Варене сало в цибулинні – традиційна страва української кухні. Зроблене таким чином воно виходить неймовірно м'яким, запашним, тане в роті, з ноткою часничку та приємного копчення. Давайте дізнаємося з вами, як приготувати сало в цибулинні і порадувати всіх оригінальної закускою.
Варене сало в цибулинні
Інгредієнти: сало з прошарком – 500 г; лавровий лист – 2 шт.; часник – 3 зубчики; аджика – 2 ст. ложки; сіль, перець. Приготування Сало гарненько промиваємо і чистимо шкіру щіткою. Потім натираємо крупною сіллю, а з м'ясної боку – меленим чорним перчиком і посипаємо подрібненим часником. Тепер складаємо шматок навпіл, м'ясної м'якоттю один до одного і перев'язуємо щільно ниткою. У каструлю наливаємо фільтровану воду, ставимо посуд на вогонь і доводимо до закипання. Рясно солимо, кидаємо лушпиння цибулі, трохи домашньої аджики, перець горошком, приправу каррі і розмішуємо. Проварюємо маринад близько 10 хвилин, а потім акуратно опускаємо замариноване в спеціях сало і варимо його до м'якості шкірки приблизно 15 години. Після цього знімаємо з вогню і охолоджуємо сало прямо у каструлі. Тепер акуратно виймаємо його, обсушуємо рушником, посипаємо рубаним часником і червоним меленим перцем. Далі загортаємо шматок в харчову папір або щільну плівку і прибираємо на всю ніч у холодильник. Після цього подмораживаем його злегка в морозилці, нарізаємо шматочками і подаємо смачне сало в цибулинні до столу.
Сало, зварене в цибулинні
Інгредієнти: рідкий дим – 2 ст. ложки; свіже сало – 900 г; кмин – за смаком; сіль – 3 ст. ложки; вода – 2 л; цибульна лушпиння – 2 жмені; часник – 3 зубчики; лавровий лист – 2 шт.; чорний перець – 1 ч. ложка; цибулина – 1 шт.; приправа хмелі-сунелі – 1 ч. ложка. Приготування У воді розчиняємо сіль, додаємо рідкий дим, цибулиння, опускаємо свіже, не солоне сало і ставимо варитися на вогонь. Після закипання, знімаємо піну і готуємо рівно 1 годину на середньому вогні. Після цього опускаємо в бульйон очищену і вимиту цілу цибулину, кидаємо лавровий листочок і готуємо ще на одну годину. Потім цибулька і лавровий лист виймаємо і викидаємо. Через 2 години бульйон вимикаємо і даємо йому охолонути. Тепер акуратно виймаємо його, обсушуємо, натираємо з усіх боків видавленим через прес часником, спеціями і перцем. Загортаємо у фольгу і прибираємо приблизно на 1 годину в морозилку. Потрібно, щоб воно там добре застигло. Дістаємо готове сало з морозилки, нарізаємо шматочками і подаємо до столу з чорним хлібом, свіжою зеленню і гірчицею.
Свиняче сало в цибулинні
Інгредієнти: свиняче сало з м'ясним прошарком – 1 кг; цибульна лушпиння – 1 кг; кухонна сіль – 3 ст. ложки; часник – 1 головка; лавровий лист – 10 шт; червоний і чорний перець – за смаком. Приготування Отже, цибульне лушпиння обполіскуємо в теплій воді, а потів доводимо до кипіння. Додаємо кілька ложок солі і
проварюємо протягом 5 хвилин. Цим часом промиваємо сало, чистимо його і нарізаємо шматочками по 300 грам. Відправляємо сало до цибулинні, доводимо до кипіння, зменшуємо температуру до середньої і варимо протягом 25 хвилин. Потім знімаємо каструлю з вогню й даємо охолонути. Не гаючи часу, зробимо поки маринад: часник чистимо, пропускаємо через прес, додаємо подрібнений лавровий листочок і перчик. Сало просушуємо рушником і натираємо приготовленої пряною сумішшю. Потім загортаємо у фольгу і відправляємо на півдня в морозильну камеру. Після закінчення часу, розгортаємо нашу закуску, нарізаємо шматочками і подаємо з чорним хлібом, зеленню, маринованими овочами і різноманітними соусами.