Грінки з чорного хліба з часником
Хрусткі грінки – це не тільки самостійна закуска, яку можна знайти упакованої на полиці супермаркетів, але і прекрасне доповнення до гарячих страв, яке слід приготувати на власній кухні. Якщо у вас на полиці лежить без діла шматочок чорного хліба дводенної давності, використовуйте його в якості головного інгредієнта, втіливши один з представлених нижче рецептів.
Хрустка гаряча грінки, м'якуш та окраєць, яку можна натерти зрізом часникового зубчики – одне з найулюбленіших і доступних ласощів для багатьох. Так чому б не заготовити улюблену їжу про запас і не зберігати її в герметичному контейнері на полиці? Зручний перекус буде кожен раз під рукою.
Інгредієнти:
чорний хліб - 6-8 скибочок;
оливкова олія - 25 мл;
часник сушений - 1 ч. ложка;
велика морська сіль - за смаком.
Приготування
Наріжте чорний хліб максимально тонкими скибочками і розкладіть їх на покритому пергаментом деко. Посипте хлібні шматочки крупною морською сіллю, сушеним часником, перемішайте і додайте в розігрітому до 195 градусів духовій шафі. Через 10 хвилин, коли грінки стануть хрусткими і золотистими – вони готові.
Не варто забувати і про те, що грінки – одна з самих бюджетних і закусок до пінному. Ароматні й гарячі, вони смачні навіть самі по собі, але в компанії з соусом стають справжніми ласощами для будь-якого пивомана і не тільки.
Інгредієнти:
чорний хліб - 6-7 скибочок;
насіння кмину - 1 /2 ч. ложки;
вершкове масло - 35 г;
часник - 2 зубки;
майонез - 165 мл;
сметана - 115 мл;
гірчиця - 15 г;
солоний огірок - 1 шт.;
зелень петрушки - 1 ч. ложка.
Приготування
Наріжте хліб на шматочки будь-якого зручного розміру. В ступі розітріть насіння кмину з пучкою великої морської солі і часником. Розтопіть вершкове масло і змішайте його з часниковою пастою, а потім вилийте поверх хлібних шматочків. Поставте грінки в духовку на 7-10 хвилин, щоб підрум'янилися, а самі беріться за простий соус.
Соус до грінок з часником готується і того швидше. Подрібніть солоний огірок і додайте його в соус, що складається зі сметани, майонезу і гірчиці. Щоб зробити рецепт пікантніше, ви можете додати будь-гострий соус (на кшталт «Табаско») за смаком. Довершити все зеленню петрушки і сервіруйте одночасно з гарячими грінками.
Інгредієнти:
чорний хліб - 7-8 скибочок;
твердий сир - 4-5 скибочок;
часникові зубки - 2 шт.;
рослинна олія - 25 мл
Приготування
Поставте на вогонь важку чавунну сковороду і влийте в неї масло. Коли масло розігріється, викладіть на нього шматочки хліба і дайте підрум'янитися з обох сторін. Як тільки хліб стане золотистою, переверніть його на іншу сторону і натріть засмажену частина зрізом часникового зубчики. Викладіть скибочку сиру на половину всіх шматочків хліба і накрийте їх другою половиною, розміщуючи шматочки засмаженою стороною до сиру. Дочекайтеся, поки грінки підрум'яняться з іншого боку, злегка остудіть і наріжте їх на шматочки меншого розміру. Готові грінки стануть ідеальною закускою до супу.
Інгредієнти:
чорний хліб - 4-5 шматків;
часникові зубки - 2-3 шт.;
вершкове масло - 35 г;
велика морська сіль.
Приготування
Нарізавши грінки брусочками, поставте їх у розігріту до 200 градусів духовку і дочекайтеся моменту, коли вони стануть рум'яними і хрусткими. Розтопіть шматок вершкового масла і з'єднайте його з пучкою солі і пропущеним через прес часником. Ще гарячі грінки полийте розтопленим маслом і перемішайте.
Як приготувати грінки з часником?
