Часникові грінки з чорного хліба – рецепт
Хто здатний встояти перед хрусткою, засмаженою грінкою, пахучою часником? Такі грінки можна класти не тільки в перші страви та холодні закуски, але і їсти окремо, в компанії соусу або просто так. Кілька цікавих рецептів часникових грінки з чорного хліба ми опишемо далі.
Ці рецепти грінок хороші тим, що для їх приготування, крім часнику, можна використовувати ціле розмаїття спецій і прянощів. Ми вирішили приготувати пікантні грінки з паприкою і щіпка кайенского перцю.
Інгредієнти:
чорний хліб - 2 скибочки;
мелена паприка - 1/8 ч. ложки;
кунжутне насіння - 1 ч. ложка;
вершкове масло - 15 г;
часник сушений - 1/2 ч. ложки;
щіпка кайенского перцю.
Приготування
Розділивши чорний хліб на кубики, розтоплене масло змішайте з сушеним часником, паприкою і кайенским перцем. Полийте шматочки хліба ароматним маслом і ретельно перемішайте. Розподіліть кубики хліба на деку і посипте пучкою солі і кунжутом. Залиште при 180 градусах, поки грінки не стануть рум'яними.
Шматочки ароматного бородінського хліба з присипкою з кмину і зіри, самі по собі стануть ідеальною основою для грінок, але в доповненні часникової заправки виходить ще смачніше.
Інгредієнти:
бородінський хліб - 1/2 буханки;
оливкова олія - 45 мл;
часникові зубки - 2-3 шт.
Приготування
Очистіть часникові зубки і розітріть їх з щедрою пучкою солі в ступі, поки не отримаєте однорідну пасту. Розведіть часникову пасту маслом, а потім збризніть цим маслом нарізаний кубиками бородинський хліб. Запікайте грінки при 175 градусах 10-12 хвилин.
Одна з опцій подачі часникових грінок передбачає додавання часнику в соус, а не заправку для самих хлібних шматочків. На виході отримуємо ідеальну закуску до пінному або швидкий снек до перегляду фільмів.
Інгредієнти:
зубки часнику - 2 шт.;
жменя зелені цибулі;
вершковий сир - 85 м;
майонез - 315 мл;
грінки з чорного хліба.
Приготування
Підрум'янивши шматочки часникового хліба в духовці, залиште їх остигати на час приготування соусу. Для соусу збийте вершковий сир з майонезом разом і додайте до отриманої суміші подрібнені часникові зубки зелень цибулі. Змішавши складові до однорідності, подавайте соус-дип в парі з порцією грінок.
Цей рецепт грінок схожий з рецептом гарячих бутербродів і чудово підходить для подачі з супом. Хіба хтось здатний встояти проти поєднання хрусткого хліба, тягучого сиру і часникових зубков.
Інгредієнти:
часникові зубки - 2 шт.;
твердий сир (тертий) - 2 ст.;
скибочки чорного хліба - 4 шт.;
зелень кропу - 1 ч. ложка.
Приготування
Викладіть шматочки хліба на деко і залиште в духовці при 180 градусах на 7 хвилин. З'єднайте сир з подрібненою зеленню кропу. Розріжте часникові зубки і натріть ними ще гарячі грінки. Викладіть сир на одну з грінок, накрийте другою і поверніть все в духовку ще десь на хвилину, щоб сир встиг розтанути. Гарячі грінки наріжте кубиками і подавайте з супом.
Інгредієнти:
скибочки чорного хліба - 10-12 шт.;
рослинне масло - 165 мл;
часник сушений - 2 ч. ложки;
сушений орегано, чебрець, базилік - по 1 ч. ложці;
тертий пармезан - 1 ст. ложка.
Приготування
Хліб розділіть на кубики. Приготуйте суміш з рослинної олії, сушеного часнику і трав. Змішайте кубики хліба з часниковим маслом, розкласти на деку і посипте сіллю з тертим пармезаном. Надсилайте грінки в духовку запікатися при 180 градусах 12-15 хвилин.
