Рецепти святкових страв
Страви для святкового столу відрізняються від тих, що ми подаємо в нашому буденному меню, своєї нетривіальністю. Саме тому у цій підбірці рецептів святкових страв ми вирішили відійти від стереотипних сполучень і приготувати оригінальні, але прості страви.
Ми звикли готувати пастуший пиріг з великою кількістю м'ясного фаршу, але в цій версії страви його замінить пісний інгредієнт – сочевиця.
Інгредієнти:
порей - 110 г;
морква - 90 г;
часникові зубки - 4 шт.;
зелена сочевиця - 1 ст.;
стебла селери - 90 г;
овочевий бульйон - 980 мл;
з гілочки чебрецю і розмарину;
томатна паста - 35 г;
картопля - 900 г;
зелений горошок - 140 р.
Приготування
Змішайте бульйон з томатною пастою і залийте сумішшю сочевицю. Залиште її варитися, паралельно пассеруя подрібнені овочі: порей, морква, стебла селери. Додайте до овочів по гілочці розмарину і чебрецю, а потім і пропущені через прес зубки часнику. Додайте овочеву засмажку до сочевиці і залиште її варитися до тих пір, поки не дійде до м'якості. Всипте зелений горошок в самому кінці приготування.
Відваріть картоплю і пюрируйте його з додаванням невеликої кількості рослинного масла. Розподіліть сочевицю у формі і покрийте всі шаром картоплі. Залиште запіканку в духовці буквально на 5 хвилин, поки не підрум'яниться.
Інгредієнти:
філе сьомги - 670 г;
тростинний цукор - 5 г;
щіпка крохмалю;
вода - 25 мл;
гранатовий сироп - 55 мл
Приготування
Підрум'яньте філе сьомги на сковороді з обох сторін. Розведіть крохмаль і змішайте його з цукром. Додайте до суміші гранатовий сироп і розподіліть отриманий соус з рибної м'якоті. Залиште сьомгу в духовці при 150 градусах на 12-15 хвилин.
Інгредієнти:
куряча тушка - 25 кг;
паприка - 1 ч. ложка;
гілочки чебрецю - 2 шт.;
лимон - 1 шт.;
вершкове масло - 55 г;
головка часнику;
ріпчаста цибуля - 240 р.
Приготування
В ступі розітріть сіль з гілочками чебрецю і додайте паприку. Отриманою сумішшю натріть промиту і обсушену тушку птиці. Всередину тушки покладіть лимон і роздавлений зубок часнику. Розділіть ріпчасту цибулю на великі півкільця і покладіть птицю поверх. Випікайте курку при 180 градусах півтори години.
Інгредієнти:
яловича вирізка - 13 кг;
сушений орегано, чебрець - по 1 ч. ложці;
суха гірчиця - 2 ч. ложки;
гострий перець чилі - за смаком;
вершкове масло - 35 г;
бальзамічний оцет.
Приготування
Підрум'яньте яловичу вирізку на розігрітому вершковому маслі. Розведіть гірчицю з травами бальзамічним оцтом до пастоподібної консистенції. Отриману пасту розподіліть по поверхні яловичої вирізки і залиште її запікатися при 210 градусах 15 хвилин, а потім ще півгодини при 150 градусах. Приготування нашого святкового страви буде завершено, коли температура в центрі шматка досягне 55 градусів.
Святковий салат
Інгредієнти:
майонез - 115 мл;
йогурт - 115 мл;
крем-сир - 130 г;
часник сушений - 1/2 ч. ложки;
винний оцет - 15 мл;
сир фета - 80 г;
відварна курка - 180 г;
жменю сушеної журавлини;
жменя зелені цибулі;
жменя пластівців мигдалю.
Приготування
Приготуйте салатну заправку, змішавши майонез з йогуртом, крем-сиром і сушеним часником. Додайте в соус винний оцет. Наріжте курятину кубиками і змішайте з журавлиною і зеленню цибулі. Заправте салат соусом, а перед сервіровкою посипте журавлиною і мигдальними пластівцями. Подавайте салат просто так або у складі сендвіча, на круассане.
