Як замаринувати цибулю в оцті?
Серед усіх маринованих овочів, заготівля лука, як правило, займає найменшу кількість часу. Тонкі хрусткі цибульні кільця, після проведення часу в оцті, стають пряними і кислуватими, перетворюючись в цікавий топпінг для страв з м'яса і сендвічів. У рецептах нижче ми розберемося з тим, як замаринувати цибулю в оцті з самим різноманітним технологіям.
Почнемо з швидкого рецепта досить складносурядного і багатого смаком маринаду. Крім самого оцту, його основу становить ялівець, часник і розмарин, перетворюють маринад в справжню феєрію запахів і смаків.
Інгредієнти:
червоний цибуля - 320 г;
червоний винний оцет - 230 мл;
мед - 15 мл;
горошок перцю - 1/2 ч. ложки;
гілочки розмарину - 3 шт.;
часникові зубки - 3 шт.
Приготування
Перед тим, приготувати мариновану цибулю у винному оцті, розділіть червоний цибулю на кільця рівної товщини. Щоб розм'якшити цибулю і позбавити її від гіркоти, обдайте шматочки окропом. Викладіть ошпарений цибулю в банку. Приготуйте суміш для маринування, змішавши мед з оцтом і подрібненим часником. Додайте до оцту розтертий розмарин і горошок перцю. Залийте маринадом вміст банки і залиште на маринування на півгодини.
Якщо ви будете маринувати цибулю для приготування салатів, то врахуйте, що йому слід мати трохи більш згладжений смак. Домагатися останнього ми маємо намір з допомогою простого маринаду за рецептом нижче.
Інгредієнти:
яблучний оцет - 115 мл;
вода - 230 мл;
цукор - 10 г;
цибуля - 310 г;
насіння гірчиці, горошини перцю - по 1 ч. ложці.
Приготування
Розділивши цибулю на тонкі кільця, перекладіть їх в банку і залийте окропом. Додайте залишилися інгредієнти і залиште цибульні кільця маринуватися при кімнатній температурі на 1 годину. Після, перенесіть маринований цибулю в холодильник і тримати там аж до одного місяця.
Інгредієнти:
червоний цибуля - 210 г;
солодкий перець - 115 г;
перець горошком - 1 ч. ложка;
гвоздика - 2 шт.;
листя лавра - 2 шт.;
паличка кориці;
насіння коріандру - 1/2 ч. ложки;
яблучний оцет - 135 мл;
мед - 10 мл
Приготування
Спершу приготуйте розсіл, що складається з 9 склянок води і половини склянки солі. Занурте в розчин соляної цибульні кільця і залиште їх на всю ніч. З ранку обполосніть цибулю крижаною водою і помісіть в банку. Розведіть мед в оцті, і залийте їм цибульні кільця. Додайте прянощі і залиште вміст банок маринуватися на кілька днів, перед зняттям проби.
Замаринувати можна і цілі цибулинки невеликого розміру, на зразок тих, що беруть для розсади або цибулі-шалот. Такий цибуля стане ідеальним доповненням до сирним, м'ясних плато і іншим асорті з закусок.
Інгредієнти:
цибуля - 980 р;
яблучний оцет - 460 мл;
цукор - 3/4 ст.;
листя лавра - 3 шт.;
сіль - 2 ст. ложки.
Приготування
Цибулини очистити. Влийте яблучний оцет в сотейник і розведіть в ньому кристали цукру. Додайте листя лавра, сіль, а потім проваріть маринад до початку кипіння. Розподіліть цибулини по банкам і залийте маринадом так, щоб повністю покрити. Залиште цибулю маринуватися на 3-4 тижні до зняття проби.
Інгредієнти:
ріпчаста цибуля - 560 г;
пиво - 430 мл;
оцет - 230 мл;
цукор - 115 г;
ягоди ялівцю - 10 шт.;
гілочки чебрецю - 4 шт.;
зірочка анісу;
гострий перець - 1 шт.
Приготування
Цибулю наріжте. Всі інші інгредієнти, необхідні для маринаду, з'єднайте разом, доведіть до кипіння і вилийте поверх цибулевих кілець. Залиште цибулю в маринаді до повного охолодження, а потім розкладіть по банках і дайте промаринуватися ще пару днів.