Як приготувати часникові грінки з чорного хліба?
Ці рецепти грінок хороші тим, що для їх приготування, крім часнику, можна використовувати ціле розмаїття спецій і прянощів. Ми вирішили приготувати пікантні грінки з паприкою і щіпка кайенского перцю.
Інгредієнти:
Приготування
Розділивши чорний хліб на кубики, розтоплене масло змішайте з сушеним часником, паприкою і кайенским перцем. Полийте шматочки хліба ароматним маслом і ретельно перемішайте. Розподіліть кубики хліба на деку і посипте пучкою солі і кунжутом. Залиште при 180 градусах, поки грінки не стануть рум'яними.
Часникові грінки з бородінського хліба
Шматочки ароматного бородінського хліба з присипкою з кмину і зіри, самі по собі стануть ідеальною основою для грінок, але в доповненні часникової заправки виходить ще смачніше.
Інгредієнти:
Приготування
Очистіть часникові зубки і розітріть їх з щедрою пучкою солі в ступі, поки не отримаєте однорідну пасту. Розведіть часникову пасту маслом, а потім збризніть цим маслом нарізаний кубиками бородинський хліб. Запікайте грінки при 175 градусах 10-12 хвилин.
Грінки з чорного хліба з часниковим соусом
Одна з опцій подачі часникових грінок передбачає додавання часнику в соус, а не заправку для самих хлібних шматочків. На виході отримуємо ідеальну закуску до пінному або швидкий снек до перегляду фільмів.
Інгредієнти:
Приготування
Підрум'янивши шматочки часникового хліба в духовці, залиште їх остигати на час приготування соусу. Для соусу збийте вершковий сир з майонезом разом і додайте до отриманої суміші подрібнені часникові зубки зелень цибулі. Змішавши складові до однорідності, подавайте соус-дип в парі з порцією грінок.
Рецепт часникових грінки з чорного хліба
Цей рецепт грінок схожий з рецептом гарячих бутербродів і чудово підходить для подачі з супом. Хіба хтось здатний встояти проти поєднання хрусткого хліба, тягучого сиру і часникових зубков.
Інгредієнти:
Приготування
Викладіть шматочки хліба на деко і залиште в духовці при 180 градусах на 7 хвилин. З'єднайте сир з подрібненою зеленню кропу. Розріжте часникові зубки і натріть ними ще гарячі грінки. Викладіть сир на одну з грінок, накрийте другою і поверніть все в духовку ще десь на хвилину, щоб сир встиг розтанути. Гарячі грінки наріжте кубиками і подавайте з супом.
Часникові грінки з чорного хліба до пива
Інгредієнти:
Приготування
Хліб розділіть на кубики. Приготуйте суміш з рослинної олії, сушеного часнику і трав. Змішайте кубики хліба з часниковим маслом, розкласти на деку і посипте сіллю з тертим пармезаном. Надсилайте грінки в духовку запікатися при 180 градусах 12-15 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Грінки з білого хліба
Вся принадність домашніх грінок в тому, що це неабияке блюдо дозволяє успішно розправитися з залишками вчорашнього хліба. І робити їх можна будь-яким
Грінки з чорного хліба з часником
Будь-які грінки - це прекрасне доповнення до багатьох страв. Але ті хрусткі скибочки, які зроблені з чорного хліба і приправлені часником займають
Як зробити грінки?
Грінки - це дуже універсальне блюдо і дуже бюджетне. З них виходить прекрасна основа для бутербродів, самостійна закуска до чаю або до перших страв.
Часникові грінки
Навряд чи знайдуться люди, які не люблять грінки, а тому розглянемо кілька рецептів приготування цієї закуски. Найпоширенішими є грінки з часником, а
Грінки з сиром
Грінки з сиром - це прекрасний сніданок на швидку руку. Часто, деякі господині подають цю страву навіть до святкового столу, так що про легкість і
Грінки в духовці
Грінки - річ універсальна, адже годяться вони для доповнення супів, або салатів, так і в якості основи для бутерброда, або закуски до пива. Як