Якщо вас не можна зарахувати до лав любителів складносурядних закусок, то наше зібрання простих салатів на святковий стіл, представлене в цьому матеріалі, напевно послужить гарну службу під час підготовки меню банкету.
Рецепт салату без майонезу на святковий стіл
Майонезна заправка стала звичним доповненням практично будь-яких святкових закусок. Якщо ви вирішили віддалитися від приївся меню з «Олів'є» в числі обов'язкових страв, оригінальний і смачний салат з великою кількістю зелені, курятиною і беконом неодмінно доведеться вам за смаком.
Інгредієнти: Для салату:
куряче філе - 340 г; мікс салату - 140 г; бекон - 45 г; груша - 1 шт.; кедрові горішки - 4 ст. ложки; сушений часник і паприка - 1/2 ч. ложки. Для заправки:
оливкова олія - 55 мл; бальзамічний оцет - 35 мл; часник - 1 зубок; діжонська гірчиця - 5 р. Приготування Куряче філе приправте сіллю і натріть сумішшю паприки з сушеним часником. Залиште курятину запікати 20 хвилин при 190. Готову м'якоть остудіть і тонко наріжте. Обсмажте скибочки бекону до хрускоту. Грушу також розділіть на тонкі скибочки. Викладіть всі підготовлені інгредієнти в блюдо з міксом салату і посипте кедровими горішками. Для заправки слід збити оливкову олію з бальзаміком, додайте розтертий в пюре часник і гірчицю. Полийте салат готової заправкою і подавайте до столу.
Недорогий салат з пекінської капустою на святковий стіл
Якщо ви хочете зробити бюджетний, але свіжий і не банальний салат, то головка пекінської капусти стане вашим порятунком. На відміну від іншої зелені, взимку пекінська капуста коштує досить дешево, а ще вона добре поєднується з широким розмаїттям інгредієнтів за рахунок свого нейтрального смаку.
Інгредієнти: Для заправки:
діжонська гірчиця - 5 г; мед - 10 мл; часник - 1 зубок; мандариновий сік - 80 мл; цедра 1 мандарина; оцет - 10 мл; рослинне масло - 115 мл Для салату:
головка пекінської капусти; брюссельська капуста - 230 г; фіолетовий цибуля - 1 шт.; яблуко - 1 шт.; жменя волоських горіхів і родзинок. Приготування Приготування нашого нескладного салату на святковий стіл варто почати з замішування заправки, для якої всі компоненти слід помістити в невелику банку, щільно закрити її і збити заправку в емульсію. Пекінську капусту нашаткуйте і змішайте її з розібраної брюссельською капустою. Розділіть фіолетовий цибулю на тонкі півкільця, а яблуко наріжте довільно, але досить тонко. Змішайте всі складові салату разом і залийте заправкою.
Рецепти легкого салату на святковий стіл
Інгредієнти: курятина - 480 м; селера - 2 стебла; виноград - 1 ст.; волоські горіхи - 1 ст.; солоний огірок - 65 г; йогурт - 230 мл; мак - 1 ст. ложка. Приготування Відваривши курятину, розділіть її на кубики. Аналогічним чином поступите і з селерою. Подрібніть солоний огірок, розділіть виноград на половинки і видалити насіння. Поєднавши всі компоненти страви разом, заправте його йогуртом, посипте маком і перемішайте. Дайте салату постояти в холодильнику перед подачею.
Простий рецепт салату на святковий стіл
Інгредієнти: майонез - 135 мл; мед - 1 ч. ложка; оцет - 10 мл; брокколі - 480 м; жменю сушеної журавлини та насіння соняшнику; шинка - 115 г; солодкий цибуля - 45 р. Приготування Розібравши броколі на суцвіття, відварити їх до м'якості. Остиглі суцвіття розділіть на шматочки поменше. Змішайте брокколі з сушеної журавлиною і насінням, додайте кубики шинки і тонкі кільця цибулі. Заправте салат сумішшю майонезу з медом і оцтом. Залиште страву повністю охолонути перед подачею.