Хрустка гаряча грінки, м'якуш та окраєць, яку можна натерти зрізом часникового зубчики – одне з найулюбленіших і доступних ласощів для багатьох. Так чому б не заготовити улюблену їжу про запас і не зберігати її в герметичному контейнері на полиці? Зручний перекус буде кожен раз під рукою.
Інгредієнти:
Приготування
Наріжте чорний хліб максимально тонкими скибочками і розкладіть їх на покритому пергаментом деко. Посипте хлібні шматочки крупною морською сіллю, сушеним часником, перемішайте і додайте в розігрітому до 195 градусів духовій шафі. Через 10 хвилин, коли грінки стануть хрусткими і золотистими – вони готові.
Рецепт грінки з часником до пива
Не варто забувати і про те, що грінки – одна з самих бюджетних і закусок до пінному. Ароматні й гарячі, вони смачні навіть самі по собі, але в компанії з соусом стають справжніми ласощами для будь-якого пивомана і не тільки.
Інгредієнти:
Приготування
Наріжте хліб на шматочки будь-якого зручного розміру. В ступі розітріть насіння кмину з пучкою великої морської солі і часником. Розтопіть вершкове масло і змішайте його з часниковою пастою, а потім вилийте поверх хлібних шматочків. Поставте грінки в духовку на 7-10 хвилин, щоб підрум'янилися, а самі беріться за простий соус.
Соус до грінок з часником готується і того швидше. Подрібніть солоний огірок і додайте його в соус, що складається зі сметани, майонезу і гірчиці. Щоб зробити рецепт пікантніше, ви можете додати будь-гострий соус (на кшталт «Табаско») за смаком. Довершити все зеленню петрушки і сервіруйте одночасно з гарячими грінками.
Грінки з сиром і часником
Інгредієнти:
Приготування
Поставте на вогонь важку чавунну сковороду і влийте в неї масло. Коли масло розігріється, викладіть на нього шматочки хліба і дайте підрум'янитися з обох сторін. Як тільки хліб стане золотистою, переверніть його на іншу сторону і натріть засмажену частина зрізом часникового зубчики. Викладіть скибочку сиру на половину всіх шматочків хліба і накрийте їх другою половиною, розміщуючи шматочки засмаженою стороною до сиру. Дочекайтеся, поки грінки підрум'яняться з іншого боку, злегка остудіть і наріжте їх на шматочки меншого розміру. Готові грінки стануть ідеальною закускою до супу.
Грінки з чорного хліба з часником в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Нарізавши грінки брусочками, поставте їх у розігріту до 200 градусів духовку і дочекайтеся моменту, коли вони стануть рум'яними і хрусткими. Розтопіть шматок вершкового масла і з'єднайте його з пучкою солі і пропущеним через прес часником. Ще гарячі грінки полийте розтопленим маслом і перемішайте.
Рекомендуємо добрі рецепти
Грінки з білого хліба
Вся принадність домашніх грінок в тому, що це неабияке блюдо дозволяє успішно розправитися з залишками вчорашнього хліба. І робити їх можна будь-яким
Як приготувати грінки з часником?
Приготувати грінки - це найлегше, що можна зробити з вчорашнього черствого хліба. В рамках даної статті розповімо, як зробити чудову закуску до пива
Грінки з сиром і часником
Грінки - це ідеальний спосіб позбутися від залишків хліба і скрасити буденний обід пікантну нотку. Пропонуємо два чудових і зовсім простих рецепту
Як зробити грінки?
Грінки - це дуже універсальне блюдо і дуже бюджетне. З них виходить прекрасна основа для бутербродів, самостійна закуска до чаю або до перших страв.
Часникові грінки
Навряд чи знайдуться люди, які не люблять грінки, а тому розглянемо кілька рецептів приготування цієї закуски. Найпоширенішими є грінки з часником, а
Грінки в духовці
Грінки - річ універсальна, адже годяться вони для доповнення супів, або салатів, так і в якості основи для бутерброда, або закуски до пива. Як