Маринад для скумбрії на мангалі
Жирна і ніжна м'якоть скумбрії смачна і сама по собі, але додати її смаку різноманітності можна з допомогою маринадів. Склад останніх варіюється в широких межах, оскільки скумбрія чудово поєднується з багатьма інгредієнтами, але про деяких найбільш примітних рецептах ми поговоримо докладніше в рецептах далі.
Якщо до цих пір ви думали, що з усіх цитрусових хорошу компанію рибі може скласти хіба що лимон, то ми здивуємо вас рецептом цієї риби в апельсиновому маринаді. Останній відрізняється інтенсивним і яскравим смаком.
Інгредієнти:
оливкова олія - 95 мл;
сік 1/2 лимона і апельсина;
цедра 1/2 лимона і апельсина;
часникові зубки - 2 шт.;
фіолетовий цибулю - 35 г;
лист лавра;
гілочки чебрецю - 2 шт.
Приготування
У сотейнику спасеруйте півкільця цибулі і часникові зубки. Коли зажарка пустить аромат, а цибуля стане прозорою, додати лавровий лист, пару гілочок чебрецю, залити все рештою олією, соком цитрусових, і всипте їх цедру. Приберіть маринад з вогню, ретельно перемішайте і дайте охолонути до теплого стану. Теплою сумішшю залийте рибу і залиште на 4-8 годин. Отриманої кількості маринаду для скумбрії на мангалі вистачить для маринування двох великих тушок.
Інгредієнти:
нефільтроване пиво - 340 мл;
яблучний оцет - 65 мл;
оливкова олія - 120 мл;
зернова гірчиця - 60 г;
цибуля ріпчаста - 70 г;
стебло селери;
часникові зубки - 2 шт.;
листи лавра - 2 шт.;
морква - 75 р.
Приготування
У сотейнику припустіть овочі поки ті не дійдуть до напівготовності. Залийте селеру, цибулю, часник і моркву пивом, додайте гірчицю, лавр, масло і оцет. Швидко збийте вміст сотейника віночком і дайте йому дійти до кипіння. Довівши маринад до кипіння, проваріть його ще з хвилину, а потім зніміть з вогню і повністю остудіть перед використанням.
Ми звикли до того, що маринади з оцтом занадто жорстко діють на рибну м'якоть, але якщо оцет в правильних пропорціях розвести з іншими складовими, то після себе він не залишить нічого, крім приємної і легкої кислинки.
Інгредієнти:
ріпчаста цибуля - 60 г;
червоний винний оцет - 65 мл;
цукровий пісок - 65 г;
соєвий соус - 90 мл;
вода - 75 мл;
перець горошком - 4 шт.
Приготування
Перелийте оцет в сотейник і всипте цукровий пісок. Коли маринад закипить, додайте в нього тонкі кільця цибулі і відразу ж залийте сумішшю тушку скумбрії. Залиште рибу на півгодини.
Маринад для скумбрії в домашніх умовах
Якщо до цих пір ви думали, що з усіх цитрусових хорошу компанію рибі може скласти хіба що лимон, то ми здивуємо вас рецептом цієї риби в апельсиновому маринаді. Останній відрізняється інтенсивним і яскравим смаком.
Інгредієнти:
Приготування
У сотейнику спасеруйте півкільця цибулі і часникові зубки. Коли зажарка пустить аромат, а цибуля стане прозорою, додати лавровий лист, пару гілочок чебрецю, залити все рештою олією, соком цитрусових, і всипте їх цедру. Приберіть маринад з вогню, ретельно перемішайте і дайте охолонути до теплого стану. Теплою сумішшю залийте рибу і залиште на 4-8 годин. Отриманої кількості маринаду для скумбрії на мангалі вистачить для маринування двох великих тушок.
Скумбрія в гірчичному маринаді
Інгредієнти:
Приготування
У сотейнику припустіть овочі поки ті не дійдуть до напівготовності. Залийте селеру, цибулю, часник і моркву пивом, додайте гірчицю, лавр, масло і оцет. Швидко збийте вміст сотейника віночком і дайте йому дійти до кипіння. Довівши маринад до кипіння, проваріть його ще з хвилину, а потім зніміть з вогню і повністю остудіть перед використанням.
Як зробити маринад для скумбрії з оцтом?
Ми звикли до того, що маринади з оцтом занадто жорстко діють на рибну м'якоть, але якщо оцет в правильних пропорціях розвести з іншими складовими, то після себе він не залишить нічого, крім приємної і легкої кислинки.
Інгредієнти:
Приготування
Перелийте оцет в сотейник і всипте цукровий пісок. Коли маринад закипить, додайте в нього тонкі кільця цибулі і відразу ж залийте сумішшю тушку скумбрії. Залиште рибу на півгодини.
Рекомендуємо добрі рецепти
Страви з свіжомороженої скумбрії
Зараз мало кому щастить придбати свіжу скумбрію. Добре, що в магазині її достатньо в мороженому вигляді. Адже можна створити багато цікавих і
Засолювання скумбрії шматочками в розсолі
На відміну від звичного для багатьох способу засолювання скумбрії цілою тушкою, експрес метод дозволяє ласувати солоною рибкою вже через кілька
Маринад для скумбрії в домашніх умовах
Скумбрія хоч і вважається універсальною рибою, але для багатьох не секрет, що запорукою смачно приготовленої риби є правильне її маринування.
Як приготувати скумбрію в мультиварці?
Завдяки своєму досить м'якому і щільному м'яса, скумбрію можна вважати універсальною рибою. З неї готують безліч страв. Її смажать, запікають, варять
Маринад для риби на мангалі
Рибка, яка ідеально просякнута маринадом, за смаком виходить дуже соковитою, а м'якоть набуває дивну ніжність. Пропонуємо вам кілька варіантів
Слабосолоний оселедець в домашніх умовах
Слабосолоний оселедець - улюблене багатьма страва, що з'являється на столах росіян досить часто. Немає проблем, щоб купити оселедця в магазині, але