд на вогонь і доводимо до закипання. Рясно солимо, кидаємо лушпиння цибулі, трохи домашньої аджики, перець горошком, приправу каррі і розмішуємо. Проварюємо маринад близько 10 хвилин, а потім акуратно опускаємо замариноване в спеціях сало і варимо його до м'якості шкірки приблизно 15 години. Після цього знімаємо з вогню і охолоджуємо сало прямо у каструлі. Тепер акуратно виймаємо його, обсушуємо рушником, посипаємо рубаним часником і червоним меленим перцем. Далі загортаємо шматок в харчову папір або щільну плівку і прибираємо на всю ніч у холодильник. Після цього подмораживаем його злегка в морозилці, нарізаємо шматочками і подаємо смачне сало в цибулинні до столу.
Інгредієнти:
рідкий дим – 2 ст. ложки;
свіже сало – 900 г;
кмин – за смаком;
сіль – 3 ст. ложки;
вода – 2 л;
цибульна лушпиння – 2 жмені;
часник – 3 зубчики;
лавровий лист – 2 шт.;
чорний перець – 1 ч. ложка;
цибулина – 1 шт.;
приправа хмелі-сунелі – 1 ч. ложка.
Приготування
У воді розчиняємо сіль, додаємо рідкий дим, цибулиння, опускаємо свіже, не солоне сало і ставимо варитися на вогонь. Після закипання, знімаємо піну і готуємо рівно 1 годину на середньому вогні. Після цього опускаємо в бульйон очищену і вимиту цілу цибулину, кидаємо лавровий листочок і готуємо ще на одну годину. Потім цибулька і лавровий лист виймаємо і викидаємо. Через 2 години бульйон вимикаємо і даємо йому охолонути. Тепер акуратно виймаємо його, обсушуємо, натираємо з усіх боків видавленим через прес часником, спеціями і перцем. Загортаємо у фольгу і прибираємо приблизно на 1 годину в морозилку. Потрібно, щоб воно там добре застигло. Дістаємо готове сало з морозилки, нарізаємо шматочками і подаємо до столу з чорним хлібом, свіжою зеленню і гірчицею.
Інгредієнти:
свиняче сало з м'ясним прошарком – 1 кг;
цибульна лушпиння – 1 кг;
кухонна сіль – 3 ст. ложки;
часник – 1 головка;
лавровий лист – 10 шт;
червоний і чорний перець – за смаком.
Приготування
Отже, цибульне лушпиння обполіскуємо в теплій воді, а потів доводимо до кипіння. Додаємо кілька ложок солі і проварюємо протягом 5 хвилин. Цим часом промиваємо сало, чистимо його і нарізаємо шматочками по 300 грам. Відправляємо сало до цибулинні, доводимо до кипіння, зменшуємо температуру до середньої і варимо протягом 25 хвилин. Потім знімаємо каструлю з вогню й даємо охолонути. Не гаючи часу, зробимо поки маринад: часник чистимо, пропускаємо через прес, додаємо подрібнений лавровий листочок і перчик. Сало просушуємо рушником і натираємо приготовленої пряною сумішшю. Потім загортаємо у фольгу і відправляємо на півдня в морозильну камеру. Після закінчення часу, розгортаємо нашу закуску, нарізаємо шматочками і подаємо з чорним хлібом, зеленню, маринованими овочами і різноманітними соусами.
Варене сало в цибулинні
Інгредієнти:
Приготування
Сало гарненько промиваємо і чистимо шкіру щіткою. Потім натираємо крупною сіллю, а з м'ясної боку – меленим чорним перчиком і посипаємо подрібненим часником. Тепер складаємо шматок навпіл, м'ясної м'якоттю один до одного і перев'язуємо щільно ниткою. У каструлю наливаємо фільтровану воду, ставимо посуд на вогонь і доводимо до закипання. Рясно солимо, кидаємо лушпиння цибулі, трохи домашньої аджики, перець горошком, приправу каррі і розмішуємо. Проварюємо маринад близько 10 хвилин, а потім акуратно опускаємо замариноване в спеціях сало і варимо його до м'якості шкірки приблизно 15 години. Після цього знімаємо з вогню і охолоджуємо сало прямо у каструлі. Тепер акуратно виймаємо його, обсушуємо рушником, посипаємо рубаним часником і червоним меленим перцем. Далі загортаємо шматок в харчову папір або щільну плівку і прибираємо на всю ніч у холодильник. Після цього подмораживаем його злегка в морозилці, нарізаємо шматочками і подаємо смачне сало в цибулинні до столу.
Сало, зварене в цибулинні
Інгредієнти:
Приготування
У воді розчиняємо сіль, додаємо рідкий дим, цибулиння, опускаємо свіже, не солоне сало і ставимо варитися на вогонь. Після закипання, знімаємо піну і готуємо рівно 1 годину на середньому вогні. Після цього опускаємо в бульйон очищену і вимиту цілу цибулину, кидаємо лавровий листочок і готуємо ще на одну годину. Потім цибулька і лавровий лист виймаємо і викидаємо. Через 2 години бульйон вимикаємо і даємо йому охолонути. Тепер акуратно виймаємо його, обсушуємо, натираємо з усіх боків видавленим через прес часником, спеціями і перцем. Загортаємо у фольгу і прибираємо приблизно на 1 годину в морозилку. Потрібно, щоб воно там добре застигло. Дістаємо готове сало з морозилки, нарізаємо шматочками і подаємо до столу з чорним хлібом, свіжою зеленню і гірчицею.
Свиняче сало в цибулинні
Інгредієнти:
Приготування
Отже, цибульне лушпиння обполіскуємо в теплій воді, а потів доводимо до кипіння. Додаємо кілька ложок солі і проварюємо протягом 5 хвилин. Цим часом промиваємо сало, чистимо його і нарізаємо шматочками по 300 грам. Відправляємо сало до цибулинні, доводимо до кипіння, зменшуємо температуру до середньої і варимо протягом 25 хвилин. Потім знімаємо каструлю з вогню й даємо охолонути. Не гаючи часу, зробимо поки маринад: часник чистимо, пропускаємо через прес, додаємо подрібнений лавровий листочок і перчик. Сало просушуємо рушником і натираємо приготовленої пряною сумішшю. Потім загортаємо у фольгу і відправляємо на півдня в морозильну камеру. Після закінчення часу, розгортаємо нашу закуску, нарізаємо шматочками і подаємо з чорним хлібом, зеленню, маринованими овочами і різноманітними соусами.
Рекомендуємо добрі рецепти
Варене зі спеціями сало в пакеті
Способів приготування сала досить багато. Але якщо у вас немає часу чекати, коли воно засолится або промаринується, ми пропонуємо вам зварити його зі
Сало в цибулинні – рецепти
Виявляється, в цибулинні можна фарбувати не тільки яйця до Великодня, але і сало. Лушпиння прийде салу коричневе забарвлення, яка створює враження
Як солити сало з часником?
Сало з чорним хлібцем і зеленим цибулею - незамінна закуска під міцні алкогольні напої в дружній компанії. Готувати таке сало краще в домашніх
Запечене сало в духовці
Запечене сало - смачне блюдо української кухні, яку обожнюють багато. І сьогодні ми розповімо, як його оригінально запекти в духовці в рукаві, в
Варене сало - рецепт
Якщо ви без розуму від сала, то вам знадобляться рецепт приготування вареного сала. Ця закуска може здивувати всіх і кожного, якщо приготувати її
Як правильно солити сало?
Якщо відкинути стереотипи і взяти до уваги, що солоне сало, можна знайти не тільки на столах українських жителів, багатьом може стати цікаво, як саме