Рецепти святкових страв

Рецепт пісного святкового страви
Ми звикли готувати пастуший пиріг з великою кількістю м'ясного фаршу, але в цій версії страви його замінить пісний інгредієнт – сочевиця.
Інгредієнти:
Приготування
Змішайте бульйон з томатною пастою і залийте сумішшю сочевицю. Залиште її варитися, паралельно пассеруя подрібнені овочі: порей, морква, стебла селери. Додайте до овочів по гілочці розмарину і чебрецю, а потім і пропущені через прес зубки часнику. Додайте овочеву засмажку до сочевиці і залиште її варитися до тих пір, поки не дійде до м'якості. Всипте зелений горошок в самому кінці приготування.
Відваріть картоплю і пюрируйте його з додаванням невеликої кількості рослинного масла. Розподіліть сочевицю у формі і покрийте всі шаром картоплі. Залиште запіканку в духовці буквально на 5 хвилин, поки не підрум'яниться.
Святкове блюдо з риби
Інгредієнти:
Приготування
Підрум'яньте філе сьомги на сковороді з обох сторін. Розведіть крохмаль і змішайте його з цукром. Додайте до суміші гранатовий сироп і розподіліть отриманий соус з рибної м'якоті. Залиште сьомгу в духовці при 150 градусах на 12-15 хвилин.
Рецепт святкової страви з курки
Інгредієнти:
Приготування
В ступі розітріть сіль з гілочками чебрецю і додайте паприку. Отриманою сумішшю натріть промиту і обсушену тушку птиці. Всередину тушки покладіть лимон і роздавлений зубок часнику. Розділіть ріпчасту цибулю на великі півкільця і покладіть птицю поверх. Випікайте курку при 180 градусах півтори години.
Рецепт святкового м'ясної страви в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Підрум'яньте яловичу вирізку на розігрітому вершковому маслі. Розведіть гірчицю з травами бальзамічним оцтом до пастоподібної консистенції. Отриману пасту розподіліть по поверхні яловичої вирізки і залиште її запікатися при 210 градусах 15 хвилин, а потім ще півгодини при 150 градусах. Приготування нашого святкового страви буде завершено, коли температура в центрі шматка досягне 55 градусів.
Святковий салат
Інгредієнти:

Приготування
Приготуйте салатну заправку, змішавши майонез з йогуртом, крем-сиром і сушеним часником. Додайте в соус винний оцет. Наріжте курятину кубиками і змішайте з журавлиною і зеленню цибулі. Заправте салат соусом, а перед сервіровкою посипте журавлиною і мигдальними пластівцями. Подавайте салат просто так або у складі сендвіча, на круассане.
Рекомендуємо добрі рецепти

Меню святкового столу на День народження вдома
Щоб підготовка до святкування дня народження вдома не перетворилася для іменинника в метушню, потрібно скористатися ідеями для заповнення урочистого

Прості салати на святковий стіл
Сьогодні складно уявити святковий стіл з повною відсутністю салатів. Однак буває, що на їх створення має часу чи фінансів, а урізноманітнити застілля

Яловичина з картоплею в горщику в духовці
У рецептах, запропонованих у цій статті описаний процес приготування яловичини з додаванням картоплі і деяких додаткових інгредієнтів. А готувати це

Картопля з грибами в горщиках
Представляємо вам кілька неймовірних рецептів, які допоможуть без клопоту вразити гостей чудовим стравою і продемонструвати свої незвичайні кулінарні

Часникові грінки з чорного хліба – рецепт
Буденна страва з легкістю врятують ароматні часникові грінки. Їх успішно можна додавати в суп або салат, а також подати в якості пікантною закуски до

Грибний суп з вершками
Суп, приготований з будь-якими грибами, завжди виходить ароматним і неймовірно смачним. Пропонуємо урізноманітнити це чудове перше блюдо і розповімо,