Як смачно посолити сало в домашніх умовах?
Сало – одна з улюблених застільних закусок, яку можна з легкістю приготувати самостійно. А як це зробити, ми вам зараз розповімо.
Інгредієнти:
сало – 1 кг;
часник – 3 зубчики.
Для розсолу:
вода фільтрована – 1 л;
кухонна сіль – 50 г;
перець горошком – 15 ч. ложки;
часник – 2 зубчики;
паприка мелена.
Приготування
Отже, для початку давайте зваримо розсіл: у каструльку наливаємо воду, додаємо спеції, часник, нарізаний пластинками, і кип'ятити 3 хвилини. Після цього акуратно знімаємо посуд з плити і охолодити вміст.
Сало шаткуємо невеликими шматочками і гарненько шпигуємо його часником. Складаємо шматочки в банку з широким горлом і заливаємо розсолом. Накриваємо посуд зверху чистим рушником і ставимо в прохолодне темне місце рівно на добу. Після деякого часу ви отримаєте неймовірно ніжну та смачну закуску. Готове сало можна просто їсти з хлібцем або подавати в якості доповнення до картоплі.
Інгредієнти:
сире сало на шкірі – 1 кг;
часник – 10 зубчиків;
лавровий листочок – 4 шт.;
сіль велика – 2 ст. ложки;
чорний перець горошком – 2 ч. ложки;
кмин – 1 ч. ложка;
мелений перець чилі – щіпка.
Приготування
Свіже сало промиваємо, обсушуємо, ріжемо на 2 пласта і викладаємо на дошку шкірою вниз. Робимо на ньому надрізи і заповнюємо їх тонко нарізаним часником і поламаним лавровим листом. Решту лаврушки і чорний перець розтираємо в крихту з сіллю і кмином в дрібну крихту, і рясно обсипаємо цією сумішшю підготовлені шматки сала. Викладаємо заготовки на лист фольги, щільно загортаємо і прибираємо в морозильну камеру на 2 тижні.
Інгредієнти:
сало – 500 г;
сіль – за смаком;
часник;
мелений чорний перець.
Приготування
Сало нарізаємо середніми шматочками, натираємо сіллю, перцем і подрібненим часником. Після цього викладаємо заготовку в пакет і залишаємо приблизно на півдня при кімнатній температурі, а потім прибираємо на 2 доби в морозильну камеру.
Інгредієнти:
сало з прошарком – 1 кг;
вода фільтрована – 2 л;
часник – 4 зубчики;
сіль дрібна – за смаком;
мелений чорний перець – за смаком.
Приготування
Свиняче сало промиваємо, обсушуємо, викладаємо на обробну дошку і нарізаємо кубиками зі стороною 5 див. В каструлю з закипілої водою акуратно опускаємо сало і проварюємо на слабенькому вогні близько 5 хвилин. Потім акуратно виймаємо проварене сало, викладаємо на деко і повністю охолодити. Не гаючи часу, чистимо часник і розрізаємо його на пластини. Сіль насипати в широку миску. Кожен шматочок сала мачає в сіль і викладаємо в банку. Кожен шар перчимо та посипаємо часником. Наповнену банку прикриваємо кришкою і залишаємо на 3 дні в прохолодному місці. За цей час сало дасть власний сік. Після цього банку щільно закриваємо і прибираємо на тиждень в льох.
Інгредієнти:
сало з прошарком – 1 кг;
цибульна лушпиння ;
перець горошком – 5 шт.;
вода фільтрована – 1 л;
лавровий лист – 3 шт.;
часник – 4 зубчики;
сіль дрібна – 1 ст.
Приготування
У каструлю насипати склянку солі, заливаємо фільтрованою водою, кип'ятимо і кидаємо цибульне лушпиння. Кип'ятимо 5 хвилин, а потім акуратно опускаємо шматок сала, зменшуємо нагрівання і проварюємо 10 хвилин. Потім наполягаємо розсіл хвилин 15 дістаємо сало і обсушуємо його на рушник. Часник, чорний перець і лаврушку подрібнюємо, робимо в остиглому салі надрізи і нашпиговываем їх спеціями. Загортаємо заготівлю фольгою і прибираємо в морозилку приблизно на добу.
Як смачно посолити сало в розсолі?