Рецепт пісного святкового страви
Ми звикли готувати пастуший пиріг з великою кількістю м'ясного фаршу, але в цій версії страви його замінить пісний інгредієнт – сочевиця.
Інгредієнти:
Приготування
Змішайте бульйон з томатною пастою і залийте сумішшю сочевицю. Залиште її варитися, паралельно пассеруя подрібнені овочі: порей, морква, стебла селери. Додайте до овочів по гілочці розмарину і чебрецю, а потім і пропущені через прес зубки часнику. Додайте овочеву засмажку до сочевиці і залиште її варитися до тих пір, поки не дійде до м'якості. Всипте зелений горошок в самому кінці приготування.
Відваріть картоплю і пюрируйте його з додаванням невеликої кількості рослинного масла. Розподіліть сочевицю у формі і покрийте всі шаром картоплі. Залиште запіканку в духовці буквально на 5 хвилин, поки не підрум'яниться.
Святкове блюдо з риби
Інгредієнти:
Приготування
Підрум'яньте філе сьомги на сковороді з обох сторін. Розведіть крохмаль і змішайте його з цукром. Додайте до суміші гранатовий сироп і розподіліть отриманий соус з рибної м'якоті. Залиште сьомгу в духовці при 150 градусах на 12-15 хвилин.
Рецепт святкової страви з курки
Інгредієнти:
Приготування
В ступі розітріть сіль з гілочками чебрецю і додайте паприку. Отриманою сумішшю натріть промиту і обсушену тушку птиці. Всередину тушки покладіть лимон і роздавлений зубок часнику. Розділіть ріпчасту цибулю на великі півкільця і покладіть птицю поверх. Випікайте курку при 180 градусах півтори години.
Рецепт святкового м'ясної страви в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Підрум'яньте яловичу вирізку на розігрітому вершковому маслі. Розведіть гірчицю з травами бальзамічним оцтом до пастоподібної консистенції. Отриману пасту розподіліть по поверхні яловичої вирізки і залиште її запікатися при 210 градусах 15 хвилин, а потім ще півгодини при 150 градусах. Приготування нашого святкового страви буде завершено, коли температура в центрі шматка досягне 55 градусів.
Святковий салат
Інгредієнти:
Приготування
Приготуйте салатну заправку, змішавши майонез з йогуртом, крем-сиром і сушеним часником. Додайте в соус винний оцет. Наріжте курятину кубиками і змішайте з журавлиною і зеленню цибулі. Заправте салат соусом, а перед сервіровкою посипте журавлиною і мигдальними пластівцями. Подавайте салат просто так або у складі сендвіча, на круассане.
Рекомендуємо добрі рецепти
Меню святкового столу на День народження вдома
Щоб підготовка до святкування дня народження вдома не перетворилася для іменинника в метушню, потрібно скористатися ідеями для заповнення урочистого
Прості салати на святковий стіл
Сьогодні складно уявити святковий стіл з повною відсутністю салатів. Однак буває, що на їх створення має часу чи фінансів, а урізноманітнити застілля
Яловичина з картоплею в горщику в духовці
У рецептах, запропонованих у цій статті описаний процес приготування яловичини з додаванням картоплі і деяких додаткових інгредієнтів. А готувати це
Картопля з грибами в горщиках
Представляємо вам кілька неймовірних рецептів, які допоможуть без клопоту вразити гостей чудовим стравою і продемонструвати свої незвичайні кулінарні
Часникові грінки з чорного хліба – рецепт
Буденна страва з легкістю врятують ароматні часникові грінки. Їх успішно можна додавати в суп або салат, а також подати в якості пікантною закуски до
Грибний суп з вершками
Суп, приготований з будь-якими грибами, завжди виходить ароматним і неймовірно смачним. Пропонуємо урізноманітнити це чудове перше блюдо і розповімо,