Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Часникове масло рецепт приготування

Часникове масло рецепт приготування

27-12-2015, 20:53
801
Часникове масло рецепт приготування
Напевно ви чули про корисні властивості часнику, якими наділене це рослина, крім його здатності надавати страв додаткові смакові якості. Одним із способів вживання часнику в їжу є приготування часникового масла. Його застосовують як для заправки салатів і додаткової ароматизації страв і додання їм пікантного смаку, так і в лікувальних цілях.

Як зробити часникове масло в домашніх умовах - рецепт приготування?


Інгредієнти:

  • часник – 1 головка;

  • олія оливкова холодного віджиму – 500 мл


  • Приготування
    Головку часнику промиваємо, розбираємо на зубці, позбавляє їх від лушпиння, кожен з них розсікає уздовж на дві половинки і укладаємо в стерильну і суху бутель, бажано з темного скла і закриваємо тимчасово пробкою. Оливкова олія холодного віджиму наливаємо у кухлик або каструльку, прогріваємо до температури 180 градусів і акуратно вливаємо його тонкою цівкою в бутель з часником. Зауважимо, що при цьому користуватися пластиковою лійкою не можна. Укупориваем бутель і визначаємо в прохолодне місце (не в холодильник) приблизно на один тиждень. Після закінчення часу проціджуємо часникове масло через стерильну марлю, переливаємо в іншу стерильну ємність, щільно закриваємо кришкою і ставимо в прохолодне місце. Бажано використовувати таке масло протягом одного місяця.

    Як зробити смажене часникове масло в домашніх умовах?


    Інгредієнти:

  • часник – 1 головка;

  • оливкова олія холодного віджиму – 500 мл;

  • чебрець – щіпка;

  • чорний перець горошком – щіпка.


  • Приготування
    Для приготування смаженого часникового масла нам знадобиться будь-яка жаростійка ємність з кришкою, придатна для використання в духовці. Промиваємо головку часнику, розбираємо її на зубці, які очищаємо від лушпиння, розсікає уздовж навпіл і кладемо на дно обраної посуду. Кидаємо також чебрець, чорний перець горошком і вливаємо олію.
    Визначаємо прикриту кришкою ємність в заздалегідь прогрітий до 150 градусів духовку і прогріваємо при такому температурному режимі п'ятдесят хвилин. Потім переливаємо часникове масло в стерильну бутель, попередньо процідивши його через стерильну марлю.
    Таке масло готове до вживання відразу ж, безпосередньо після приготування, а зберігати його краще в прохолодному місці не більше місяця.

    Рецепт приготування вершкового часникового масла із зеленню в домашніх умовах


    Інгредієнти:

  • часник – 3-4 зубчики або по смаку;

  • вершкове масло – 250 г;

  • петрушка або будь-яка зелень на ваш смак – 1 пучок;

  • чорний мелений перець – за смаком;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    Приготувати часникове масло не просто, а дуже просто. Для цього завчасно дістанемо масло з холодильника, щоб воно добре відтануло і стало м'яким. Потім чистимо і видавлюємо через прес часник, дрібненько рубаємо свіжу зелень петрушки, і додаємо до маслу. Присмачую масу сіллю і меленим чорним перцем і перемішуємо. Вершкове часникове масло готове. Дуже смачні з таким маслом бутерброди зі свіжим хлібцем.

    Як зробити лікувальний часникове масло в домашніх умовах?


    Інгредієнти:

  • часник;

  • рослинна олія;
  • Часникове масло рецепт приготування


    Приготування
    Для приготування лікувального часникового масла очищаємо і подрібнюємо часник, укладаємо його в півлітрову стерильну пляшку, заповнивши її на три чверті. Заливаємо часник в ємності рослинним маслом доверху, укупориваем її і ставимо на чотирнадцять днів у прохолодне місце. Після закінчення часу проціджуємо часникове масло через стерильну марлю. Для застосування розводимо столову ложку масла в одному літрі води і приймаємо по одній склянці три рази в день. Такий засіб допомагає справитися з простудними захворюваннями, виганяє глистів і підвищує імунітет.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Вино з аличі в домашніх умовах
    Вино з аличі в домашніх умовах
    Вино домашнього приготування – це завжди краще, ніж магазинний напій, тому що ви точно знаєте, якими були інгредієнти і технологія виготовлення. А ще
    В'ялена оленина
    В'ялена оленина
    У всьому світі оленина вважається делікатесом, а тому у відкритому продажі цього м'яса не знайдеш. Але якщо раптом вам пощастило його придбати, то
    Часникове масло
    Часникове масло
    Часникове масло це дуже корисний продукт. Під цією назвою ховається і соняшникова та вершкове і оливкове, льняне часникові олії. Хочете знати, як їх
    Домашнє виноградне вино
    Домашнє виноградне вино
    Домашнє вино - це смачний і корисний напій, який нормалізує тиск і знижує ризик серцево-судинних захворювань, якщо пити його в невеликих кількостях.
    Домашнє вино з агрусу - рецепт
    Домашнє вино з агрусу - рецепт
    Вино з агрусу ні чим за смаком не поступається традиційному виноградному. Краще всього для напою підійдуть сорти великого, солодкого жовтого або
    Наливка з полуниці
    Наливка з полуниці
    Наливка з полуниці - це смачний алкогольний напій для дам. Його готують з різних ягід, фруктів, варення. І сьогодні ми розповімо, як зробити чудову