Інгредієнти:
Для розсолу:
Приготування
Отже, для початку давайте зваримо розсіл: у каструльку наливаємо воду, додаємо спеції, часник, нарізаний пластинками, і кип'ятити 3 хвилини. Після цього акуратно знімаємо посуд з плити і охолодити вміст.
Сало шаткуємо невеликими шматочками і гарненько шпигуємо його часником. Складаємо шматочки в банку з широким горлом і заливаємо розсолом. Накриваємо посуд зверху чистим рушником і ставимо в прохолодне темне місце рівно на добу. Після деякого часу ви отримаєте неймовірно ніжну та смачну закуску. Готове сало можна просто їсти з хлібцем або подавати в якості доповнення до картоплі.
Як смачно посолити сало в домашніх умовах?
Інгредієнти:
Приготування
Свіже сало промиваємо, обсушуємо, ріжемо на 2 пласта і викладаємо на дошку шкірою вниз. Робимо на ньому надрізи і заповнюємо їх тонко нарізаним часником і поламаним лавровим листом. Решту лаврушки і чорний перець розтираємо в крихту з сіллю і кмином в дрібну крихту, і рясно обсипаємо цією сумішшю підготовлені шматки сала. Викладаємо заготовки на лист фольги, щільно загортаємо і прибираємо в морозильну камеру на 2 тижні.
Як швидко і смачно посолити сало?
Інгредієнти:
Приготування
Сало нарізаємо середніми шматочками, натираємо сіллю, перцем і подрібненим часником. Після цього викладаємо заготовку в пакет і залишаємо приблизно на півдня при кімнатній температурі, а потім прибираємо на 2 доби в морозильну камеру.
Як смачно посолити сало з прошарком?
Інгредієнти:
Приготування
Свиняче сало промиваємо, обсушуємо, викладаємо на обробну дошку і нарізаємо кубиками зі стороною 5 див. В каструлю з закипілої водою акуратно опускаємо сало і проварюємо на слабенькому вогні близько 5 хвилин. Потім акуратно виймаємо проварене сало, викладаємо на деко і повністю охолодити. Не гаючи часу, чистимо часник і розрізаємо його на пластини. Сіль насипати в широку миску. Кожен шматочок сала мачає в сіль і викладаємо в банку. Кожен шар перчимо та посипаємо часником. Наповнену банку прикриваємо кришкою і залишаємо на 3 дні в прохолодному місці. За цей час сало дасть власний сік. Після цього банку щільно закриваємо і прибираємо на тиждень в льох.
Як смачно посолити сало в цибулинні?
Інгредієнти:
Приготування
У каструлю насипати склянку солі, заливаємо фільтрованою водою, кип'ятимо і кидаємо цибульне лушпиння. Кип'ятимо 5 хвилин, а потім акуратно опускаємо шматок сала, зменшуємо нагрівання і проварюємо 10 хвилин. Потім наполягаємо розсіл хвилин 15 дістаємо сало і обсушуємо його на рушник. Часник, чорний перець і лаврушку подрібнюємо, робимо в остиглому салі надрізи і нашпиговываем їх спеціями. Загортаємо заготівлю фольгою і прибираємо в морозилку приблизно на добу.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як засолити сало в домашніх умовах?
Сало, засолене в спеціях, набуває м'який смак, особливий аромат і перетворюється на відмінну закуску. Адже навіть ті, хто не особливо любить сало в
Як смачно засолити сало?
З безлічі існуючих способів засолювання сала ми відібрали лише найпростіші і, звичайно оригінальні рецепти. Продукт приготований за нашими
Сало в маринаді - дуже смачний рецепт
З безлічі способів засолювання сала, необхідно виділити метод маринування. Таким чином продукт виходить повністю просоленным і неймовірно смачним,
Варене сало в цибулинні
Складно уявити українську кухню без сала. І, звичайно ж, сало можна приготувати різними способами - солити, коптити, маринувати. Ми ж розповімо вам,
Як солити сало з часником?
Сало з чорним хлібцем і зеленим цибулею - незамінна закуска під міцні алкогольні напої в дружній компанії. Готувати таке сало краще в домашніх
Сало з часником в розсолі
Сало - це улюблений багатьма і популярний продукт у російській та українській кухнях. Способів його засолювання досить багато. І сьогодні ми