Хто здатний встояти перед хрусткою, засмаженою грінкою, пахучою часником? Такі грінки можна класти не тільки в перші страви та холодні закуски, але і їсти окремо, в компанії соусу або просто так. Кілька цікавих рецептів часникових грінки з чорного хліба ми опишемо далі.
Як приготувати часникові грінки з чорного хліба?
Ці рецепти грінок хороші тим, що для їх приготування, крім часнику, можна використовувати ціле розмаїття спецій і прянощів. Ми вирішили приготувати пікантні грінки з паприкою і щіпка кайенского перцю.
Інгредієнти: чорний хліб - 2 скибочки; мелена паприка - 1/8 ч. ложки; кунжутне насіння - 1 ч. ложка; вершкове масло - 15 г; часник сушений - 1/2 ч. ложки; щіпка кайенского перцю. Приготування Розділивши чорний хліб на кубики, розтоплене масло змішайте з сушеним часником, паприкою і кайенским перцем. Полийте шматочки хліба ароматним маслом і ретельно перемішайте. Розподіліть кубики хліба на деку і посипте пучкою солі і кунжутом. Залиште при 180 градусах, поки грінки не стануть рум'яними.
Часникові грінки з бородінського хліба
Шматочки ароматного бородінського хліба з присипкою з кмину і зіри, самі по собі стануть ідеальною основою для грінок, але в доповненні часникової заправки виходить ще смачніше.
Інгредієнти: бородінський хліб - 1/2 буханки; оливкова олія - 45 мл; часникові зубки - 2-3 шт. Приготування Очистіть часникові зубки і розітріть їх з щедрою пучкою солі в ступі, поки не отримаєте однорідну пасту. Розведіть часникову пасту маслом, а потім збризніть цим маслом нарізаний кубиками бородинський хліб. Запікайте грінки при 175 градусах 10-12 хвилин.
Грінки з чорного хліба з часниковим соусом
Одна з опцій подачі часникових грінок передбачає додавання часнику в соус, а не заправку для самих хлібних шматочків. На виході отримуємо ідеальну закуску до пінному або швидкий снек до перегляду фільмів.
Інгредієнти: зубки часнику - 2 шт.; жменя зелені цибулі; вершковий сир - 85 м; майонез - 315 мл; грінки з чорного хліба. Приготування Підрум'янивши шматочки часникового хліба в духовці, залиште їх остигати на час приготування соусу. Для соусу збийте вершковий сир з майонезом разом і додайте до отриманої суміші подрібнені часникові зубки зелень цибулі. Змішавши складові до однорідності, подавайте соус-дип в парі з порцією грінок.
Рецепт часникових грінки з чорного хліба
Цей рецепт грінок схожий з рецептом гарячих бутербродів і чудово підходить для подачі з супом. Хіба хтось здатний встояти проти поєднання хрусткого хліба, тягучого сиру і часникових зубков.
Інгредієнти: часникові зубки - 2 шт.; твердий сир (тертий) - 2 ст.; скибочки чорного хліба - 4 шт.; зелень кропу - 1 ч. ложка. Приготування Викладіть шматочки хліба на деко і залиште в духовці при 180 градусах на 7 хвилин. З'єднайте сир з подрібненою зеленню кропу. Розріжте часникові зубки і натріть ними ще гарячі грінки. Викладіть сир на одну з грінок, накрийте другою і поверніть все в духовку ще
десь на хвилину, щоб сир встиг розтанути. Гарячі грінки наріжте кубиками і подавайте з супом.
Часникові грінки з чорного хліба до пива
Інгредієнти: скибочки чорного хліба - 10-12 шт.; рослинне масло - 165 мл; часник сушений - 2 ч. ложки; сушений орегано, чебрець, базилік - по 1 ч. ложці; тертий пармезан - 1 ст. ложка. Приготування Хліб розділіть на кубики. Приготуйте суміш з рослинної олії, сушеного часнику і трав. Змішайте кубики хліба з часниковим маслом, розкласти на деку і посипте сіллю з тертим пармезаном. Надсилайте грінки в духовку запікатися при 180 градусах 12-15 хвилин.