» » Часникові грінки з чорного хліба – рецепт

Часникові грінки з чорного хліба – рецепт

Часникові грінки з чорного хліба – рецепт
Хто здатний встояти перед хрусткою, засмаженою грінкою, пахучою часником? Такі грінки можна класти не тільки в перші страви та холодні закуски, але і їсти окремо, в компанії соусу або просто так. Кілька цікавих рецептів часникових грінки з чорного хліба ми опишемо далі.

Як приготувати часникові грінки з чорного хліба?


Ці рецепти грінок хороші тим, що для їх приготування, крім часнику, можна використовувати ціле розмаїття спецій і прянощів. Ми вирішили приготувати пікантні грінки з паприкою і щіпка кайенского перцю.
Інгредієнти:

  • чорний хліб - 2 скибочки;

  • мелена паприка - 1/8 ч. ложки;

  • кунжутне насіння - 1 ч. ложка;

  • вершкове масло - 15 г;

  • часник сушений - 1/2 ч. ложки;

  • щіпка кайенского перцю.


  • Приготування
    Розділивши чорний хліб на кубики, розтоплене масло змішайте з сушеним часником, паприкою і кайенским перцем. Полийте шматочки хліба ароматним маслом і ретельно перемішайте. Розподіліть кубики хліба на деку і посипте пучкою солі і кунжутом. Залиште при 180 градусах, поки грінки не стануть рум'яними.

    Часникові грінки з бородінського хліба


    Шматочки ароматного бородінського хліба з присипкою з кмину і зіри, самі по собі стануть ідеальною основою для грінок, але в доповненні часникової заправки виходить ще смачніше.
    Інгредієнти:

  • бородінський хліб - 1/2 буханки;

  • оливкова олія - 45 мл;

  • часникові зубки - 2-3 шт.


  • Приготування
    Очистіть часникові зубки і розітріть їх з щедрою пучкою солі в ступі, поки не отримаєте однорідну пасту. Розведіть часникову пасту маслом, а потім збризніть цим маслом нарізаний кубиками бородинський хліб. Запікайте грінки при 175 градусах 10-12 хвилин.

    Грінки з чорного хліба з часниковим соусом


    Одна з опцій подачі часникових грінок передбачає додавання часнику в соус, а не заправку для самих хлібних шматочків. На виході отримуємо ідеальну закуску до пінному або швидкий снек до перегляду фільмів.
    Інгредієнти:

  • зубки часнику - 2 шт.;

  • жменя зелені цибулі;

  • вершковий сир - 85 м;

  • майонез - 315 мл;

  • грінки з чорного хліба.


  • Приготування
    Підрум'янивши шматочки часникового хліба в духовці, залиште їх остигати на час приготування соусу. Для соусу збийте вершковий сир з майонезом разом і додайте до отриманої суміші подрібнені часникові зубки зелень цибулі. Змішавши складові до однорідності, подавайте соус-дип в парі з порцією грінок.

    Рецепт часникових грінки з чорного хліба


    Цей рецепт грінок схожий з рецептом гарячих бутербродів і чудово підходить для подачі з супом. Хіба хтось здатний встояти проти поєднання хрусткого хліба, тягучого сиру і часникових зубков.
    Інгредієнти:

  • часникові зубки - 2 шт.;

  • твердий сир (тертий) - 2 ст.;

  • скибочки чорного хліба - 4 шт.;

  • зелень кропу - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Викладіть шматочки хліба на деко і залиште в духовці при 180 градусах на 7 хвилин. З'єднайте сир з подрібненою зеленню кропу. Розріжте часникові зубки і натріть ними ще гарячі грінки. Викладіть сир на одну з грінок, накрийте другою і поверніть все в духовку ще
    Часникові грінки з чорного хліба – рецепт
    десь на хвилину, щоб сир встиг розтанути. Гарячі грінки наріжте кубиками і подавайте з супом.

    Часникові грінки з чорного хліба до пива


    Інгредієнти:

  • скибочки чорного хліба - 10-12 шт.;

  • рослинне масло - 165 мл;

  • часник сушений - 2 ч. ложки;

  • сушений орегано, чебрець, базилік - по 1 ч. ложці;

  • тертий пармезан - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Хліб розділіть на кубики. Приготуйте суміш з рослинної олії, сушеного часнику і трав. Змішайте кубики хліба з часниковим маслом, розкласти на деку і посипте сіллю з тертим пармезаном. Надсилайте грінки в духовку запікатися при 180 градусах 12-15 хвилин.
    Додав: admin | 16-12-2015, 18:52
    Переглядів: 663