Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як замаринувати цибулю в оцті?

Як замаринувати цибулю в оцті?

27-12-2015, 19:56
897
Як замаринувати цибулю в оцті?
Серед усіх маринованих овочів, заготівля лука, як правило, займає найменшу кількість часу. Тонкі хрусткі цибульні кільця, після проведення часу в оцті, стають пряними і кислуватими, перетворюючись в цікавий топпінг для страв з м'яса і сендвічів. У рецептах нижче ми розберемося з тим, як замаринувати цибулю в оцті з самим різноманітним технологіям.

Як маринувати цибулю в оцті - швидкий рецепт


Почнемо з швидкого рецепта досить складносурядного і багатого смаком маринаду. Крім самого оцту, його основу становить ялівець, часник і розмарин, перетворюють маринад в справжню феєрію запахів і смаків.
Інгредієнти:

  • червоний цибуля - 320 г;

  • червоний винний оцет - 230 мл;

  • мед - 15 мл;

  • горошок перцю - 1/2 ч. ложки;

  • гілочки розмарину - 3 шт.;

  • часникові зубки - 3 шт.


  • Приготування
    Перед тим, приготувати мариновану цибулю у винному оцті, розділіть червоний цибулю на кільця рівної товщини. Щоб розм'якшити цибулю і позбавити її від гіркоти, обдайте шматочки окропом. Викладіть ошпарений цибулю в банку. Приготуйте суміш для маринування, змішавши мед з оцтом і подрібненим часником. Додайте до оцту розтертий розмарин і горошок перцю. Залийте маринадом вміст банки і залиште на маринування на півгодини.

    Як замаринувати цибулю в оцті для салату?


    Якщо ви будете маринувати цибулю для приготування салатів, то врахуйте, що йому слід мати трохи більш згладжений смак. Домагатися останнього ми маємо намір з допомогою простого маринаду за рецептом нижче.
    Інгредієнти:

  • яблучний оцет - 115 мл;

  • вода - 230 мл;

  • цукор - 10 г;

  • цибуля - 310 г;

  • насіння гірчиці, горошини перцю - по 1 ч. ложці.


  • Приготування
    Розділивши цибулю на тонкі кільця, перекладіть їх в банку і залийте окропом. Додайте залишилися інгредієнти і залиште цибульні кільця маринуватися при кімнатній температурі на 1 годину. Після, перенесіть маринований цибулю в холодильник і тримати там аж до одного місяця.

    Маринований лук - рецепт в оцті


    Інгредієнти:

  • червоний цибуля - 210 г;

  • солодкий перець - 115 г;

  • перець горошком - 1 ч. ложка;

  • гвоздика - 2 шт.;

  • листя лавра - 2 шт.;

  • паличка кориці;

  • насіння коріандру - 1/2 ч. ложки;

  • яблучний оцет - 135 мл;

  • мед - 10 мл


  • Приготування
    Спершу приготуйте розсіл, що складається з 9 склянок води і половини склянки солі. Занурте в розчин соляної цибульні кільця і залиште їх на всю ніч. З ранку обполосніть цибулю крижаною водою і помісіть в банку. Розведіть мед в оцті, і залийте їм цибульні кільця. Додайте прянощі і залиште вміст банок маринуватися на кілька днів, перед зняттям проби.

    Як замаринувати цибулю в яблучному оцті?


    Замаринувати можна і цілі цибулинки невеликого розміру, на зразок тих, що беруть для розсади або цибулі-шалот. Такий цибуля стане ідеальним доповненням до сирним, м'ясних плато і іншим асорті з закусок.
    Інгредієнти:

  • цибуля - 980 р;

  • яблучний оцет - 460 мл;

  • цукор - 3/4 ст.;

  • листя лавра - 3 шт.;

  • сіль - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Цибулини очистити. Влийте яблучний оцет в сотейник і розведіть в ньому кристали цукру. Додайте листя лавра, сіль, а потім проваріть маринад до початку кипіння. Розподіліть цибулини по банкам і залийте маринадом так, щоб повністю покрити. Залиште цибулю маринуватися на 3-4 тижні до зняття проби.

    Як замаринувати цибулю в оцті для шашлику?

    Як замаринувати цибулю в оцті?

    Інгредієнти:

  • ріпчаста цибуля - 560 г;

  • пиво - 430 мл;

  • оцет - 230 мл;

  • цукор - 115 г;

  • ягоди ялівцю - 10 шт.;

  • гілочки чебрецю - 4 шт.;

  • зірочка анісу;

  • гострий перець - 1 шт.


  • Приготування
    Цибулю наріжте. Всі інші інгредієнти, необхідні для маринаду, з'єднайте разом, доведіть до кипіння і вилийте поверх цибулевих кілець. Залиште цибулю в маринаді до повного охолодження, а потім розкладіть по банках і дайте промаринуватися ще пару днів.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Маринад для скумбрії на мангалі
    Маринад для скумбрії на мангалі
    Приготувати скумбрію на мангалі зовсім не складно. Адже ця риба смачна і сама по собі, без додаткових інгредієнтів. Пропонуємо рибку перед готуванням
    Маринована цибуля
    Маринована цибуля
    Кожна господиня повинна навчитися маринувати цибуля, тому що нерідко в рецептах трапляється саме цей інгредієнт. Маринований лук незамінний до
    Як замаринувати цибулю для шашлику?
    Як замаринувати цибулю для шашлику?
    Маринований лук - прекрасне доповнення до готового шашлику, він додає м'ясу особливий смак і аромат, роблячи страву більш насиченим і смачним. Кілька
    Слабосолоний оселедець в домашніх умовах
    Слабосолоний оселедець в домашніх умовах
    Слабосолоний оселедець - улюблене багатьма страва, що з'являється на столах росіян досить часто. Немає проблем, щоб купити оселедця в магазині, але
    Маринований буряк - рецепт
    Маринований буряк - рецепт
    Буряк - один з найбільш популярних зиязиках овочів. Її додають у борщ, вінегрет та інші страви, солять і, звичайно ж, маринують. Останній спосіб
    Цибуля маринована в оцті
    Цибуля маринована в оцті
    Як правило, маринована цибуля служить доповненням до салатів, але і в якості закуски до м'ясних страв подають його дуже часто. З цієї причини ми