Як маринувати цибулю в оцті - швидкий рецепт
Почнемо з швидкого рецепта досить складносурядного і багатого смаком маринаду. Крім самого оцту, його основу становить ялівець, часник і розмарин, перетворюють маринад в справжню феєрію запахів і смаків.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, приготувати мариновану цибулю у винному оцті, розділіть червоний цибулю на кільця рівної товщини. Щоб розм'якшити цибулю і позбавити її від гіркоти, обдайте шматочки окропом. Викладіть ошпарений цибулю в банку. Приготуйте суміш для маринування, змішавши мед з оцтом і подрібненим часником. Додайте до оцту розтертий розмарин і горошок перцю. Залийте маринадом вміст банки і залиште на маринування на півгодини.
Як замаринувати цибулю в оцті для салату?
Якщо ви будете маринувати цибулю для приготування салатів, то врахуйте, що йому слід мати трохи більш згладжений смак. Домагатися останнього ми маємо намір з допомогою простого маринаду за рецептом нижче.
Інгредієнти:
Приготування
Розділивши цибулю на тонкі кільця, перекладіть їх в банку і залийте окропом. Додайте залишилися інгредієнти і залиште цибульні кільця маринуватися при кімнатній температурі на 1 годину. Після, перенесіть маринований цибулю в холодильник і тримати там аж до одного місяця.
Маринований лук - рецепт в оцті
Інгредієнти:
Приготування
Спершу приготуйте розсіл, що складається з 9 склянок води і половини склянки солі. Занурте в розчин соляної цибульні кільця і залиште їх на всю ніч. З ранку обполосніть цибулю крижаною водою і помісіть в банку. Розведіть мед в оцті, і залийте їм цибульні кільця. Додайте прянощі і залиште вміст банок маринуватися на кілька днів, перед зняттям проби.
Як замаринувати цибулю в яблучному оцті?
Замаринувати можна і цілі цибулинки невеликого розміру, на зразок тих, що беруть для розсади або цибулі-шалот. Такий цибуля стане ідеальним доповненням до сирним, м'ясних плато і іншим асорті з закусок.
Інгредієнти:
Приготування
Цибулини очистити. Влийте яблучний оцет в сотейник і розведіть в ньому кристали цукру. Додайте листя лавра, сіль, а потім проваріть маринад до початку кипіння. Розподіліть цибулини по банкам і залийте маринадом так, щоб повністю покрити. Залиште цибулю маринуватися на 3-4 тижні до зняття проби.
Як замаринувати цибулю в оцті для шашлику?
Інгредієнти:
Приготування
Цибулю наріжте. Всі інші інгредієнти, необхідні для маринаду, з'єднайте разом, доведіть до кипіння і вилийте поверх цибулевих кілець. Залиште цибулю в маринаді до повного охолодження, а потім розкладіть по банках і дайте промаринуватися ще пару днів.
Рекомендуємо добрі рецепти
Маринад для скумбрії на мангалі
Приготувати скумбрію на мангалі зовсім не складно. Адже ця риба смачна і сама по собі, без додаткових інгредієнтів. Пропонуємо рибку перед готуванням
Маринована цибуля
Кожна господиня повинна навчитися маринувати цибуля, тому що нерідко в рецептах трапляється саме цей інгредієнт. Маринований лук незамінний до
Як замаринувати цибулю для шашлику?
Маринований лук - прекрасне доповнення до готового шашлику, він додає м'ясу особливий смак і аромат, роблячи страву більш насиченим і смачним. Кілька
Слабосолоний оселедець в домашніх умовах
Слабосолоний оселедець - улюблене багатьма страва, що з'являється на столах росіян досить часто. Немає проблем, щоб купити оселедця в магазині, але
Маринований буряк - рецепт
Буряк - один з найбільш популярних зиязиках овочів. Її додають у борщ, вінегрет та інші страви, солять і, звичайно ж, маринують. Останній спосіб
Цибуля маринована в оцті
Як правило, маринована цибуля служить доповненням до салатів, але і в якості закуски до м'ясних страв подають його дуже часто. З цієї причини ми