Вернуться назад Распечатать

Маринад для скумбрії на мангалі

Маринад для скумбрії на мангалі
Жирна і ніжна м'якоть скумбрії смачна і сама по собі, але додати її смаку різноманітності можна з допомогою маринадів. Склад останніх варіюється в широких межах, оскільки скумбрія чудово поєднується з багатьма інгредієнтами, але про деяких найбільш примітних рецептах ми поговоримо докладніше в рецептах далі.

Маринад для скумбрії в домашніх умовах


Якщо до цих пір ви думали, що з усіх цитрусових хорошу компанію рибі може скласти хіба що лимон, то ми здивуємо вас рецептом цієї риби в апельсиновому маринаді. Останній відрізняється інтенсивним і яскравим смаком.
Інгредієнти:

  • оливкова олія - 95 мл;

  • сік 1/2 лимона і апельсина;

  • цедра 1/2 лимона і апельсина;

  • часникові зубки - 2 шт.;

  • фіолетовий цибулю - 35 г;

  • лист лавра;

  • гілочки чебрецю - 2 шт.


  • Приготування
    У сотейнику спасеруйте півкільця цибулі і часникові зубки. Коли зажарка пустить аромат, а цибуля стане прозорою, додати лавровий лист, пару гілочок чебрецю, залити все рештою олією, соком цитрусових, і всипте їх цедру. Приберіть маринад з вогню, ретельно перемішайте і дайте охолонути до теплого стану. Теплою сумішшю залийте рибу і залиште на 4-8 годин. Отриманої кількості маринаду для скумбрії на мангалі вистачить для маринування двох великих тушок.

    Скумбрія в гірчичному маринаді


    Інгредієнти:

  • нефільтроване пиво - 340 мл;

  • яблучний оцет - 65 мл;

  • оливкова олія - 120 мл;

  • зернова гірчиця - 60 г;

  • цибуля ріпчаста - 70 г;

  • стебло селери;

  • часникові зубки - 2 шт.;

  • листи лавра - 2 шт.;

  • морква - 75 р.


  • Приготування
    У сотейнику припустіть овочі поки ті не дійдуть до напівготовності. Залийте селеру, цибулю, часник і моркву пивом, додайте гірчицю, лавр, масло і оцет. Швидко збийте вміст сотейника віночком і дайте йому дійти до кипіння. Довівши маринад до кипіння, проваріть його ще з хвилину, а потім зніміть з вогню і повністю остудіть перед використанням.

    Як зробити маринад для скумбрії з оцтом?


    Ми звикли до того, що маринади з оцтом занадто жорстко діють на рибну м'якоть, але якщо оцет в правильних пропорціях розвести з іншими складовими, то після себе він не залишить нічого,
    Маринад для скумбрії на мангалі
    крім приємної і легкої кислинки.
    Інгредієнти:

  • ріпчаста цибуля - 60 г;

  • червоний винний оцет - 65 мл;

  • цукровий пісок - 65 г;

  • соєвий соус - 90 мл;

  • вода - 75 мл;

  • перець горошком - 4 шт.


  • Приготування
    Перелийте оцет в сотейник і всипте цукровий пісок. Коли маринад закипить, додайте в нього тонкі кільця цибулі і відразу ж залийте сумішшю тушку скумбрії. Залиште рибу на півгодини.