Напевно ви чули про корисні властивості часнику, якими наділене це рослина, крім його здатності надавати страв додаткові смакові якості. Одним із способів вживання часнику в їжу є приготування часникового масла. Його застосовують як для заправки салатів і додаткової ароматизації страв і додання їм пікантного смаку, так і в лікувальних цілях.
Як зробити часникове масло в домашніх умовах - рецепт приготування?
Інгредієнти: часник – 1 головка; олія оливкова холодного віджиму – 500 мл Приготування Головку часнику промиваємо, розбираємо на зубці, позбавляє їх від лушпиння, кожен з них розсікає уздовж на дві половинки і укладаємо в стерильну і суху бутель, бажано з темного скла і закриваємо тимчасово пробкою. Оливкова олія холодного віджиму наливаємо у кухлик або каструльку, прогріваємо до температури 180 градусів і акуратно вливаємо його тонкою цівкою в бутель з часником. Зауважимо, що при цьому користуватися пластиковою лійкою не можна. Укупориваем бутель і визначаємо в прохолодне місце (не в холодильник) приблизно на один тиждень. Після закінчення часу проціджуємо часникове масло через стерильну марлю, переливаємо в іншу стерильну ємність, щільно закриваємо кришкою і ставимо в прохолодне місце. Бажано використовувати таке масло протягом одного місяця.
Як зробити смажене часникове масло в домашніх умовах?
Інгредієнти: часник – 1 головка; оливкова олія холодного віджиму – 500 мл; чебрець – щіпка; чорний перець горошком – щіпка. Приготування Для приготування смаженого часникового масла нам знадобиться будь-яка жаростійка ємність з кришкою, придатна для використання в духовці. Промиваємо головку часнику, розбираємо її на зубці, які очищаємо від лушпиння, розсікає уздовж навпіл і кладемо на дно обраної посуду. Кидаємо також чебрець, чорний перець горошком і вливаємо олію.
Визначаємо прикриту кришкою ємність в заздалегідь прогрітий до 150 градусів духовку і прогріваємо при такому температурному режимі п'ятдесят хвилин. Потім переливаємо часникове масло в стерильну бутель, попередньо процідивши його через стерильну марлю.
Таке масло готове до вживання відразу ж, безпосередньо після приготування, а зберігати його краще в прохолодному місці не більше місяця.
Рецепт приготування вершкового часникового масла із зеленню в домашніх умовах
Інгредієнти: часник – 3-4 зубчики або по смаку; вершкове масло – 250 г; петрушка або будь-яка зелень на ваш смак – 1 пучок; чорний мелений перець – за смаком; сіль – за смаком. Приготування Приготувати часникове масло не просто, а дуже просто. Для цього завчасно дістанемо масло з холодильника, щоб воно добре відтануло і стало м'яким. Потім чистимо і видавлюємо через прес часник, дрібненько рубаємо свіжу зелень петрушки, і додаємо до маслу. Присмачую масу сіллю і меленим чорним перцем і перемішуємо. Вершкове часникове масло готове. Дуже смачні з таким маслом бутерброди зі свіжим хлібцем.
Як зробити лікувальний часникове масло в домашніх умовах?
Інгредієнти: часник; рослинна олія; Приготування Для приготування лікувального часникового масла очищаємо і подрібнюємо часник, укладаємо його в півлітрову стерильну пляшку, заповнивши її на три чверті. Заливаємо часник в ємності рослинним маслом доверху, укупориваем її і ставимо на чотирнадцять днів у прохолодне місце. Після закінчення часу проціджуємо часникове масло через стерильну марлю. Для застосування розводимо столову ложку масла в одному літрі води і приймаємо по одній склянці три рази в день. Такий засіб допомагає справитися з простудними захворюваннями, виганяє глистів і підвищує імунітет.