Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Рецепти святкових страв

Рецепти святкових страв

30-01-2016, 14:10
494
Рецепти святкових страв
Страви для святкового столу відрізняються від тих, що ми подаємо в нашому буденному меню, своєї нетривіальністю. Саме тому у цій підбірці рецептів святкових страв ми вирішили відійти від стереотипних сполучень і приготувати оригінальні, але прості страви.

Рецепт пісного святкового страви


Ми звикли готувати пастуший пиріг з великою кількістю м'ясного фаршу, але в цій версії страви його замінить пісний інгредієнт – сочевиця.
Інгредієнти:

  • порей - 110 г;

  • морква - 90 г;

  • часникові зубки - 4 шт.;

  • зелена сочевиця - 1 ст.;

  • стебла селери - 90 г;

  • овочевий бульйон - 980 мл;

  • з гілочки чебрецю і розмарину;

  • томатна паста - 35 г;

  • картопля - 900 г;

  • зелений горошок - 140 р.


  • Приготування
    Змішайте бульйон з томатною пастою і залийте сумішшю сочевицю. Залиште її варитися, паралельно пассеруя подрібнені овочі: порей, морква, стебла селери. Додайте до овочів по гілочці розмарину і чебрецю, а потім і пропущені через прес зубки часнику. Додайте овочеву засмажку до сочевиці і залиште її варитися до тих пір, поки не дійде до м'якості. Всипте зелений горошок в самому кінці приготування.
    Відваріть картоплю і пюрируйте його з додаванням невеликої кількості рослинного масла. Розподіліть сочевицю у формі і покрийте всі шаром картоплі. Залиште запіканку в духовці буквально на 5 хвилин, поки не підрум'яниться.

    Святкове блюдо з риби


    Інгредієнти:

  • філе сьомги - 670 г;

  • тростинний цукор - 5 г;

  • щіпка крохмалю;

  • вода - 25 мл;

  • гранатовий сироп - 55 мл


  • Приготування
    Підрум'яньте філе сьомги на сковороді з обох сторін. Розведіть крохмаль і змішайте його з цукром. Додайте до суміші гранатовий сироп і розподіліть отриманий соус з рибної м'якоті. Залиште сьомгу в духовці при 150 градусах на 12-15 хвилин.

    Рецепт святкової страви з курки


    Інгредієнти:

  • куряча тушка - 25 кг;

  • паприка - 1 ч. ложка;

  • гілочки чебрецю - 2 шт.;

  • лимон - 1 шт.;

  • вершкове масло - 55 г;

  • головка часнику;

  • ріпчаста цибуля - 240 р.


  • Приготування
    В ступі розітріть сіль з гілочками чебрецю і додайте паприку. Отриманою сумішшю натріть промиту і обсушену тушку птиці. Всередину тушки покладіть лимон і роздавлений зубок часнику. Розділіть ріпчасту цибулю на великі півкільця і покладіть птицю поверх. Випікайте курку при 180 градусах півтори години.

    Рецепт святкового м'ясної страви в духовці


    Інгредієнти:

  • яловича вирізка - 13 кг;

  • сушений орегано, чебрець - по 1 ч. ложці;

  • суха гірчиця - 2 ч. ложки;

  • гострий перець чилі - за смаком;

  • вершкове масло - 35 г;

  • бальзамічний оцет.


  • Приготування
    Підрум'яньте яловичу вирізку на розігрітому вершковому маслі. Розведіть гірчицю з травами бальзамічним оцтом до пастоподібної консистенції. Отриману пасту розподіліть по поверхні яловичої вирізки і залиште її запікатися при 210 градусах 15 хвилин, а потім ще півгодини при 150 градусах. Приготування нашого святкового страви буде завершено, коли температура в центрі шматка досягне 55 градусів.
    Святковий салат
    Інгредієнти:

  • майонез - 115 мл;

  • йогурт - 115 мл;

  • крем-сир - 130 г;

  • часник сушений - 1/2 ч. ложки;

  • винний оцет - 15 мл;

  • сир фета - 80 г;

  • відварна курка - 180 г;
  • Рецепти святкових страв

  • жменю сушеної журавлини;

  • жменя зелені цибулі;

  • жменя пластівців мигдалю.


  • Приготування
    Приготуйте салатну заправку, змішавши майонез з йогуртом, крем-сиром і сушеним часником. Додайте в соус винний оцет. Наріжте курятину кубиками і змішайте з журавлиною і зеленню цибулі. Заправте салат соусом, а перед сервіровкою посипте журавлиною і мигдальними пластівцями. Подавайте салат просто так або у складі сендвіча, на круассане.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Меню святкового столу на День народження вдома
    Меню святкового столу на День народження вдома
    Щоб підготовка до святкування дня народження вдома не перетворилася для іменинника в метушню, потрібно скористатися ідеями для заповнення урочистого
    Прості салати на святковий стіл
    Прості салати на святковий стіл
    Сьогодні складно уявити святковий стіл з повною відсутністю салатів. Однак буває, що на їх створення має часу чи фінансів, а урізноманітнити застілля
    Яловичина з картоплею в горщику в духовці
    Яловичина з картоплею в горщику в духовці
    У рецептах, запропонованих у цій статті описаний процес приготування яловичини з додаванням картоплі і деяких додаткових інгредієнтів. А готувати це
    Картопля з грибами в горщиках
    Картопля з грибами в горщиках
    Представляємо вам кілька неймовірних рецептів, які допоможуть без клопоту вразити гостей чудовим стравою і продемонструвати свої незвичайні кулінарні
    Часникові грінки з чорного хліба – рецепт
    Часникові грінки з чорного хліба – рецепт
    Буденна страва з легкістю врятують ароматні часникові грінки. Їх успішно можна додавати в суп або салат, а також подати в якості пікантною закуски до
    Грибний суп з вершками
    Грибний суп з вершками
    Суп, приготований з будь-якими грибами, завжди виходить ароматним і неймовірно смачним. Пропонуємо урізноманітнити це чудове перше блюдо і розповімо,