» » Грінки з чорного хліба з часником

Грінки з чорного хліба з часником

Грінки з чорного хліба з часником
Хрусткі грінки – це не тільки самостійна закуска, яку можна знайти упакованої на полиці супермаркетів, але і прекрасне доповнення до гарячих страв, яке слід приготувати на власній кухні. Якщо у вас на полиці лежить без діла шматочок чорного хліба дводенної давності, використовуйте його в якості головного інгредієнта, втіливши один з представлених нижче рецептів.

Як приготувати грінки з часником?


Хрустка гаряча грінки, м'якуш та окраєць, яку можна натерти зрізом часникового зубчики – одне з найулюбленіших і доступних ласощів для багатьох. Так чому б не заготовити улюблену їжу про запас і не зберігати її в герметичному контейнері на полиці? Зручний перекус буде кожен раз під рукою.
Інгредієнти:

  • чорний хліб - 6-8 скибочок;

  • оливкова олія - 25 мл;

  • часник сушений - 1 ч. ложка;

  • велика морська сіль - за смаком.


  • Приготування
    Наріжте чорний хліб максимально тонкими скибочками і розкладіть їх на покритому пергаментом деко. Посипте хлібні шматочки крупною морською сіллю, сушеним часником, перемішайте і додайте в розігрітому до 195 градусів духовій шафі. Через 10 хвилин, коли грінки стануть хрусткими і золотистими – вони готові.

    Рецепт грінки з часником до пива


    Не варто забувати і про те, що грінки – одна з самих бюджетних і закусок до пінному. Ароматні й гарячі, вони смачні навіть самі по собі, але в компанії з соусом стають справжніми ласощами для будь-якого пивомана і не тільки.
    Інгредієнти:

  • чорний хліб - 6-7 скибочок;

  • насіння кмину - 1 /2 ч. ложки;

  • вершкове масло - 35 г;

  • часник - 2 зубки;

  • майонез - 165 мл;

  • сметана - 115 мл;

  • гірчиця - 15 г;

  • солоний огірок - 1 шт.;

  • зелень петрушки - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Наріжте хліб на шматочки будь-якого зручного розміру. В ступі розітріть насіння кмину з пучкою великої морської солі і часником. Розтопіть вершкове масло і змішайте його з часниковою пастою, а потім вилийте поверх хлібних шматочків. Поставте грінки в духовку на 7-10 хвилин, щоб підрум'янилися, а самі беріться за простий соус.
    Соус до грінок з часником готується і того швидше. Подрібніть солоний огірок і додайте його в соус, що складається зі сметани, майонезу і гірчиці. Щоб зробити рецепт пікантніше, ви можете додати будь-гострий соус (на кшталт «Табаско») за смаком. Довершити все зеленню петрушки і сервіруйте одночасно з гарячими грінками.

    Грінки з сиром і часником


    Інгредієнти:

  • чорний хліб - 7-8 скибочок;

  • твердий сир - 4-5 скибочок;

  • часникові зубки - 2 шт.;

  • рослинна олія - 25 мл


  • Приготування
    Поставте на вогонь важку чавунну сковороду і влийте в неї масло. Коли масло розігріється, викладіть на нього шматочки хліба і дайте підрум'янитися з обох сторін. Як тільки хліб стане золотистою, переверніть його на іншу сторону і натріть засмажену частина зрізом часникового зубчики. Викладіть скибочку сиру на половину всіх шматочків хліба і накрийте їх другою половиною, розміщуючи шматочки засмаженою стороною до сиру. Дочекайтеся, поки грінки підрум'яняться з іншого боку, злегка остудіть і наріжте їх на шматочки меншого розміру. Готові грінки стануть ідеальною закускою до супу.

    Грінки з чорного хліба з часником в духовці


    Інгредієнти:

  • чорний хліб - 4-5 шматків;
  • Грінки з чорного хліба з часником

  • часникові зубки - 2-3 шт.;

  • вершкове масло - 35 г;

  • велика морська сіль.


  • Приготування
    Нарізавши грінки брусочками, поставте їх у розігріту до 200 градусів духовку і дочекайтеся моменту, коли вони стануть рум'яними і хрусткими. Розтопіть шматок вершкового масла і з'єднайте його з пучкою солі і пропущеним через прес часником. Ще гарячі грінки полийте розтопленим маслом і перемішайте.
    Додав: admin | 1-11-2015, 23:22
    Переглядів: 1621