Вернуться назад Распечатать

Часникове масло рецепт приготування

Часникове масло рецепт приготування
Напевно ви чули про корисні властивості часнику, якими наділене це рослина, крім його здатності надавати страв додаткові смакові якості. Одним із способів вживання часнику в їжу є приготування часникового масла. Його застосовують як для заправки салатів і додаткової ароматизації страв і додання їм пікантного смаку, так і в лікувальних цілях.

Як зробити часникове масло в домашніх умовах - рецепт приготування?


Інгредієнти:

  • часник – 1 головка;

  • олія оливкова холодного віджиму – 500 мл


  • Приготування
    Головку часнику промиваємо, розбираємо на зубці, позбавляє їх від лушпиння, кожен з них розсікає уздовж на дві половинки і укладаємо в стерильну і суху бутель, бажано з темного скла і закриваємо тимчасово пробкою. Оливкова олія холодного віджиму наливаємо у кухлик або каструльку, прогріваємо до температури 180 градусів і акуратно вливаємо його тонкою цівкою в бутель з часником. Зауважимо, що при цьому користуватися пластиковою лійкою не можна. Укупориваем бутель і визначаємо в прохолодне місце (не в холодильник) приблизно на один тиждень. Після закінчення часу проціджуємо часникове масло через стерильну марлю, переливаємо в іншу стерильну ємність, щільно закриваємо кришкою і ставимо в прохолодне місце. Бажано використовувати таке масло протягом одного місяця.

    Як зробити смажене часникове масло в домашніх умовах?


    Інгредієнти:

  • часник – 1 головка;

  • оливкова олія холодного віджиму – 500 мл;

  • чебрець – щіпка;

  • чорний перець горошком – щіпка.


  • Приготування
    Для приготування смаженого часникового масла нам знадобиться будь-яка жаростійка ємність з кришкою, придатна для використання в духовці. Промиваємо головку часнику, розбираємо її на зубці, які очищаємо від лушпиння, розсікає уздовж навпіл і кладемо на дно обраної посуду. Кидаємо також чебрець, чорний перець горошком і вливаємо олію.
    Визначаємо прикриту кришкою ємність в заздалегідь прогрітий до 150 градусів духовку і прогріваємо при такому температурному режимі п'ятдесят хвилин. Потім переливаємо часникове масло в стерильну бутель, попередньо процідивши його через стерильну марлю.
    Таке масло готове до вживання відразу ж, безпосередньо після приготування, а зберігати його краще в прохолодному місці не більше місяця.

    Рецепт приготування вершкового часникового масла із зеленню в домашніх умовах


    Інгредієнти:

  • часник – 3-4 зубчики або по смаку;

  • вершкове масло – 250 г;

  • петрушка або будь-яка зелень на ваш смак – 1 пучок;

  • чорний мелений перець – за смаком;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    Приготувати часникове масло не просто, а дуже просто. Для цього завчасно дістанемо масло з холодильника, щоб воно добре відтануло і стало м'яким. Потім чистимо і видавлюємо через прес часник, дрібненько рубаємо свіжу зелень петрушки, і додаємо до маслу. Присмачую масу сіллю і меленим чорним перцем і перемішуємо. Вершкове часникове масло готове. Дуже смачні з таким маслом бутерброди зі свіжим хлібцем.

    Як зробити лікувальний часникове масло в домашніх умовах?


    Інгредієнти:

  • часник;

  • рослинна олія;
  • Часникове масло рецепт приготування


    Приготування
    Для приготування лікувального часникового масла очищаємо і подрібнюємо часник, укладаємо його в півлітрову стерильну пляшку, заповнивши її на три чверті. Заливаємо часник в ємності рослинним маслом доверху, укупориваем її і ставимо на чотирнадцять днів у прохолодне місце. Після закінчення часу проціджуємо часникове масло через стерильну марлю. Для застосування розводимо столову ложку масла в одному літрі води і приймаємо по одній склянці три рази в день. Такий засіб допомагає справитися з простудними захворюваннями, виганяє глистів і підвищує імунітет.