Прості салати на святковий стіл
Якщо вас не можна зарахувати до лав любителів складносурядних закусок, то наше зібрання простих салатів на святковий стіл, представлене в цьому матеріалі, напевно послужить гарну службу під час підготовки меню банкету.
Майонезна заправка стала звичним доповненням практично будь-яких святкових закусок. Якщо ви вирішили віддалитися від приївся меню з «Олів'є» в числі обов'язкових страв, оригінальний і смачний салат з великою кількістю зелені, курятиною і беконом неодмінно доведеться вам за смаком.
Інгредієнти:
Для салату:
куряче філе - 340 г;
мікс салату - 140 г;
бекон - 45 г;
груша - 1 шт.;
кедрові горішки - 4 ст. ложки;
сушений часник і паприка - 1/2 ч. ложки.
Для заправки:
оливкова олія - 55 мл;
бальзамічний оцет - 35 мл;
часник - 1 зубок;
діжонська гірчиця - 5 р.
Приготування
Куряче філе приправте сіллю і натріть сумішшю паприки з сушеним часником. Залиште курятину запікати 20 хвилин при 190. Готову м'якоть остудіть і тонко наріжте. Обсмажте скибочки бекону до хрускоту. Грушу також розділіть на тонкі скибочки. Викладіть всі підготовлені інгредієнти в блюдо з міксом салату і посипте кедровими горішками. Для заправки слід збити оливкову олію з бальзаміком, додайте розтертий в пюре часник і гірчицю. Полийте салат готової заправкою і подавайте до столу.
Якщо ви хочете зробити бюджетний, але свіжий і не банальний салат, то головка пекінської капусти стане вашим порятунком. На відміну від іншої зелені, взимку пекінська капуста коштує досить дешево, а ще вона добре поєднується з широким розмаїттям інгредієнтів за рахунок свого нейтрального смаку.
Інгредієнти:
Для заправки:
діжонська гірчиця - 5 г;
мед - 10 мл;
часник - 1 зубок;
мандариновий сік - 80 мл;
цедра 1 мандарина;
оцет - 10 мл;
рослинне масло - 115 мл
Для салату:
головка пекінської капусти;
брюссельська капуста - 230 г;
фіолетовий цибуля - 1 шт.;
яблуко - 1 шт.;
жменя волоських горіхів і родзинок.
Приготування
Приготування нашого нескладного салату на святковий стіл варто почати з замішування заправки, для якої всі компоненти слід помістити в невелику банку, щільно закрити її і збити заправку в емульсію. Пекінську капусту нашаткуйте і змішайте її з розібраної брюссельською капустою. Розділіть фіолетовий цибулю на тонкі півкільця, а яблуко наріжте довільно, але досить тонко. Змішайте всі складові салату разом і залийте заправкою.
Інгредієнти:
курятина - 480 м;
селера - 2 стебла;
виноград - 1 ст.;
волоські горіхи - 1 ст.;
солоний огірок - 65 г;
йогурт - 230 мл;
мак - 1 ст. ложка.
Приготування
Відваривши курятину, розділіть її на кубики. Аналогічним чином поступите і з селерою. Подрібніть солоний огірок, розділіть виноград на половинки і видалити насіння. Поєднавши всі компоненти страви разом, заправте його йогуртом, посипте маком і перемішайте. Дайте салату постояти в холодильнику перед подачею.
Інгредієнти:
майонез - 135 мл;
мед - 1 ч. ложка;
оцет - 10 мл;
брокколі - 480 м;
жменю сушеної журавлини та насіння соняшнику;
шинка - 115 г;
солодкий цибуля - 45 р.
Приготування
Розібравши броколі на суцвіття, відварити їх до м'якості. Остиглі суцвіття розділіть на шматочки поменше. Змішайте брокколі з сушеної журавлиною і насінням, додайте кубики шинки і тонкі кільця цибулі. Заправте салат сумішшю майонезу з медом і оцтом. Залиште страву повністю охолонути перед подачею.
Рецепт салату без майонезу на святковий стіл
Майонезна заправка стала звичним доповненням практично будь-яких святкових закусок. Якщо ви вирішили віддалитися від приївся меню з «Олів'є» в числі обов'язкових страв, оригінальний і смачний салат з великою кількістю зелені, курятиною і беконом неодмінно доведеться вам за смаком.
Інгредієнти:
Для салату:
Для заправки:
Приготування
Куряче філе приправте сіллю і натріть сумішшю паприки з сушеним часником. Залиште курятину запікати 20 хвилин при 190. Готову м'якоть остудіть і тонко наріжте. Обсмажте скибочки бекону до хрускоту. Грушу також розділіть на тонкі скибочки. Викладіть всі підготовлені інгредієнти в блюдо з міксом салату і посипте кедровими горішками. Для заправки слід збити оливкову олію з бальзаміком, додайте розтертий в пюре часник і гірчицю. Полийте салат готової заправкою і подавайте до столу.
Недорогий салат з пекінської капустою на святковий стіл
Якщо ви хочете зробити бюджетний, але свіжий і не банальний салат, то головка пекінської капусти стане вашим порятунком. На відміну від іншої зелені, взимку пекінська капуста коштує досить дешево, а ще вона добре поєднується з широким розмаїттям інгредієнтів за рахунок свого нейтрального смаку.
Інгредієнти:
Для заправки:
Для салату:
Приготування
Приготування нашого нескладного салату на святковий стіл варто почати з замішування заправки, для якої всі компоненти слід помістити в невелику банку, щільно закрити її і збити заправку в емульсію. Пекінську капусту нашаткуйте і змішайте її з розібраної брюссельською капустою. Розділіть фіолетовий цибулю на тонкі півкільця, а яблуко наріжте довільно, але досить тонко. Змішайте всі складові салату разом і залийте заправкою.
Рецепти легкого салату на святковий стіл
Інгредієнти:
Приготування
Відваривши курятину, розділіть її на кубики. Аналогічним чином поступите і з селерою. Подрібніть солоний огірок, розділіть виноград на половинки і видалити насіння. Поєднавши всі компоненти страви разом, заправте його йогуртом, посипте маком і перемішайте. Дайте салату постояти в холодильнику перед подачею.
Простий рецепт салату на святковий стіл
Інгредієнти:
Приготування
Розібравши броколі на суцвіття, відварити їх до м'якості. Остиглі суцвіття розділіть на шматочки поменше. Змішайте брокколі з сушеної журавлиною і насінням, додайте кубики шинки і тонкі кільця цибулі. Заправте салат сумішшю майонезу з медом і оцтом. Залиште страву повністю охолонути перед подачею.
Рекомендуємо добрі рецепти
Прості смачні салати на святковий стіл
З наближенням свят господині намагаються доповнити урочисте меню кількома оригінальними і, головне, простими салатами. Вивчивши цю статтю ви
Смачні новорічні салати
Головним достоїнством новорічного столу у багатьох будинках є звичайно салати - куди ж без них? А головне в подібних закусках - це оригінальний,
Салат з курячою грудкою і кукурудзою
З курячої грудки готують безліч страв. Адже її нейтральний смак і м'яка консистенція поєднується з більшістю продуктів. Особливо вона хороша в
Салат з консервованою кукурудзою
Давайте пофантазуємо на тему салату, щоб можна було прилаштувати залежану баночку консервованої кукурудзи. Пропонуємо кілька рецептів, в яких
Салат з капусти з яблуками
У літній період, коли багато свіжих овочів і фруктів, звичайно ж, хочеться чогось легкого і вітамінного. І тому ми рекомендуємо вам приготувати