» » Як смачно посолити сало в домашніх умовах?

Як смачно посолити сало в домашніх умовах?

Як смачно посолити сало в домашніх умовах?
Сало – одна з улюблених застільних закусок, яку можна з легкістю приготувати самостійно. А як це зробити, ми вам зараз розповімо.

Як смачно посолити сало в розсолі?


Інгредієнти:

  • сало – 1 кг;

  • часник – 3 зубчики.


  • Для розсолу:

  • вода фільтрована – 1 л;

  • кухонна сіль – 50 г;

  • перець горошком – 15 ч. ложки;

  • часник – 2 зубчики;

  • паприка мелена.


  • Приготування
    Отже, для початку давайте зваримо розсіл: у каструльку наливаємо воду, додаємо спеції, часник, нарізаний пластинками, і кип'ятити 3 хвилини. Після цього акуратно знімаємо посуд з плити і охолодити вміст.
    Сало шаткуємо невеликими шматочками і гарненько шпигуємо його часником. Складаємо шматочки в банку з широким горлом і заливаємо розсолом. Накриваємо посуд зверху чистим рушником і ставимо в прохолодне темне місце рівно на добу. Після деякого часу ви отримаєте неймовірно ніжну та смачну закуску. Готове сало можна просто їсти з хлібцем або подавати в якості доповнення до картоплі.

    Як смачно посолити сало в домашніх умовах?


    Інгредієнти:

  • сире сало на шкірі – 1 кг;

  • часник – 10 зубчиків;

  • лавровий листочок – 4 шт.;

  • сіль велика – 2 ст. ложки;

  • чорний перець горошком – 2 ч. ложки;

  • кмин – 1 ч. ложка;

  • мелений перець чилі – щіпка.


  • Приготування
    Свіже сало промиваємо, обсушуємо, ріжемо на 2 пласта і викладаємо на дошку шкірою вниз. Робимо на ньому надрізи і заповнюємо їх тонко нарізаним часником і поламаним лавровим листом. Решту лаврушки і чорний перець розтираємо в крихту з сіллю і кмином в дрібну крихту, і рясно обсипаємо цією сумішшю підготовлені шматки сала. Викладаємо заготовки на лист фольги, щільно загортаємо і прибираємо в морозильну камеру на 2 тижні.

    Як швидко і смачно посолити сало?


    Інгредієнти:

  • сало – 500 г;

  • сіль – за смаком;

  • часник;

  • мелений чорний перець.


  • Приготування
    Сало нарізаємо середніми шматочками, натираємо сіллю, перцем і подрібненим часником. Після цього викладаємо заготовку в пакет і залишаємо приблизно на півдня при кімнатній температурі, а потім прибираємо на 2 доби в морозильну камеру.

    Як смачно посолити сало з прошарком?


    Інгредієнти:

  • сало з прошарком – 1 кг;

  • вода фільтрована – 2 л;

  • часник – 4 зубчики;

  • сіль дрібна – за смаком;

  • мелений чорний перець – за смаком.


  • Приготування
    Свиняче сало промиваємо, обсушуємо, викладаємо на обробну дошку і нарізаємо кубиками зі стороною 5 див. В каструлю з закипілої водою акуратно опускаємо сало і проварюємо на слабенькому вогні близько 5 хвилин. Потім акуратно виймаємо проварене сало, викладаємо на деко і повністю охолодити. Не гаючи часу, чистимо часник і розрізаємо його на пластини. Сіль насипати в широку миску. Кожен шматочок сала мачає в сіль і викладаємо в банку. Кожен шар перчимо та посипаємо часником. Наповнену банку прикриваємо кришкою і залишаємо на 3 дні в прохолодному місці. За цей час сало дасть власний сік. Після цього банку щільно закриваємо і прибираємо на тиждень в льох.

    Як смачно посолити сало в цибулинні?


    Інгредієнти:

  • сало з прошарком – 1 кг;

  • цибульна лушпиння ;

  • перець горошком – 5 шт.;

  • вода фільтрована – 1 л;

  • лавровий лист – 3 шт.;

  • часник – 4 зубчики;
  • Як смачно посолити сало в домашніх умовах?

  • сіль дрібна – 1 ст.


  • Приготування
    У каструлю насипати склянку солі, заливаємо фільтрованою водою, кип'ятимо і кидаємо цибульне лушпиння. Кип'ятимо 5 хвилин, а потім акуратно опускаємо шматок сала, зменшуємо нагрівання і проварюємо 10 хвилин. Потім наполягаємо розсіл хвилин 15 дістаємо сало і обсушуємо його на рушник. Часник, чорний перець і лаврушку подрібнюємо, робимо в остиглому салі надрізи і нашпиговываем їх спеціями. Загортаємо заготівлю фольгою і прибираємо в морозилку приблизно на добу.
    Додав: admin | 30-01-2016, 14:32
    Переглядів: 406