Жирна і ніжна м'якоть скумбрії смачна і сама по собі, але додати її смаку різноманітності можна з допомогою маринадів. Склад останніх варіюється в широких межах, оскільки скумбрія чудово поєднується з багатьма інгредієнтами, але про деяких найбільш примітних рецептах ми поговоримо докладніше в рецептах далі.
Маринад для скумбрії в домашніх умовах
Якщо до цих пір ви думали, що з усіх цитрусових хорошу компанію рибі може скласти хіба що лимон, то ми здивуємо вас рецептом цієї риби в апельсиновому маринаді. Останній відрізняється інтенсивним і яскравим смаком.
Інгредієнти: оливкова олія - 95 мл; сік 1/2 лимона і апельсина; цедра 1/2 лимона і апельсина; часникові зубки - 2 шт.; фіолетовий цибулю - 35 г; лист лавра; гілочки чебрецю - 2 шт. Приготування У сотейнику спасеруйте півкільця цибулі і часникові зубки. Коли зажарка пустить аромат, а цибуля стане прозорою, додати лавровий лист, пару гілочок чебрецю, залити все рештою олією, соком цитрусових, і всипте їх цедру. Приберіть маринад з вогню, ретельно перемішайте і дайте охолонути до теплого стану. Теплою сумішшю залийте рибу і залиште на 4-8 годин. Отриманої кількості маринаду для скумбрії на мангалі вистачить для маринування двох великих тушок.
Скумбрія в гірчичному маринаді
Інгредієнти: нефільтроване пиво - 340 мл; яблучний оцет - 65 мл; оливкова олія - 120 мл; зернова гірчиця - 60 г; цибуля ріпчаста - 70 г; стебло селери; часникові зубки - 2 шт.; листи лавра - 2 шт.; морква - 75 р. Приготування У сотейнику припустіть овочі поки ті не дійдуть до напівготовності. Залийте селеру, цибулю, часник і моркву пивом, додайте гірчицю, лавр, масло і оцет. Швидко збийте вміст сотейника віночком і дайте йому дійти до кипіння. Довівши маринад до кипіння, проваріть його ще з хвилину, а потім зніміть з вогню і повністю остудіть перед використанням.
Як зробити маринад для скумбрії з оцтом?
Ми звикли до того, що маринади з оцтом занадто жорстко діють на рибну м'якоть, але якщо оцет в правильних пропорціях розвести з іншими складовими, то після себе він не залишить нічого,
крім приємної і легкої кислинки.
Інгредієнти: ріпчаста цибуля - 60 г; червоний винний оцет - 65 мл; цукровий пісок - 65 г; соєвий соус - 90 мл; вода - 75 мл; перець горошком - 4 шт. Приготування Перелийте оцет в сотейник і всипте цукровий пісок. Коли маринад закипить, додайте в нього тонкі кільця цибулі і відразу ж залийте сумішшю тушку скумбрії. Залиште рибу на півгодини.