Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Варене зі спеціями сало в пакеті

Варене зі спеціями сало в пакеті

5-07-2015, 23:02
3 010
Варене зі спеціями сало в пакеті
Існує безліч різних рецептів приготування сала. Але ми розповімо вам, як приготувати варене сало зі спеціями в пакеті. Зроблене таким способом, воно виходить дуже смачним і чудово ароматним. Переконайтеся в цьому самі!

Рецепт сала, вареного в пакеті


Інгредієнти:

  • сало з м'ясним прошарком – 05 кг;

  • сіль крупна;

  • часник – 5 зубчиків;

  • паприка мелена;

  • трави прованські.


  • Приготування
    Сало спочатку гарненько промиваємо, ретельно обсушуємо за допомогою рушники і робимо на ньому невеликі надрізи ножем. Часник чистимо, шаткуємо тонкими пластинами і вставляємо його в підготовлені отвори. Далі натираємо шматок сіллю, меленою паприкою і чорним перцем. Зверху присипаємо за бажанням прованськими травами і прибираємо його в холодильну камеру приблизно на 2 години для замаринования. Після закінчення часу виймаємо сало з холодильника, перекладаємо його в заздалегідь підготовлений чистий поліетиленовий пакет і зав'язуємо таким чином, щоб у ньому зовсім не було повітря. Точно також загортаємо його ще в 2 інших пакетика. Глибоку каструлю наповнюємо фільтрованою водою, ставимо на плиту і, коли рідина закипить, акуратно опускаємо в неї упаковане в поліетиленові пакети сало. Закрити посуд кришкою і варимо страву протягом 25 годин, при слабенькому кипінні. Після цього варене сало обережно виймаємо з води і даємо йому гарненько охолонути, не розгортаючи його з пакетів. Далі поміщаємо сало в холодильну камеру і залишаємо там на добу. Це необхідно для кращої просочення приправами та спеціями. Готову страву витягуємо з поліетиленових пакетів, нарізаємо шматочками і подаємо до столу.

    Рецепт вареного сала зі спеціями в пакеті


    Інгредієнти:

  • свиняче сало – 800 г;

  • велика сіль – 5 ст. ложок;

  • часник – 1 головка;

  • кмин, кріп, базилік – 2 ст. ложки;

  • гвоздика – 5 шт.


  • Приготування
    Для приготування вареного сала в пакеті готуємо спочатку все інгредієнти: часник чистимо, поділяємо на зубчики і дрібно кришимо ножем. Сіль змішуємо з запашними приправами і отриманою сумішшю рясно натираємо сало. Потім робимо в ньому кілька маленьких проколів і вкладаємо бутони гвоздики. Нашпигованное сало загортаємо в харчову плівку, укладаємо в миску і на всю ніч прибираємо в холодильник. Далі нам з вами знадобитися тонкий пластиковий пакет, який зазвичай використовують для запікання м'яса. Його називають ще «кулінарний рукав». Замариноване сало розгортаємо з плівки, покласти в пакет, закриваємо отвір кліпсою і опускаємо в такому вигляді високу і глибоку каструлю. Заливаємо холодною водою, ставимо на плиту, запалюємо сильний вогонь і доводимо до закипання. Потім зменшуємо полум'я, накриваємо кришкою і варимо хвилин 90. Готове сало в пакеті акуратно дістаємо з каструлі, розгортаємо, остуджуємо і прибираємо на 2 години в холодильник. Готову закуску нарізаємо шматочками і подаємо з чорним хлібом і борщем.

    Сало варене зі спеціями в пакеті в мультиварці


    Інгредієнти:

  • сало – 1 кг;

  • сіль – 2 ст. ложки;

  • часник – 2 головки;

  • вода фільтрована – 500 мл;

  • лавровий лист – 3 шт.;
  • Варене зі спеціями сало в пакеті

  • пекучий червоний перець – за смаком.


  • Приготування
    Часник чистимо, дрібненько рубаємо ножем і змішуємо зі спеціями. Отриманої ароматною сумішшю натираємо шматок сала з усіх боків і кладемо його в пакет, зав'язавши добре кінці. Потім відправляємо заготовку в чашу мультиварки і заливаємо фільтровану воду. Закриваємо кришку приладу, вибираємо режим «На пару» і засікаємо приблизно 1 годину. Після звукового сигналу, сало не дістаємо, а залишаємо остигати ще протягом години. Після закінчення часу, виймаємо шматок і ставимо на добу в холодильник.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Варений рулет з сала в пакеті
    Варений рулет з сала в пакеті
    Виявляється, такий легендарний продукт, як сало, можна вживати не тільки в банальній нарізці. Варто трохи повозитися з приготуванням рулету, і ви
    Варене сало в цибулинні
    Варене сало в цибулинні
    Складно уявити українську кухню без сала. І, звичайно ж, сало можна приготувати різними способами - солити, коптити, маринувати. Ми ж розповімо вам,
    Як солити сало з часником?
    Як солити сало з часником?
    Сало з чорним хлібцем і зеленим цибулею - незамінна закуска під міцні алкогольні напої в дружній компанії. Готувати таке сало краще в домашніх
    Запечене сало в духовці
    Запечене сало в духовці
    Запечене сало - смачне блюдо української кухні, яку обожнюють багато. І сьогодні ми розповімо, як його оригінально запекти в духовці в рукаві, в
    Як коптити сало?
    Як коптити сало?
    Сало є одним з улюблених страв багатьох людей. Особливо, якщо мова йде про копченому салі. Але як правильно коптити даний продукт? Відповіддю на це
    Варене сало - рецепт
    Варене сало - рецепт
    Якщо ви без розуму від сала, то вам знадобляться рецепт приготування вареного сала. Ця закуска може здивувати всіх і кожного, якщо приготувати її